:

Hur ansöker jag om aktivitetsstöd?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ansöker jag om aktivitetsstöd?
  2. Vart skicka blankett till Försäkringskassan?
  3. Var gäller Förmånsintyg Försäkringskassan?
  4. Vad är ett Förmånsintyg från Försäkringskassan?
  5. Vem har rätt till sjukersättning?
  6. Vad är ett Förmånsintyg?
  7. Vad innebär Förmånsintyg?
  8. Vad får man för ersättning från arbetsförmedlingen?

Hur ansöker jag om aktivitetsstöd?

När du har blivit inskriven i något av våra program, ansöker du om ersättning hos Försäkringskassan. Du ansöker för en månad i taget i efterskott. Enklast är att ansöka på Försäkringskassans webbplats. Där kan du också läsa mer om hur du ansöker och när pengarna betalas ut.

Vart skicka blankett till Försäkringskassan?

Skicka in intyg? Läkarintyg, läkarutlåtanden, arbetsgivarintyg och liknande skickas till: Försäkringskassans Inläsningscentral, 839 88 Östersund.

Var gäller Förmånsintyg Försäkringskassan?

Du får ett förmånsintyg Med förmånsintyget kan du få rabatter från vissa företag. Det är företagen själva som bestämmer om de ger rabatt och vi kan därför inte veta vilka företag som ger rabatter. Intyg för förmånstagare finns digitalt på Mina sidor och du kan även visa intyget via Försäkringskassans app.

Vad är ett Förmånsintyg från Försäkringskassan?

Du som får sjukersättning, aktivitetsersättning eller handikappersättning kan få rabatter genom att visa upp ett intyg från Försäkringskassan. Intyget kommer skickas till din folkbokföringsadress.

Vem har rätt till sjukersättning?

Sjukersättning är en ersättning som du kan få om du är mellan 19 och 64 år och har en sjukdom eller funktionsnedsättning som gör att du aldrig kommer att kunna arbeta, varken nu eller i framtiden.

Vad är ett Förmånsintyg?

Ett förmånsintyg kan användas för att få olika rabatter. Ett förmånsintyg från Försäkringskassan kan exempelvis ge rabatt i kollektivtrafiken i vissa delar av landet eller till olika kulturevenemang med mera. Det är anordnaren som bestämmer om förmånsintyget ger rabatt.

Vad innebär Förmånsintyg?

Förmånsintyget ger dig rabatter hos en del företag. Till exempel kan du resa billigare med kollektivtrafiken på vissa orter eller få billigare entré till vissa kultur- och fritidsaktiviteter. Försäkringskassan har inget ansvar för vilka rabatter du får utan det är upp till de olika tjänsteleverantörerna.

Vad får man för ersättning från arbetsförmedlingen?

Om du uppfyller villkoren för a-kassa är beloppet som du får per dag samma som din dagpenning från a-kassan. Om du är utförsäkrad får du ersättning med 65 % av din dagsförtjänst så länge du är medlem i a-kassan. Om du inte uppfyller villkoren för a-kassa får du 223 kronor per dag.