:

Vilken är den smalaste tvättmaskinen?

Innehållsförteckning:

 1. Vilken är den smalaste tvättmaskinen?
 2. Vad kostar tvättmaskin och torktumlare?
 3. Vilken liten tvättmaskin är bäst?
 4. Hur djup är en tvättmaskin?
 5. Hur mycket är 3 kg tvätt?
 6. Hur länge håller en toppmatad tvättmaskin?
 7. Vad kostar det att tumla?
 8. Hur mycket kostar det att köra en tvättmaskin?
 9. Vilket märke på tvättmaskin är bäst?
 10. Vilken toppmatad tvättmaskin är bäst?
 11. Vad betyder e40 på tvättmaskin?
 12. Hur många tvättar klarar en tvättmaskin?
 13. Hur mycket är 4 kg tvätt?
 14. Hur mycket är 1 kg kläder?
 15. Hur länge håller vitvaror i snitt?
 16. Vad kostar det att använda torktumlare?
 17. Hur mycket kostar tvätta?
 18. När är det billigast att köra tvättmaskinen?

Vilken är den smalaste tvättmaskinen?

Behöver du en liten tvättmaskin som ändå kan ta mycket tvätt kan du satsa på en tvättmaskin som är ca 50 cm djup, de har ofta en kapacitet på ca 7 kg. Bor du pyttelitet ska du satsa på en maskin med minimalt djup. En tvättmaskin som är ca 38-40 cm djup är som klippt och skuren för det lilla badrum.

Vad kostar tvättmaskin och torktumlare?

En någorlunda energisnål tvättmaskin drar ca 1 kWh per tvätt i 60 grader. Räknar man med en kostnad på 1,20 kronor per kWh och kostnader för tvättmedel på cirka 1,30 per tvätt samt vatten för cirka 80 öre, så blir den totala kostnaden för varje tvätt i 60 grader 3,30 kronor.

Vilken liten tvättmaskin är bäst?

1 | Electrolux Perfect Care 600 EW6S4204C1 - Bäst i Test Electrolux EW6S4204C1 med sin kompakta design är ett bra val. Den tar liten plats i badrummet då den endast har ett djup på 36 cm. Tvättmaskinen har en kapacitet på upp till 4 kg, vilket lämpar sig för mindre hushåll.

Hur djup är en tvättmaskin?

Utrymme och placering Du kan börja med att kontrollera hur mycket plats du har: Bredd: 48 - 60 cm - vi rekommenderar en frontmatad tvättmaskin. Bredd: 40 - 45 cm - överväg en toppmatad tvättmaskin. Djup: 38 - 45 cm - en smal, djup, frontmatad tvättmaskin passar i detta utrymme.

Hur mycket är 3 kg tvätt?

De flesta tvättmaskiner rymmer idag 7-8 kg torr tvätt, vilket är väldigt mycket. Som exempel så motsvarar 7 kg tvätt ca 65 st. t-shirts. Även om en maskin kan tvätta stora mängder så är det ändå i slutändan trummans volym i liter som avgör hur mycket tvätt du kan trycka in.

Hur länge håller en toppmatad tvättmaskin?

8 år. Det är medianåldern för en tvättmaskin i dag enligt insamlingsorganisationen El-Kretsen. Kolla vad som ingår i din hemförsäkring om till exempel tvättmaskinen går sönder. 8 år.

Vad kostar det att tumla?

Torktumlaren drar också mycket el, uppemot 2 500 W för äldre modeller. Att torktumla en extra maskin istället för att hänga den kan kosta upp till 7 kWh, varför det finns hundralappar att spara varje år – bara på att hänga ut tvätten under sommarhalvåret.

Hur mycket kostar det att köra en tvättmaskin?

Lägg till kostnader för tvättmedel på ca 1,30 kr per tvätt och vatten på ca 80 öre så blir den totala kostnaden för varje tvätt i 60 grader 2,80 kr. Skatt och elnätsavgift tillkommer (men debiteras av ditt nätbolag). Kör du istället tvätten på 40 grader halveras energimängden vilket totalt blir 2,45 kr.

Vilket märke på tvättmaskin är bäst?

Samsung WW80J5426FW/EE blir bästa billiga tvättmaskin och LG FH6F9BDS2 blir bästa premiumval.
 • LG FH6F9BDS2 - Bästa premiumval. LG spänner musklerna. ...
 • Bosch WAU28US8SN - Bästa billiga tvättmaskin. ...
 • Bosch WAU28UE9SN - Bäst i test. ...
 • Samsung WW10M86INOA. ...
 • Bosch WAXH2E0LSN. ...
 • Electrolux EW6F6248G5. ...
 • Siemens WM14N02LDN. ...
 • Miele WSA023.

Vilken toppmatad tvättmaskin är bäst?

 • 1 | Whirlpool TDLR 6030S EU - Bäst i test. Borstlös Motor. ...
 • 2 | Electrolux EW6T3226A1 - Bra köp. AutoSense-teknologi. ...
 • 3 | Whirlpool TDLR 6230L EU – Budgetvänligt alternativ. Timerfunktion. ...
 • 4 | Miele W 668 F – Premium. Inbyggda hjul. ...
 • 5 | Whirlpool TDLR 70221 – Prestanda. Bra funktioner. ...
 • 6 | AEG L6TDN641G – Kraftfull.

Vad betyder e40 på tvättmaskin?

Felkod e40 kommer fram på en Electrolux tvättmaskin, när det är fel på tvättmaskinsluckan. Följ anvisningarna nedan, för att lösa felet. Undersök att tvättmaskinsluckan sluter helt tätt, innan du startar programmet. Om du kan höra klickljud från lucklåsen, så är tvättmaskinens lucklås defekt.

Hur många tvättar klarar en tvättmaskin?

Beroende på hur många ni är i hushållet och hur ofta ni tvättar har naturligtvis betydelse för vilken maskin som passar dig bäst. De flesta tvättmaskiner rymmer idag 7-8 kg torr tvätt, vilket är väldigt mycket. Som exempel så motsvarar 7 kg tvätt ca 65 st. t-shirts.

Hur mycket är 4 kg tvätt?

De flesta tvättmaskiner rymmer idag 7-8 kg torr tvätt, vilket är väldigt mycket. Som exempel så motsvarar 7 kg tvätt ca 65 st. t-shirts. Även om en maskin kan tvätta stora mängder så är det ändå i slutändan trummans volym i liter som avgör hur mycket tvätt du kan trycka in.

Hur mycket är 1 kg kläder?

Hur mycket motsvarar egentligen 6 eller 12 kg kläder? En bra regel är att en vardagsklädsel med byxor, tröja, t-shirt, underkläder och strumpor tillsammans väger ungefär 1 kg. En vanlig badhandduk i bomull väger runt 5-600 g. För att kunna tvätta exempelvis ett täckte i tvättmaskinen bör den ha kapacitet på minst 8 kg.

Hur länge håller vitvaror i snitt?

Enligt deras bedömningar har livslängden hos kylar och frysar sjunkit från drygt 20 år till under 18 år under de senaste åren. Snittåldern för vitvaror totalt - spisar, diskmaskiner, tvättmaskiner, och så vidare - är endast 13 år.

Vad kostar det att använda torktumlare?

Att torktumla en extra maskin istället för att hänga den kan kosta upp till 7 kWh, varför det finns hundralappar att spara varje år – bara på att hänga ut tvätten under sommarhalvåret.

Hur mycket kostar tvätta?

På din faktura ser du vad du betalar per kilowattimme och kan se exakt hur mycket det kostar dig. I detta exempel har vi räknat med 70 öre per kWh. Lägg till kostnader för tvättmedel på ca 1,30 kr per tvätt och vatten på ca 80 öre så blir den totala kostnaden för varje tvätt i 60 grader 2,80 kr.

När är det billigast att köra tvättmaskinen?

På natten är efterfrågan lägre och därmed också priset. Detta gäller dock bara de som har ett elpris som går per timme. Det innebär att det för dig som konsument är billigare att tvätta, diska och förbruka el på natten då färre konkurrerar om elen och efterfrågan på el är lågt.