:

Vad kostar det att hämta ett piano?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kostar det att hämta ett piano?
 2. Hur man flyttar ett piano?
 3. Hur flyttar man en flygel?
 4. Hur mycket väger ett litet piano?
 5. Vem tar hand om gamla pianon?
 6. Kan man flytta piano själv?
 7. Vad kostar det att flytta en flygel?
 8. Hur mycket väger ett vanligt piano?
 9. Vad gör man med gamla pianon?
 10. Vad kan man göra med ett gammalt piano?
 11. Hur använder man Bärremmar?
 12. Hur mycket väger ett piano?
 13. Hur stort är ett vanligt piano?

Vad kostar det att hämta ett piano?

Pianon under 100 cm kostar ca 1600 kr till ca 2000 kr. Piano på över 120 cm kostar från 1800 kronor plus 150 kr per extra trappa. Detta är en priside och det som påverkar priset är om det är trappor och om pianot är högre än ca 130 cm.

Hur man flyttar ett piano?

Flytta piano på egen hand
 1. Tips 1: Var flera stycken som hjälps åt. För många kockar i ett kök gäller INTE vid pianoflytt.
 2. Tips 2: Använd bärremmar/bärsele för att underlätta.
 3. Tips 3: Använd en transportplatta.
 4. Tips 4: Undvik trappor.
 5. Tips 5: Om du/ni är osäkra, ring en flyttfirma.
 6. Tips 6: Använd pianomatta.

Hur flyttar man en flygel?

Planera flytten in i minsta detalj Förberedelsen är alltid a och o. Inte minst om man ska flytta något så stort och tungt som ett piano. Börja med att ta bort möbler eller andra föremål som kan vara i vägen. Det är bäst att ha en fri väg så att varken du eller pianot kommer till skada.

Hur mycket väger ett litet piano?

Många överdriver hur mycket ett piano väger men pianon är självklart väldigt tunga och de allra flesta pianon väger ca 200 kg. Storlek och ungefärlig vikt: Kammarpianon 70 – 90 cm höga väger ca 1 kg. Studiopianon 1 cm höga väger ca 1 kg.

Vem tar hand om gamla pianon?

Alf Rinkeholt och David Tengerström öppnar Musikreturen som tar hand om gamla pianon och andra instrument. Slit och släng samhället gör att mängder av fungerande instrument hamnar på tippen.

Kan man flytta piano själv?

Att flytta ett tungt piano som väger hundratals kilo är ingenting som vi rekommenderar någon att göra på egen hand. Risken att skada dig själv, din bostad eller ditt piano är alldeles för stor. Istället rekommenderar vi att man tar hjälp av en professionell firma som har erfarenhet av tunga lyft och transporter.

Vad kostar det att flytta en flygel?

Att flytta ett piano kostar från 12 kr om det är samma ort. Det tillkommer en 50 kr avgift per varje våning om det inte finns hiss. Om det är ett tyngre eller större piano än vanlig kostar det 100 kr per våning. För sträckor längre än 20 km debiterar vi från 150 kr till 300 kr.

Hur mycket väger ett vanligt piano?

ett piano väger ca 1 kg. Flygel väger ca 2 kg.

Vad gör man med gamla pianon?

Den som hoppas kunna tjäna en hacka på sitt gamla piano lär bli besviken. På köp- och säljsajten Blocket sänker hundratals personer bort sina pianon gratis – vissa betalar till och med ett par hundralappar för att bli av med instrumentet.

Vad kan man göra med ett gammalt piano?

Andra alternativet är att sälja det. Är det i gott skick går det att få en mindre slant för en piano. Det ska däremot vara i mycket gott skick för att andrahandsvärdet ska vara högt. Annonsen kan lägga ut på Blocket eller andra köp-och-sälj-sidor.

Hur använder man Bärremmar?

Alla justerar sina remmar i bärselarna så att man har knän och ryggar raka då pianot är lyft och man står stilla med pianot vågrätt ca 5-10cm över golvet. Lyft inte pianot onödigt högt upp.

Hur mycket väger ett piano?

ett piano väger ca 1 kg. Flygel väger ca 2 kg.

Hur stort är ett vanligt piano?

Konsolpianon 1 cm höga väger ca 1 kg. Fullstora upprätta pianon 1 cm höga väger ca 2 kg. Konsertpianon 140 cm och uppåt väger ca 2 kg.