:

Hur betalar man på spårvagnen i Stockholm?

Innehållsförteckning:

 1. Hur betalar man på spårvagnen i Stockholm?
 2. När börjar Sommartidtabell SL 2021?
 3. Vart går spårvagn 7?
 4. Hur betalar man på spårvagn?
 5. När börjar Sommartidtabell SL?
 6. När går sista spårvagnen?
 7. Hur betalar man på spårvagnen i Göteborg?
 8. Varifrån går färjan till Gröna Lund?
 9. När slutade spårvagnarna gå i Stockholm?
 10. Vilka städer i Sverige har spårvagn?

Hur betalar man på spårvagnen i Stockholm?

Den 2 februari lanseras ett nytt sätt att betala resor i SL-trafiken. Genom att blippa betalkortet i spärren eller på bussen köper man en biljett som är giltig i 75 minuter. Resenären väljer själv om hen vill blippa plastkortet eller sin digitala plånbok som Apple Pay, Samsung Pay eller Google Pay.

När börjar Sommartidtabell SL 2021?

Trafiken anpassas då efter hur resandet förändras under sommaren när många är lediga, men det samtidigt är fler som reser till exempelvis skärgården. Tider och resvägar får du som vanligt när du söker resor på sl.se och i appen. Sommartidtabellen gäller mellan fredag 25 juni och söndag 15 augusti.

Vart går spårvagn 7?

Vi går mellan T-Centralen och Waldemarsudde. Dagtid är det 6-8 minuter mellan avgångarna. Andra tider varierar turtätheten mellan 10 och 30 minuter. Efter midnatt vänder vagnen vid Skansen.

Hur betalar man på spårvagn?

Priset för en resa i Göteborg kostar från 26 kronor enkel väg. För dig som åker sällan finns det möjlighet att köpa lösa biljetter, både via sms och webb samt via försäljningsställen och på spårvagnarna. Åker du buss kan du inte köpa biljett ombord.

När börjar Sommartidtabell SL?

Även i år byter SL-trafiken till sommartidtabell. Den börjar gälla på midsommarafton 19 juni och innebär förstärkt buss- och tågtrafik jämfört med en normal sommar.

När går sista spårvagnen?

Den största förändringen i sommar sker den 12 juni då den sista spårvagnsresan passerar över gamla Götaälvbron. Spårvägstrafiken stängs sedan tillfälligt och ersätts med ersättningsbusslinjerna 5E och 6E tillsammans med övrig busstrafik som går över Hisingsbron.

Hur betalar man på spårvagnen i Göteborg?

Priset för en resa i Göteborg kostar från 26 kronor enkel väg. För dig som åker sällan finns det möjlighet att köpa lösa biljetter, både via sms och webb samt via försäljningsställen och på spårvagnarna. Åker du buss kan du inte köpa biljett ombord.

Varifrån går färjan till Gröna Lund?

Går från Nybroviken & Hammarby Sjöstad samt från Masthamnen vid Vikingterminalen. Fartyget Emelie erbjuder en snabb, enkel och vacker resa. Gott om plats för barnvagnar, cyklar och rullstolar.

När slutade spårvagnarna gå i Stockholm?

Avveckling av spårvägen (1939-1967) Trådbussar fanns i Stockholm från 19. År 1941 beslutade man bygga en tunnelbana i Stockholm, den bana som numera kallas för Gröna linjen.

Vilka städer i Sverige har spårvagn?

Exempel på svenska städer som haft spårväg:
 • Gävle: 1909-1956.
 • Helsingborg: 1903-1967.
 • Jönköping: 1907-1958.
 • Karlskrona: 1910-1949.
 • Malmö: 1887-1973.
 • Sundsvall: 1910-1952.
 • Uppsala: 1906-1953.
BE