:

Vart kan man köpa A-traktor?

Innehållsförteckning:

 1. Vart kan man köpa A-traktor?
 2. Hur mycket kostar det att köpa en EPA?
 3. Hur många personer får åka i en a-traktor?
 4. Var kan man köpa LGF skylt?
 5. Vad krävs för a-traktor?
 6. Får man ha klister LGF-skylt?
 7. Vilka ska ha en LGF-skylt?
 8. Vad krävs för att få köra EPA?
 9. Vad krävs för att göra en EPA?
 10. Vad kostar registreringsbesiktning Atraktor?

Vart kan man köpa A-traktor?

Blocket - A-Traktorer säljes i hela Sverige.

Hur mycket kostar det att köpa en EPA?

Att ha EPA-traktor kostar på. Att köpa en besiktigad och körklar kostar allt från 30 000 kronor upp till 150 000 kronor beroende på märke och skick. Framförallt är det själva bränslet som kan bli en dyr historia för en EPA-ägare.

Hur många personer får åka i en a-traktor?

Får det vara fler än två personer i EPA- eller A-traktor? Ja, om det inte utgör fara. Enligt Trafikförordningen SFS(1998:1276) 3 kap. 79§ får passagerare inte tas med i sådant antal eller placeras så att fara kan uppstå.

Var kan man köpa LGF skylt?

LGF-skylt - Biltema.se. Köp & Hämta - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Vad krävs för a-traktor?

För att köra A-traktor krävs ett körkort med AM-behörighet, det vill säga körkort för moped klass I (ibland kallat moppekörkort), eller ett traktorkort. Du får också köra A-traktor om du har ett körkort med någon annan behörighet. Åldersgränsen för att ta AM-körkort är 15 år och för traktorkort är den 16 år.

Får man ha klister LGF-skylt?

Vid framförande på allmän väg ska långsamtgående fordon ha LGF-skylt baktill. ... E-märkt och godkänd enligt ECE69.01. Vid körning med långsamtgående fordon eller efterfordon behövs LGF-skylten och den ska vara typgodkänd och placeras baktill och utanpå fordonet med en av triangelns spetsar uppåt.

Vilka ska ha en LGF-skylt?

Alla mopeder. Endast tvåhjuliga mopeder. Traktor och tre- eller fyrhjuliga mopeder klass I är exempel på långsamtgående fordon.

Vad krävs för att få köra EPA?

För att köra traktor eller motorredskap klass II krävs ett körkort (oavsett behörighet) eller ett särskilt traktorkort. Förarprovet för traktorkort består av ett kunskapsprov.

Vad krävs för att göra en EPA?

A-TRAKTOR – REGLER
 • Vad måste byggas om? Bilen ska vara ombyggd "så att det är uppenbart att den inte längre är avsedd för person- eller godsbefordran". ...
 • Om förarhytt saknas. ...
 • Barlastflak. ...
 • Draganordning. ...
 • Avgasrör. ...
 • LGF-skylt. ...
 • Övriga ombyggnader. ...
 • Begränsning till 30 kilometer i timmen.

Vad kostar registreringsbesiktning Atraktor?

A-traktorn är inte en A-traktor om den kan köras snabbare än 30 kilometer i timmen. Om fordonet inte uppfyller kraven för det den är registrerad som, så blir ägaren skyldig att genomföra en ny registreringsbesiktning till en kostnad av 2.000 kronor. Alltså mycket dyrare än en vanlig kontrollbesiktning.