:

Var köpa mc däck?

Innehållsförteckning:

 1. Var köpa mc däck?
 2. Vad kostar det att byta däck på mc?
 3. Hur gamla MC däck?
 4. Är det billigare att köpa däck i Tyskland?
 5. Vad betyder beteckning på MC däck?
 6. Vad betyder M C på däck?
 7. Var köper man däck billigast?
 8. Vilket märke på däck?
 9. Hur mycket luft ska det vara i ett MC däck?
 10. Vad är Sektionsbredd?
 11. Vad betyder märkningen på däcket?
 12. Vilken storlek på vinterdäck?

Var köpa mc däck?

Välkommen till Dexon.se - Sveriges största lager med MC Däck Hos oss hittar du alla sorters mc däck för landsväg, offroad, cross - enduro och scooter - moped. Vi har Sveriges största sortiment av mc däck med kända fabrikat som Michelin, Dunlop, Pirelli, Metzeler, Bridgestone, Continental, Avon, Kenda, Schwalbe m. fl.

Vad kostar det att byta däck på mc?

MC-däck lösa250:-/per däck
270:-/per däck
300:-/per däck
Egna MC däck inkl slang byte lösa250:-/per däck
300:-/per däck

Hur gamla MC däck?

Ett regummerat däcks livslängd börjar med tillverkningsdatum och varar, liksom för nya däck, 10 år. För regummerade däck gäller naturligtvis samma garanti och produktansvar som för nya däck, från och med tillverknings- resp. leveransdatum.

Är det billigare att köpa däck i Tyskland?

I Tyskland hittar man ofta lägre priser på däck än I Sverige. Det är säkert därför du har sökt efter billiga däck Tyskland. ... Vare sig du efterlyser märkesdäck som Michelin, Pirelli och Continental, eller lågpris däck av mindre kändare tillverkare, är sannolikheten hög att dem finns i vårt sortiment.

Vad betyder beteckning på MC däck?

Varje däck är märkt med tillverkningsvecka och år som är de 4 sista tecknen i en så kallad DOT märkning. Sedan år 2000 är alla DOT nummer fyrsiffriga och de två första siffrorna anger produktionsveckan och de sista två anger produktionsåret, exempelvis 3811 som betyder vecka 38 samt år 2011.

Vad betyder M C på däck?

Beteckningen talar om att det är ett däck som endast får monteras på en motorcykelfälg. M/C = Motorcycle. Sedan den 01.05.2003 är det plikt att använda denna beteckning på alla motorcykeldäck.

Var köper man däck billigast?

Hos oss på DÄCK365 hittar du alltid billiga däck och fälgar som passar din bil. Vi har ett stort sortiment av prisvärda sommardäck och vinterdäck från de största däcktillverkarna. Om du söker dubbade vinterdäck eller dubbfria vinterdäck har vi ett stort utbud av däck anpassade för vårt nordiska klimat.

Vilket märke på däck?

Test sommardäck 2019 I toppen hittar vi Nokian Hakka Blue 2 på första plats och Continental PremiumContact 6 på andraplats. De ger Continentals däck 9,1 poäng av 10 möjliga vilket är väldigt bra.

Hur mycket luft ska det vara i ett MC däck?

Har man slang i däcken kan man gå lägre, särskilt på en mindre/lättare hoj. Runt 1,0 bar fram, och kanske 1,2-1,3 bar bak är ett bra riktmärke för grovnabbade däck på en hoj som väger runt 150 kg - då funkar det även på "asfalt-transporter" bara man inte kör fortare än kanske 80-90.

Vad är Sektionsbredd?

55 anger att däckets sidovägg är 55% av däckets bredd vilket kallas sektionsbredd. Bra att veta är att ju större sektionsbredden är desto bättre grepp får man i kurvor vilket dock medför en mer obekväm körning. R anger att däcket är ett så kallat Radialdäck, vilket de flesta däck är nuförtiden.

Vad betyder märkningen på däcket?

R som nästan finns på alla däck står för däckets inre konstruktion. R står för Radial. 16 visar däckets inre diameter och det är där man vet om man kan ha 16 tums fälgar. ... W är viktigt för det är den som anger hur snabbt du får köra med däcket, W motsvarar hastighetsindexen på däcket.

Vilken storlek på vinterdäck?

Kravet på 3 mm mönsterdjup gäller dels vinterdäck, dels sommardäck som får användas enligt de undantag som anges i Trafikförordningen (4 kap. 18a§).