:

Vad kollar besiktning på släpvagn?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kollar besiktning på släpvagn?
 2. Hur ofta ska släpvagn besiktigas?
 3. Vad kontrolleras vid besiktning av husvagn?
 4. Vad går man igenom på en besiktning?
 5. Kan man besikta bil och släp samtidigt?
 6. Hur funkar bilbesiktning?
 7. Vad kollar man på besiktning husvagn?
 8. Vad händer om man kör Obesiktat släp?
 9. Är det billigare att besikta bil och släp samtidigt?

Vad kollar besiktning på släpvagn?

Vi kontrollerar att hjulen sitter fast och är monterade på rätt sätt. Däcken ska ha rätt mönsterdjup och vara utan skador. Vi undersöker även släpvagnens fjädring, och spinner upp hjulen för att kontrollera eventuellt missljud i hjullager.

Hur ofta ska släpvagn besiktigas?

första gången senast 48 månader efter den månad då fordonet första gången togs i trafik. därefter senast 24 månader efter den månad då föregående fullständiga kontrollbesiktning utfördes.

Vad kontrolleras vid besiktning av husvagn?

Att tänka på vid besiktning av husvagn/husbil blinkers, belysningen runt om, reflexer och skyltlykta. att däckens mönsterdjup minst är 1,6 mm. att husvagnens bromsar fungerar (även katastrofbromsvajern) att det inte finns lösa föremål i husvagnen som kan skada inredningen vid ett bromsprov eller hårdare inbromsning.

Vad går man igenom på en besiktning?

Vi kontrollerar reflexer, backspeglar och de lampor som är viktiga för trafiksäkerheten som till exempel strålkastare, blinkers och bromsljus. Dessutom undersöker vi motorutrymmet och kontrollerar att det inte läcker bränsle. Det måste även finnas en varningstriangel i fordonet så ta gärna fram den innan besiktningen.

Kan man besikta bil och släp samtidigt?

Det är enkelt att boka besiktning för båda fordonen samtidigt. Börja med att fylla i dragbilens registreringsnummer i vårt bokningssystem. Därefter lägger du till ditt släp eller din husvagn i rutan nedanför. ... Du kan betala direkt på nätet alternativt betala med kort på stationen i samband med besiktningen.

Hur funkar bilbesiktning?

Vi kontrollerar karosseriet inklusive motorhuven, dörrarna, skärmar, samtliga rutor, dina bilbälten och att din bil inte har några trafikfarliga anordningar monterade. Vi undersöker om lastförskjutningsskydd och andra delar i lastutrymmet sitter fast som de ska samt att lastutrymmet är helt.

Vad kollar man på besiktning husvagn?

Checklista inför besiktning av husvagn
 • Att blinkers, reflexer och belysning fungerar (glöm inte lampan vid registreringsskylten)
 • Att däckens mönsterdjup är minst 1,6 mm.
 • Att handbromsen fungerar (även katastrofbromsvajern)
 • Att husvagnen är fri från lösa föremål (så att de inte skadar inredningen vid ett bromsprov)

Vad händer om man kör Obesiktat släp?

Är släpet inte besiktat inom den angivna tiden är det lika med körförbud. Spelar ingen roll att förra besiktningen var ok. Körförbud = böter.

Är det billigare att besikta bil och släp samtidigt?

Så här bokar du besiktningstid för bil och släp Det är enkelt att boka besiktning för båda fordonen samtidigt. Börja med att fylla i dragbilens registreringsnummer i vårt bokningssystem. Därefter lägger du till ditt släp eller din husvagn i rutan nedanför. I nästa steg väljer du station och tid.