:

Vad kostar det att försäkra min bil?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar det att försäkra min bil?
  2. Vad gäller maskinskada?
  3. Vad täcker Folksam helförsäkring?
  4. Vad gäller vid motorhaveri?
  5. Vad täcker Maskinskadeförsäkring Volvia?

Vad kostar det att försäkra min bil?

En bilförsäkring kostar i genomsnitt 4 236 kronor om året, eller 353 kronor i månaden*. Men priset varierar mycket beroende på flera olika faktorer, bland annat din ålder, bil och bostadsort. Dessa saker kan vara svåra att påverka, men det finns andra faktorer som är avgörande för priset som du faktiskt kan påverka.

Vad gäller maskinskada?

Maskinskada innebär skada på motor eller växellåda i din bil. I en del försäkringar ingår även skador på förinstallerad stereo, airbag, gps och andra kommunikationssystem. När har jag maskinskadeskydd? Om du har hel eller halvförsäkring på din bil så har du ett skydd för maskinskada.

Vad täcker Folksam helförsäkring?

Med en helförsäkring kan du få ersättning för skador som skett på ditt eget fordon vid skadegörelse eller trafikolycka, oavsett om det är någon annan eller du själv som av misstag orsakat olyckan.

Vad gäller vid motorhaveri?

Om du råkar ut för motorhaveri, elfel eller annan maskinskada. Kontakta närmaste auktoriserade Volvoverkstad och låt dem undersöka felet. Verkstaden tar kontakt med oss och sedan återkommer de med besked till dig.

Vad täcker Maskinskadeförsäkring Volvia?

Försäkringen innehåller samma skydd som ordinarie maskinskadeförsäkring, det vill säga den gäller för skador eller fel på: motor (för framdrift av bilen), batteri för drivning av elbilar, kylsystem, elsystem motor, kraftöverföring inklusive elektriska styrsystem och hjullager, bromssystem, styrning, elektronik, ...