:

Hur mycket kostar det att få huset målat?

Innehållsförteckning:

 1. Hur mycket kostar det att få huset målat?
 2. Hur lång tid tar det att måla fasaden?
 3. Hur mycket kostar en målare i timmen?
 4. Vad kostar det att måla om ett trähus?
 5. Vad kostar målning per kvm utomhus?
 6. Hur lång tid tar det att måla ett hus invändigt?
 7. Vad kostar det att måla om ett enplanshus?
 8. Kan man måla ett tegelhus?
 9. Hur lång tid tar det att måla 1 kvm?
 10. Hur lång tid tar det att tapetsera en vägg?
 11. Vad kostar en byggarbetare i timmen?
 12. Vad kostar en kakelsättare i timmen?

Hur mycket kostar det att få huset målat?

– En slamfärg som Falu Rödfärg (äkta) kan i år (2017) kosta mellan 498-569 kronor för 10 liter, medan andra täckande färger ligger i ett spann på cirka 1300-2400 kronor för cirka 10 liter.

Hur lång tid tar det att måla fasaden?

Om du ska måla själv eller inte beror på dina förkunskaper och hur ihärdig du är. Räkna med att det tar minst två till tre dagar per fasadsida. Det är viktigt att du använder en bra ställning eller hyr en skylift, menar Malte Rungård.

Hur mycket kostar en målare i timmen?

Räkna med att priset per timme ligger mellan 3 kronor inklusive moms. Kom ihåg att du förmodligen kan göra ett rot-avdrag på arbetskostnaden.

Vad kostar det att måla om ett trähus?

Du kan alltid göra vissa delar själv, som att förbereda inför målaren. Ett prisexempel på en fasad som är 98 kvadratmeter är cirka 53 000 kronor. Då har man räknat in både materialkostnad, två målare med rotavdrag samt en tidsåtgång på 60 timmar. Priserna kan variera en hel del beroende på vart i landet du bor.

Vad kostar målning per kvm utomhus?

Normalt kostar det mellan 350-500 kr/timmen att anlita en målare (30% av priset efter ROT-avdraget). På en timme hinner en målare med ca 2-4 kvadratmeter vanlig fasad, vilket ger ett ungefärligt pris på 75-250 kr/kvadratmeter fasad efter ROT-avdrag.

Hur lång tid tar det att måla ett hus invändigt?

Sen är det underarbetet också så någonstans mellan 10-12 timmar beroende på skicket och storlek. Hur lång tid tar det att måla ett rum, väggar och tak? kan variera väldigt mycket och beroende på hur mycket underarbete som krävs och hur stort rummet är. Men någonstans mellan 7-10 timmar för ett standard rum.

Vad kostar det att måla om ett enplanshus?

Normalt kostar det mellan 350-500 kr/timmen att anlita en målare (30% av priset efter ROT-avdraget). På en timme hinner en målare med ca 2-4 kvadratmeter vanlig fasad, vilket ger ett ungefärligt pris på 75-250 kr/kvadratmeter fasad efter ROT-avdrag.

Kan man måla ett tegelhus?

Tegelfasader är när de är omålade i regel underhållsfria och mår bäst av att inte målas. Därför rekommenderar vi i första hand att inte måla dessa. Vill man ändå göra detta finns viktiga aspekter att ta fasta på.

Hur lång tid tar det att måla 1 kvm?

Ju risigare, desto mer förarbete. Olika målerifirmor tar olika betalt, men i runda slängar får man räkna med cirka 3 kronor i timmen. Men som privatperson kan du alltid utnyttja rotavdraget för att få ner priset en hel del. Professionella målare hinner ungefär måla 2 – 4 kvadratmeter i timmen.

Hur lång tid tar det att tapetsera en vägg?

Kan variera väldigt mycket, ett standard rum tar ungefär 6-8 timmar för tapetseringen. Sen är det underarbetet också så någonstans mellan 10-12 timmar beroende på skicket och storlek.

Vad kostar en byggarbetare i timmen?

Murare ca 350-550 kr/h. Målare ca 300-400 kr/h. Rörmokare/VVS ca 450-600 kr/h. Snickare ca 300-450 kr/h.

Vad kostar en kakelsättare i timmen?

Observera dock att ROT-avdraget enbart gäller kostnaden för själva arbetet, och inte kostnaden för material som kakelplattor, fogmassa och så vidare. En kakelsättare kostar mellan 4 kr i timmen att anlita (inklusive moms). Efter ROTavdraget blir kostnaden alltså mellan 2 kr i timmen istället.