:

Hur få bort alger på stenplattor?

Innehållsförteckning:

 1. Hur få bort alger på stenplattor?
 2. Hur får man bort fläckar på stenplattor?
 3. Hur göra stenplattor?
 4. Hur använda stenmjöl?
 5. Kan man lägga marksten själv?
 6. Hur använder man Stensåpa?
 7. Hur får man bort grönt på balkongen?
 8. Kan man använda stenmjöl som Fogsand?

Hur få bort alger på stenplattor?

Regelbunden rengöring med vatten och kvast får bort smuts alger och mossa. Ett alternativ är att slipa bort algerna: Strö ut fogsand över plattorna och sopa ordentligt. Det tar tid, men samtidigt fyller du på fogarna med ny sand.

Hur får man bort fläckar på stenplattor?

Gör så här. Strö ett par nävar kattsand över fläckarna, och dra runt i det i fem–tio minuter innan du sopar upp det och sköljer stenarna med rent vatten. Den torra kattsanden har uträttat mirakel. Denna bilden är tagen efter att plattorna har torkat i några timmar och kattsanden har sugit upp all oljan.

Hur göra stenplattor?

 1. Gräv ur ytan för din marksten. Första steget när man ska lägga marksten är att gräva ut området där stenen ska ligga. ...
 2. Täck gropen med fiberduk. ...
 3. Fyll på med bergskross och packa ordentligt.
 4. Häll på 3 cm med stenmjöl/stenflis.
 5. Lägg marksten och avsluta med fogsand.

Hur använda stenmjöl?

Stenmjölet går att använda som sättsand eller fogsand till bredare fogar. Stenmjöl har även utmärkta egenskaper för fyllning av hål och ojämnheter, fyllning runt rör eller för att sätta kantlister. För att fylla hål i gräsmattan, blanda gärna upp stenmjölet med dressjord.

Kan man lägga marksten själv?

Med planering, noggrannhet är det enkelt att lägga marksten själv. A och O är underarbetet och det är också det som är mest tidskrävande. När du väl fått till det bra så blir det smidigt och kul att ägna dig åt själva stenläggningen.

Hur använder man Stensåpa?

Börja med att rengöra stenplattorna med kvast och vatten. Borsta först bort löst liggande grus och smuts. Spola sedan vattnet över ytan och skrubba bort fläckar och missfärgningar. Skulle detta inte räcka kan du testa att använda stensåpa på dina fläckiga stenar.

Hur får man bort grönt på balkongen?

Balkongräcket rengörs enklast med lite ljummet vatten och såpa. Börja dock med att ta bort smuts med en torr trasa, hushållspapper eller en grövre svamp. När den värsta smutsen är borta kan du våttorka räckena. Doppa en tvättsvamp, vrid ur den och gnugga sedan ordentligt på alla sidor av räcket.

Kan man använda stenmjöl som Fogsand?

Den är lätt att sopa ner i fogarna och passar i stort sett alla typer av markstenar. Det finns även en variant av fogsand med högt pH-värde som är ogräshämmande. Stenmjöl är ett krossat material som binder bra och försvårar myrornas framfart. Stenmjöl är lämpligt att använda till gatsten och kullersten.