:

Vad tillhör Kista för kommun?

Innehållsförteckning:

 1. Vad tillhör Kista för kommun?
 2. Vilken ort tillhör Rinkeby?
 3. Vilka bor i Kista?
 4. Vilken kommun ligger Akalla?
 5. Är Bromma en egen kommun?
 6. Är Kista en förort?
 7. Vad betyder Rinkeby?
 8. Vilka bor i Rinkeby?
 9. Hur många bor i Rinkeby-Kista?
 10. Vilka stadsdelar ingår i Stockholms stad?
 11. Vilka områden ingår i Järva?
 12. Vilken stadsdel tillhör Bromma?
 13. Vilket landskap tillhör Bromma?
 14. Är Rinkeby tryggt?
 15. Vad kostar en Begravningskista?
 16. Hur många procent är invandrare i Rinkeby?
 17. Hur många bor det i Husby?
 18. Vilka kommuner ingår i Stockholms stad?
 19. Vilka kommuner ingår i Stockholm?

Vad tillhör Kista för kommun?

Kista
Kista
KommunStockholm
KommunområdeVästerort
StadsdelsområdeRinkeby-Kista stadsdelsområde
DistriktKista distrikt

Vilken ort tillhör Rinkeby?

Rinkeby är en stadsdel i Västerort inom Stockholms kommun. Rinkeby gränsar till Kista, Tensta och Bromsten samt till Sundbybergs kommun. Stadsdelen ingår i stadsdelsområdet Rinkeby-Kista sedan 2007.

Vilka bor i Kista?

ex Rinkeby, Tensta, Husby osv, medans invandrarna och svenskarna med lite högre inkomst oftast bor i Kista (när det gäller den här delen av västerort alltså). Kista Galleria är ett bra köpcentrum, så länge du inte har problem med invandrare.

Vilken kommun ligger Akalla?

Akalla är en stadsdel i Västerort inom Stockholms kommun. Stadsdelen tillhör Rinkeby-Kista stadsdelsområde och Spånga-Kista församling. Den ligger ca 13 kilometer nordväst om centrala Stockholm på Järvafältet.

Är Bromma en egen kommun?

Bromma (uttalas bråmm-a; även kallat Brommalandet) är en närförort inom Västerort i Stockholms kommun som utmärks bland annat av dess trädgårdsstad, ett läge intill Stockholms innerstad och närhet till Mälaren och flera naturreservat.

Är Kista en förort?

Om Kista. Kista är en förort i Västerort, strategiskt belägen mellan flygplatsen Arlanda och Stockholms city. I den södra delen av Kista ingår området Ärvinge.

Vad betyder Rinkeby?

Namnet Rinkeby hittar vi första gången 1347. Ordet "rinker" betydde "krigare" i äldre svenska. Innan dagens Rinkeby byggdes på 1960-talet gjorde arkeologer utgrävningar i området.

Vilka bor i Rinkeby?

Rinkeby-Kista är ett stadsdelsområde i Västerort i Stockholms kommun med 49 273 invånare (2016). Stadsdelsområdet omfattar stadsdelarna Rinkeby, Akalla, Husby, Kista och Hansta. Rinkeby-Kista bildades den 1 januari 2007 då Rinkeby och Kista stadsdelsområden slogs samman efter beslut i kommunfullmäktige.

Hur många bor i Rinkeby-Kista?

Rinkeby-Kista är ett stadsdelsområde i Västerort i Stockholms kommun med 49 273 invånare (2016). Stadsdelsområdet omfattar stadsdelarna Rinkeby, Akalla, Husby, Kista och Hansta.

Vilka stadsdelar ingår i Stockholms stad?

 • Bromma stadsdelsförvaltning.
 • Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning.
 • Farsta stadsdelsförvaltning.
 • Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning.
 • Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning.
 • Kungsholmens stadsdelsförvaltning.
 • Norrmalms stadsdelsförvaltning.
 • Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning.

Vilka områden ingår i Järva?

Områden inom Järva är Frösunda, Ritorp, Arenastaden, Hagalundsdepån, Råstahem, Västerjärva, Bagartorp, Nya Ulriksdal (f.d. Ulriksdals galoppfält), Överjärva och Järvastaden.

Vilken stadsdel tillhör Bromma?

Bromma är ett stadsdelsområde i Västerort inom Stockholms kommun som utmärks bland annat av dess trädgårdsstad, ett läge nära Stockholms innerstad och närhet till Mälaren och flera naturreservat. Bromma stadsdelsområde har cirka 61 000 invånare i 23 700 lägenheter och 7 700 småhus och villor.

Vilket landskap tillhör Bromma?

Bromma distrikt, Uppland
LandsdelSvealand
LandskapUppland
LänStockholms län
KommunStockholms kommun
Bromma distrikts läge på kartan

Är Rinkeby tryggt?

Kommunala ordningsvakter, nya övervakningskameror, avhysningar i illegala boenden, och att stadsdelen har ansökt om totalt 14,9 för trygghetsskapande åtgärder i år är bevis för det. ... I den går det att läsa att 47 procent av invånarna i Rinkeby-Kista tycker att deras stadsdel är trygg att bo i.

Vad kostar en Begravningskista?

En billig begravningskista i furu kostar hos oss 2.990 kr under förutsättning att man beställer eller bokar en begravning hos oss. Vill du endast köpa en billig begravningskista kostar den 3.990 kr.

Hur många procent är invandrare i Rinkeby?

Rinkeby var ett stadsdelsområde i Västerort i Stockholms kommun som omfattade stadsdelen med samma namn och hade cirka 16 000 invånare. 67 procent av befolkningen i Rinkeby hade utländsk bakgrund, av dessa var ungefär hälften utländska medborgare. Rinkeby är omtalat redan 1347, och det var en by med flera gårdar.

Hur många bor det i Husby?

Husby, Stockholm
Husby
Bostadshus från 1970-talet
Antal invånare11 877 (2019)
PostortKista
Postnummer164 XX

Vilka kommuner ingår i Stockholms stad?

Stockholms kommun eller informellt Stockholms stad är en kommun i Stockholms län. Centralort är Stockholm som också är Sveriges huvudstad och residensstad för Stockholms län.

Vilka kommuner ingår i Stockholm?

Kommuner i Stockholms län
 • Botkyrka.
 • Danderyd.
 • Ekerö
 • Haninge.
 • Huddinge.
 • Järfälla.
 • Lidingö
 • Nacka.