:

Vem köper gamla laptop?

Innehållsförteckning:

  1. Vem köper gamla laptop?
  2. Vad kan man panta?
  3. Vad ska man göra med sin gamla mobil?
  4. Hur bör man återvinna en mobil?

Vem köper gamla laptop?

Inrego jobbar med att förlänga livslängden på smartphones, datorer och andra IT-produkter. Det gör vi genom att köpa in använd IT-utrustning från företag och organisationer, renovera produkterna och sälja dem vidare till företag och privatpersoner.

Vad kan man panta?

Vad kan man pantsätta? Äger du ett smycke, konstföremål, vintagekläder, teknikprylar, klockor, guld, eller annat föremål med andrahandsvärde? Då kan du låna pengar hos Sefina med din vara som säkerhet. Det centrala för att du ska kunna låna på ett föremål eller vara är att det finns ett andrahandsvärde.

Vad ska man göra med sin gamla mobil?

Lägg inte din gamla mobiltelefon i en låda, ge istället bort den eller sänd den till återvinning, men först bör du radera allt personligt innehåll. Om du sitter med sprillans ny mobil i handen, är sannolikheten stor att du fortfarande har den gamla telefonen hemma.

Hur bör man återvinna en mobil?

Kommuner är ansvariga för avfall och återvinning. Vill du kasta en trasig mobiltelefon sorteras den som elavfall för återvinning eller destruktion. Som privatperson lämnar du ditt elavfall på din närmaste återvinningscentral (ÅVC). Du kan få information om den på din kommuns hemsida.