:

Vad kostar en tandbro?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kostar en tandbro?
 2. Hur gör man en tandbro?
 3. Hur sköter man en tandbrygga?
 4. Hur sätter man fast en tandbro?
 5. Vad kostar det att gå till en tandhygienist?
 6. Hur går det till att få en tandkrona?
 7. Kan man ta bort en Tandbrygga?
 8. Vad bör man tänka på när det gäller Tandbryggor och proteser?
 9. Hur fungerar Referensprislistan?
 10. Hur lång tid tar det att göra en tandkrona?
 11. Hur mycket kostar det att göra en tandkrona?
 12. När kan man sätta in tandimplantat?
 13. Hur mycket kostar det att ersätta en tand?
 14. Måste utdragen tand ersättas?
 15. Vad är viktigt att tänka på vid skötsel av tandprotes?
 16. Vad är viktigt att tänka på vid munvård när man har tandproteser?

Vad kostar en tandbro?

Tandbro pris Priset varierar beroende på hur många tänder som skal ersättas dvs hur många kronor som ska vara med i bron, se prislista. Vid saknad av en tand då två granntänder används för att sluta luckan emellan kostar det mellan 13500-15500 kr.

Hur gör man en tandbro?

Insättning av en tandbrygga Inledningsvis förbereder tandläkaren tänderna på varje sida av utrymmet för kronor och gör ett avtryck av hela området. Därefter monterar tandläkaren en tillfällig (temporär) bro tillverkad av plast eller metall.

Hur sköter man en tandbrygga?

För att en brokonstruktion ska hålla så länge som möjligt krävs det att du är noga med din munhygien. Det gäller i lika hög grad under själva behandlingen som när allt är klart. När du borstar tänderna ska du vara särskilt uppmärksam kring kanterna på bron. Där kan det lätt bildas bakteriebeläggningar.

Hur sätter man fast en tandbro?

Vi förbereder sen tänderna som tandbryggan ska fästas (under lokalbedövning). Vi tar avtryck av det aktuella området i munnen. Vi väljer rätt färg i samarbete med en tandtekniker för ett helt naturligt utseende. En temporär tandbrygga sätts in medan tandteknikern tillverkar den permanenta bryggan.

Vad kostar det att gå till en tandhygienist?

Undersökning. En undersökning innebär bland annat att tandläkaren eller tandhygienisten kontrollerar om du har hål i tänderna, risk för tandlossning eller andra tecken på sjukdom eller problem i munnen. Undersökningen kostar vanligen mellan 885kr och 1 475 kr beroende på hur omfattande undersökning som krävs.

Hur går det till att få en tandkrona?

Först slipas tanden för att ge plats åt kronmaterialet och sedan tillverkas en krona som till färg och form stämmer överens med dina tänder i övrigt. Kronan kan tillverkas av olika material, det vanligaste är en kombination av porslin och metall eller helkeramiska material.

Kan man ta bort en Tandbrygga?

Oftast tar det ungefär två till fyra veckor att tillverka de konstgjorda tänderna. Tandläkaren fäster de konstgjorda tänderna på implantaten. Du kan inte ta bort de nya tänderna själv.

Vad bör man tänka på när det gäller Tandbryggor och proteser?

Vid användning av hela proteser (både i överkäke och underkäke) mår slemhinnan/munnen bäst av att proteserna tas ut på natten. Tandpressning/gnissling elimineras också effektivt. Risken för ökad resorption av det underliggande tandbenet (kristorna) minskar dessutom.

Hur fungerar Referensprislistan?

Referenspriserna gör det lättare för dig som patient att jämföra priser på tandvård. Referenspriset talar om vad ett normalpris för en behandling kan vara och tar hänsyn till hela behandlingskostnaden, inklusive tandtekniskt arbete och material.

Hur lång tid tar det att göra en tandkrona?

Det färdiga avtrycket skickas därefter till ett tandtekniskt laboratorium där de använder avtrycket för att tillverka en krona. Färgprovet sker antingen på kliniken eller hos laboratorietekniker. Det tar vanligtvis mellan 1-2 veckor för teknikern att producera kronan.

Hur mycket kostar det att göra en tandkrona?

Priset på tandkronor varierar beroende på vilken typ av krona man väljer att göra. Pris på våra tandkronor ligger mellan 4900-5900 kr. Väljer du guldkrona tillkommer materialkostnad för guld. Du får mer information genom vår prislista.

När kan man sätta in tandimplantat?

Kan alla skaffa tandimplantat? I de allra flesta fall kan en person som är frisk nog att genomgå en tandextraktion genomgå en behandling med tandimplantat. Det är viktigt att patienten är frisk i munhålan, har ett välmående tandkött och tillräckligt med käkben att fästa implantatet i.

Hur mycket kostar det att ersätta en tand?

I regel brukar en tand kosta någonstans mellan 20 0 kronor att ersätta, exklusive eventuella rabatter och bidrag från det statliga tandvårdsstödet. Om det rör sig om ett omfattande ingrepp där flera tänder måste ersättas blir priset vanligtvis billigare per tand.

Måste utdragen tand ersättas?

Om en tand måste dras ut kan den ersättas med en bro som stödjer sig på tänderna på varsin sida om luckan. För att kunna ersätta förlorade tänder med en fast bro måste det finnas tillräckligt många tänder kvar i käken för att ge bra stöd åt bron.

Vad är viktigt att tänka på vid skötsel av tandprotes?

Skötsel av protes och mun Skölj protesen och munnen efter varje måltid. Protesen ska rengöras dagligen med en protestandborste. Använd antingen flytande tvål eller diskmedel och skölj sedan av med vatten. Tandkräm innehåller slipmedel som kan repa plastmaterialet och göra att det lättare fastnar bakterier på protesen.

Vad är viktigt att tänka på vid munvård när man har tandproteser?

Använd en mjuk tandborste med relativt litet borsthuvud. Ett kraftigt skaft ger bäst grepp. Vid eventuell användning av elektrisk tandborste bör tandvårdspersonal rådfrågas. Tandkräm ska innehålla fluor för personer som har egna tänder.