:

Måste man ha bygglov för altan?

Innehållsförteckning:

 1. Måste man ha bygglov för altan?
 2. Får Attefallshus ha altan?
 3. Hur hög får en altan vara utan räcke?
 4. Hur mycket kostar det att bygga en balkong?
 5. Vad betyder inglasad balkong?
 6. Hur inreder man en balkong?
 7. Hur möblera balkong?

Måste man ha bygglov för altan?

Ett vanligt trädäck som är byggt i marknivå kräver oftast inte bygglov. Däremot kan en altan kräva bygglov om den räknas som en nybyggnad eller en tillbyggnad eller ändrar byggnadens yttre utseende avsevärt. Detta blir oftast aktuellt när altangolvet får en viss höjd över marken.

Får Attefallshus ha altan?

En bygglovsbefriad altan får byggas både till ett en- och tvåbostadshus eller till ett attefallshus, om det är ett komplementbostadshus. En bygglovsbefriad altan får inte byggas till andra attefallshus om de är komplementbyggnader eller till andra komplementbyggnader på tomten, exempelvis friggebodar.

Hur hög får en altan vara utan räcke?

Om du bygger en altan som är högre än tre meter från marken behövs vanligtvis ett räcke för att inte riskera att någon ramlar ner.

Hur mycket kostar det att bygga en balkong?

Exakt vad det kostar att bygga balkong beror på många faktorer: hur stor den ska vara, om den ska vara inglasad eller om det måste göras hål för en dörr till exempel. Men, de flesta balkonger kostar mellan kronor.

Vad betyder inglasad balkong?

Det är viktigt att veta att en inglasad balkong är ett ventilerat utrymme eftersom betongen behöver andas för att inte bli för fuktig. Det betyder att inglasningen inte är helt tät, även om den ger tillräckligt med skydd mot regn och rusk för att dina balkongmöbler och inredning inte ska förstöras.

Hur inreder man en balkong?

För att göra balkongen till en mysig plats även när solen har gått ner kan du hänga upp glödlampslingor, lanternor eller rislampor i taket, vira kulörta ljuslyktor runt balkongräcket och placera ut ljusstakar. Ett säkert kort för att ge balkongen en ombonad känsla är att ta i med kuddar, filtar och mattor.

Hur möblera balkong?

Balkonginspiration – 10 tips på hur du inreder balkongen
 1. Bestäm vad du framför allt vill ha balkongen till. ...
 2. Tänk multifunktionellt när du inreder liten balkong. ...
 3. Skapa en miniträdgård – inred balkongen med växter. ...
 4. Bygg på höjden. ...
 5. Planera in förvaring. ...
 6. Skapa en mysig atmosfär med belysning.