:

Är betalningsanmärkningar offentliga?

Innehållsförteckning:

 1. Är betalningsanmärkningar offentliga?
 2. Vem har betalningsanmärkning?
 3. Kan man se om någon har betalningsanmärkning?
 4. Hur kan man se om man har anmärkning?
 5. Vad räknas som betalningsanmärkning?
 6. Hur länge syns Utmätningsförsök?
 7. Hur länge syns skuldsanering?
 8. Kan man se om en person har skulder?
 9. Kan jag se om någon har skulder?
 10. Har jag betalningsanmärkning UC?
 11. Vad är en avbetalningsplan?
 12. Hur lång tid tar Kronofogdens utredning?
 13. Hur lång tid har man på sig att svara Kronofogden?
 14. När försvinner Utmätningsförsök?
 15. Har jag skulder hos Kronofogden?
 16. Hur kan man se alla sina skulder?
 17. Vem har skuldsanering?

Är betalningsanmärkningar offentliga?

En skuld som har funnits hos oss för utmätning kan omfattas av sekretess. Då är uppgiften inte längre offentlig och vi lämnar inte ut den. Uppgifter om annat, exempelvis vräkning (avhysning), kan också vara sekretessbelagda. Sekretess kan gälla uppgifter om skulder som funnits för utmätning.

Vem har betalningsanmärkning?

Privatpersoner samt enskilda näringsidkare: En betalningsanmärkning uppstår när du inte betalat din faktura i tid och efter att en myndighet eller domstol har fastställt skulden, det vill säga vid utslag om betalningsföreläggande (kronofogden) eller tredskodom (domstol).

Kan man se om någon har betalningsanmärkning?

Du kan beställa ett registerutdrag om du vill veta ifall någon har en obetald skuld hos oss. Det finns lagar som hindrar oss från att mejla uppgifter från våra register, men vi kan ge dig informationen via telefon eller per post.

Hur kan man se om man har anmärkning?

Vill du veta om du har en betalningsanmärkning ska du ta kontakt med kreditupplysningsföretagen. Integritetsskyddsmyndigheten har en lista över alla kreditupplysningsföretag.

Vad räknas som betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning får du om du inte betalar en räkning eller skuld i tid. Många tror att det är Kronofogden som ger dig en betalningsanmärkning men i själva verket är det den (det företag) som du är skyldig pengar som ansöker om betalningsföreläggande.

Hur länge syns Utmätningsförsök?

Om Kronofogden inte lyckas få full betalning genom utmätningen, kallas detta för utmätningsförsök och registreras som en anmärkning hos UC som ligger kvar i tre år.

Hur länge syns skuldsanering?

Vanligtvis finns uppgifter om en privatperson kvar i tre år och om juridiska personer i fem år. Uppgifter om skuldsanering ska försvinna fem år efter dagen den inleddes.

Kan man se om en person har skulder?

Vill du ha koll på dina skulder och krav på att betala eller göra något (förelägganden) ska du använda vår e-tjänst "Mina skulder och förelägganden". Företag, myndigheter och privatpersoner som har ett krav mot någon kan ansöka om vår hjälp med att exempelvis få betalt (betalningsföreläggande).

Kan jag se om någon har skulder?

Genom att kontakta Kronofogden kan man få veta om någon har en obetald skuld hos dem. Det krävs dock att den som vill ha reda på denna information har exempelvis ditt personnummer. För att få reda på någons tidigare kriminalitet kan man begära ut utdrag ur belastningsregistret.

Har jag betalningsanmärkning UC?

Betalningsanmärkning på fysisk person (privatpersoner och enskilda firmor/näringsidkare) ligger kvar i tre år (36 månader) från det att händelsen inträffade....Anmärkningar och källor hos UC.
BetalningsanmärkningKälla
Utmätning/ej tillgångKronofogden
Utslag i mål om betalningsföreläggandeKronofogden

Vad är en avbetalningsplan?

En avbetalningsplan innebär att du får delbetala din skuld, alltså betala en viss summa pengar månadsvis till det att skulden är betald.

Hur lång tid tar Kronofogdens utredning?

Väntetiderna kan variera kraftigt beroende på hur snabbt den som får ett krav svarar på det första brevet. Om hen svarar snabbt kan vi fatta ett beslut (utslag) och fastställa skulden efter cirka 30 dagar.

Hur lång tid har man på sig att svara Kronofogden?

*Väntetiderna kan variera kraftigt beroende på hur snabbt den som får ett krav svarar på det första brevet. Om hen svarar snabbt kan vi fatta ett beslut (utslag) och fastställa skulden efter cirka 30 dagar.

När försvinner Utmätningsförsök?

Om Kronofogden inte lyckas få full betalning genom utmätningen, kallas detta för utmätningsförsök och registreras som en anmärkning hos UC som ligger kvar i tre år. Detta fortsätter tills du betalat originalskulden du mottagit från Kronofogden. För mer detaljerad information kan du läsa mer på Kronofogdens hemsida.

Har jag skulder hos Kronofogden?

Vill du ha koll på dina skulder och krav på att betala eller göra något (förelägganden) ska du använda vår e-tjänst "Mina skulder och förelägganden". Företag, myndigheter och privatpersoner som har ett krav mot någon kan ansöka om vår hjälp med att exempelvis få betalt (betalningsföreläggande).

Hur kan man se alla sina skulder?

Nu kan du som är privatperson logga in på Mina sidor och se dina skulder hos Kronofogden. Du som har skulder hos oss kan nu gå in på Mina sidor för att se vilka skulder du har. Du kan även se ditt skuldsaldo.

Vem har skuldsanering?

Enbart fysiska personer kan få skuldsanering. Bolag och andra juridiska personer med ekonomiska problem är hänvisade till konkurs eller företagsrekonstruktion. För att en gäldenär som tidigare har beviljats skuldsanering ska kunna få skuldsanering en andra gång krävs det särskilda skäl (10 § NSksanL).