:

Vad heter min handläggare arbetsförmedlingen?

Innehållsförteckning:

  1. Vad heter min handläggare arbetsförmedlingen?
  2. När ska man skriva ut sig arbetsförmedlingen?
  3. Varför ringer Arbetsförmedlingen?
  4. Vad är uppföljningssamtal Arbetsförmedlingen?
  5. Hur chattar man med Arbetsförmedlingen?
  6. Hur rapporterar man till arbetsförmedlingen?
  7. När ska man Aktivitetsrapportera till försäkringskassan?
  8. Vad händer om man blir utskriven från arbetsförmedlingen?
  9. Vad är ett Planeringssamtal?

Vad heter min handläggare arbetsförmedlingen?

Du kan ställa frågor till chatbotten, vår digitala medarbetare, eller ställa frågor i vårt fält för vanliga frågor. Men räcker inte hjälpen på webbplatsen går det alltid bra att ringa och prata med en arbetsförmedlare på 0771-416 416 eller chatta.

När ska man skriva ut sig arbetsförmedlingen?

Skriv ut dig Det är viktigt att du meddelar oss när du har fått jobb eller ska börja studera. Du gör det lättast genom att klicka på Skriv ut dig. Om du har valt att skriva ut dig inom 3 månader kommer du att få en påminnelse 10 dagar innan utskrivningsdatum.

Varför ringer Arbetsförmedlingen?

Kunder ringer även för information och instruktioner om hur de ska gå tillväga för att interagera med Arbetsförmedlingen. Frågan om ett samtal är att bedöma som onödig eller inte kan diskuteras.

Vad är uppföljningssamtal Arbetsförmedlingen?

Arbetsförmedlingen ser att uppföljningssamtal tidigt under studietiden kan bidra till att ge individen det stöd som behövs för att fullfölja studierna och på så vis närma sig arbetsmarknaden. ... För inskrivna hos Arbetsförmedlingen är det möjligt att gå vidare till vuxenutbildning på olika sätt.

Hur chattar man med Arbetsförmedlingen?

Enklaste sättet att få snabbt svar på en fråga är att använda vår digitala assistent, en så kallad chattrobot. Det är en robot som ger dig svar på många vanliga arbetsgivarfrågor. När du ringer eller chattar kan du prata med en arbetsförmedlare för att få hjälp och råd kring till exempel: ditt specifika ärende.

Hur rapporterar man till arbetsförmedlingen?

Det är enkelt att rapportera dina aktiviteter på vår webbplats eller via appen Mina sidor. Du hittar till aktivitetsrapporteringen på webben via länk på arbetsformedlingen.se eller genom att logga in på Mina sidor och välja tjänsten Aktivitetsrapportera.

När ska man Aktivitetsrapportera till försäkringskassan?

Det är viktigt att den är inkommen till oss senast den 14:e. Det betyder att du som skickar in din aktivitetsrapport via post behöver göra det i god tid innan den 14:e varje månad. Exempel: Mellan den 1:a och den 14:e februari ska du lämna in din aktivitetsrapport med aktiviteter du genomfört under januari månad.

Vad händer om man blir utskriven från arbetsförmedlingen?

Varning eller avstängning från a-kassan. Om du till exempel inte aktivt söker jobb eller om du låter bli att rapportera dina aktiviteter, kan du få en varning. Om det händer flera gånger kan du bli avstängd från din ersättning i en eller flera dagar.

Vad är ett Planeringssamtal?

Du och arbetsförmedlaren kommer överens om vilka aktiviteter som passar bäst för dig. Det kan till exempel handla om att du ska delta i ett webbinar, skriva ett cv eller studera svenska. Sedan är det du själv som ser till att hålla planen levande och tar egna initiativ för att nå dina mål.