:

Vad kostar det att lacka om en stötfångare?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar det att lacka om en stötfångare?
  2. Vad kostar det att byta kofångare fram?
  3. Vad är en kofångare?
  4. Kan man lacka en bil själv?

Vad kostar det att lacka om en stötfångare?

Men för att ge en bild av vad kostnaden kan ligga på har vi tagit fram ett exempel. Lackering av stötfångare inkl. spackling, primer, lackering i bilens färgkod samt klarlack enligt bild nedan hamnar på 2500 kr inkl. moms.

Vad kostar det att byta kofångare fram?

Om et endast är nedre delen av kofångaren (30756745 med dubbla pipor och parkeringssensorer) som du är ute efter, då kostar den rundt 1100 SEK plus lackering och avgas system (31269693 för 2,4D 08-09). Mener at avgassystemet koster ~3800 SEK. Har byt på min 08'a.

Vad är en kofångare?

Förr tillverkades de i metall för att undvika skador på fordonet vid kollision, men numera tillverkas de i frigolit, plast eller dylikt för det ska vara en del av bilens deformationszoner, och för att minska skador på oskyddade trafikanter. I vardagligt tal även kallad kofångare.

Kan man lacka en bil själv?

Använder du tvåkomponents lack behövs ingen klarlack, men är färgen vattenbaserad måste du spruta ett varv klarlack. ... Nu till din fråga: du ska lacka i en dammfri miljö, givetvis ska den vara väl ventilerad och skyddsmask ska användas. För att lacken ska bli fin måste underarbetet vara väl utfört.