:

Vart kan man köpa bas?

Innehållsförteckning:

 1. Vart kan man köpa bas?
 2. Vilken bas ska jag köpa?
 3. Hur mycket kostar en basgitarr?
 4. Hur mycket kostar elbas?
 5. Hur många band har en bas?
 6. Vilket land kommer elbasen ifrån?
 7. Hur mycket kostar en bra gitarr?
 8. Hur man spelar på bas?
 9. Vilken ton är oftast bas?
 10. Vad heter basens fyra strängar?
 11. Varför kallas det elbas?
 12. Vem uppfann elbasen?
 13. Vad kostar en bra Nybörjargitarr?
 14. Vilket Gitarrmärke är bäst?
 15. Hur spelar man C på bas?
 16. Vad heter strängarna på en basgitarr?
 17. Vad heter strängarna på en bas?
 18. Har vanligen fyra strängar?
 19. När uppfanns den första elbasen?
 20. Var kommer basen ifrån?

Vart kan man köpa bas?

I vårt sortiment hittar du även basar för vänsterhänta och alla nödvändiga tillbehör som t. ex. kablar, strängar, andra tillbehör, cases, stämapparater, effekter, axelband, stativ och plektrum. Se även Andrahands bas och Gitarr.

Vilken bas ska jag köpa?

En elbas är den vanligaste och mest använda basgitarren på grund av elbasens djupa toner som ger bra botten i musiken. Är du nybörjare har vi riktigt fina paketlösningar med basgitarr, både med 4-strängade och 5-strängade el-basar. ... Den 4-strängade är den mest använda och också den vi rekommenderar till nybörjare.

Hur mycket kostar en basgitarr?

Pris för en enkel akustisk gitarr: Kostar i regel mellan 8 kronor. Pris för en akustisk gitarr av högre kvalitet: Kostar i regel mellan 4 000 och 13 000 kronor. Pris för en akustisk gitarr av mycket hög kvalitet: Kostar i regel mellan kronor.

Hur mycket kostar elbas?

 • Yamaha P-125. 5 890 kr. 4,9.
 • Yamaha PSR-E373. 2 003 kr. 5,0.
 • Yamaha P45. 4 299 kr.
 • Roland FP-30X. 6 799 kr.
 • Roland FP-10. 5 170 kr. 5,0.
 • Korg Minilogue XD. 6 179 kr.
 • Yamaha CLP-735. 22 063 kr.
 • Yamaha C kr.

Hur många band har en bas?

Basgitarren är oftast en elektrisk bas, elbas, men det finns även akustiska basgitarrer. Vad som skiljer sig från en vanlig gitarr är primärt att det ofta är fyra strängar (det finns dock fem- och ibland även sexsträngade basgitarrer), i stället för sex och att tonomfånget befinner sig lägre än gitarrens.

Vilket land kommer elbasen ifrån?

Den första elbasen konstruerades av Audiovox på 1930-talet. Märket Fender tillhör de ledande, tillsammans med bland annat Yamaha, Ibanez, Rickenbacker och Warwick. En känd svensk tillverkare var Hagström.

Hur mycket kostar en bra gitarr?

Om bra klang är viktigt för dig skall du sikta på prisklassen 2.000–3.000 kronor för en nylonsträngad gitarr, upp till tusenlappen mer för en stålsträngad. För detta får du en gitarr med solitt trä i locket, vilket gör stor skillnad för ljudet.

Hur man spelar på bas?

Bas är ett litet speciellt instrument. Man säger att man spelar ackord, vilket är flera toner samtidigt, men spelar bara en ton i taget. Man spelar bara den stora bokstaven i ackordet. Är ackordet A7 spelar man alltså bara ett A.

Vilken ton är oftast bas?

Basen brukar spela de lägsta tonerna som används i musiken, typiskt cirka 41–350 Hz i grundton på en 4-strängad elbas. Den har det lägsta tonomfånget efter kyrkorgeln, pianot, kontrafagotten och harpan.

Vad heter basens fyra strängar?

En elbas är stämd i tonerna E, A, D och G vilket är samma toner som gitarrens fyra tjockaste strängar.

Varför kallas det elbas?

Instrumentet har liknande musikalisk funktion som kontrabas, syntbas och bastuba i en orkester. Dessa olika instrument kallas ofta bas, av italienskans basso, låg , i musikerjargong då de spelar toner i basregistret till skillnad från varianter som ljuder med högre ton.

Vem uppfann elbasen?

Leo Fender Paul Tutmarc Bass Guitar/Inventors

Vad kostar en bra Nybörjargitarr?

En vanlig och acceptabel nybörjargitarr kostar kr (alla priser är i svenska kronor, s.k. riktpriser och kan variera från affär till affär) och sedan tillkommer ett fodral.

Vilket Gitarrmärke är bäst?

Yamaha C40 II är listans enda klassiska och nylonsträngade gitarr. Gitarren världens mest sålda i nybörjarsegmentet, behöver inte stämmas ofta och har den fördelen att den är lätt till vikten. Yamahan är en bra gitarr att börja med om du vill lära dig spela klassisk musik.

Hur spelar man C på bas?

Tonerna på greppbrädan Lär dig hur du tar varje ton på greppbrädan. På en bas är det ganska enkelt. När du spelar en halvton mellan exempelvis C och D sätter du -iss eller -ess som ändelse på tonens namn. Beroende på om du höjer eller sänker tonen blir det, i det här fallet, ett Ciss (C#) eller Dess (Db).

Vad heter strängarna på en basgitarr?

En elbas är stämd i tonerna E, A, D och G vilket är samma toner som gitarrens fyra tjockaste strängar. Däremot är elbasen stämd en oktav lägre än gitarren vilket ger den lägre toner och ett djupare register.

Vad heter strängarna på en bas?

En elbas är stämd i tonerna E, A, D och G vilket är samma toner som gitarrens fyra tjockaste strängar. Däremot är elbasen stämd en oktav lägre än gitarren vilket ger den lägre toner och ett djupare register.

Har vanligen fyra strängar?

Kontrabas (italienska: contrabasso) är ett stort stråkinstrument i basläge, som regel med fyra strängar. Det kallas ibland basfiol, ståbas eller, i synnerhet inom jazzen, akustisk bas. Den kan knäppas med fingrarna eller spelas med stråke. Kontrabasen är vanligen 1,8–2 meter hög.

När uppfanns den första elbasen?

Den första massproducerade elbasen konstruerades av Fender på 1950-talet, och kallades Fender Precision bass för att den hade band. Nu kunde även basisten spela med precision . Elbasen har en mycket viktig funktion i all musik idag.

Var kommer basen ifrån?

Bas (av grekiska ba'sis, grund, något man står eller går på ). Detta bas är även ursprung till verbet basera och adjektivet basal.