:

Vad kostar körkort C1?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kostar körkort C1?
 2. Vad betyder C1 på körkortet?
 3. Var tar man C1-körkort?
 4. Vad får jag köra på C1?
 5. Vad kostar c behörighet?
 6. Vad krävs för att ta C1?
 7. När får man ta C1 körkort?
 8. Vad står Körkortsbehörigheten e för?
 9. Får jag be om jag tar CE?
 10. Hur får man c-körkort?
 11. När får man ta c1 körkort?
 12. Vad får jag köra med ett B körkort?
 13. Vad kostar lastbilskort 2020?
 14. Vad kostar e behörighet?
 15. Vad krävs för att ta CE kort?
 16. Får man be om man tar C1?
 17. Hur lång tid tar det att ta C körkort?
 18. Vad får man köra med B kort?

Vad kostar körkort C1?

Den omfattar 140 timmar om du är över 21 år och 280 timmar om du är under 21 år. Utbildningen avslutas med ett kunskapstest som du gör på Trafikverket. En sådan utbildning kan du själv finansiera och den kostar ofta mellan 25 000 kr till 30 000 kr.

Vad betyder C1 på körkortet?

C1 – Medeltung lastbil Körkortsbehörigheten C1 ger rätt att köra lastbilar med en totalvikt på högst 7500 kg. Med ett C1-körkort får du också köra personbilar med en totalvikt över 3500 kg men inte över 7500 kg.

Var tar man C1-körkort?

Körprov för behörighet C1 – Medeltung lastbil - Trafikverket.

Vad får jag köra på C1?

Med behörigheten C1 får du köra personbilar och medeltunga lastbilar med en totalvikt på högst 7 500 kg. Du får också dra en lätt släpvagn med totalvikt på högst 750 kg. Ansök om körkortstillstånd och läs mer om vilka krav som gäller för att ta ett C1-körkort.

Vad kostar c behörighet?

Tung lastbil – behörighet C1, C1E, C, CE Priset för ett lastbilskörkort utbildning kostar ofta mellan 25 000 kr till 30 000 kr.

Vad krävs för att ta C1?

För att få ett C1-körkort krävs det att:
 • Du har ett svenskt körkort med B-behörighet.
 • Du har ett körkortstillstånd.
 • Du är permanent bosatt i Sverige eller sedan minst sex månader studerar här.
 • Du har fyllt 18 år.
 • Du har gjort ett godkänt körkortsprov (kunskapsprov och körprov).

När får man ta C1 körkort?

Du har ett körkortstillstånd. Du är permanent bosatt i Sverige eller sedan minst sex månader studerar här. Du har fyllt 18 år. Du har gjort ett godkänt körkortsprov (kunskapsprov och körprov).

Vad står Körkortsbehörigheten e för?

Om du har körkort för att få köra personbil, lätt lastbil, tung lastbil eller kanske buss kan du ta en ny E-behörighet. Det innebär att du får köra just det fordonet med ett tungt släp påkopplat. Behörigheten får du efter att ha klarat ett nytt kunskapsprov och ett nytt körprov hos Trafikverket.

Får jag be om jag tar CE?

Tar man ett CE-körkort så får man köra tung lastbil med tungt släpfordon påkopplat. Man får även köra personbil med tungt släp och tung terrängvagn och traktortåg. Man får köra alla fordon behörighet B samt de som gäller för körkort med behörighet BE.

Hur får man c-körkort?

 1. Det första du ska göra för att ta ett C-körkort är att ansöka om ett körkortstillstånd för Grupp 2 hos Transportstyrelsen. ...
 2. Körkortet för tung lastbil, ett så kallat C-körkort, får du ta när du fyllt 21 år. ...
 3. För att köra tung lastbil behöver du ett C-körkort.

När får man ta c1 körkort?

Du har ett körkortstillstånd. Du är permanent bosatt i Sverige eller sedan minst sex månader studerar här. Du har fyllt 18 år. Du har gjort ett godkänt körkortsprov (kunskapsprov och körprov).

Vad får jag köra med ett B körkort?

Med behörigheten BE får du köra personbilar eller lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg och en eller flera släp kopplade till bilen. Släpets eller släpens sammanlagda totalvikt får dock inte vara över 3 500 kg. BE-behörigheten har inte någon begränsning för bilens och släpets sammanlagda totalvikter.

Vad kostar lastbilskort 2020?

Priset för ett lastbilskörkort utbildning kostar ofta mellan 25 000 kr till 30 000 kr. Ska du köra tung lastbil behöver du ett C-körkort. Här kan du läsa mer om vad som krävs om du vill ta ett C-körkort och vad du behöver tänka på. Det finns fyra olika körkortsbehörigheter för tunga lastbilar: C1, C1E, C och CE.

Vad kostar e behörighet?

För att göra ett körprov måste du ha ett giltigt kunskapsprov. Avgiften för körprov för behörighet BE är 1650 kronor. Efter klockan 18.00 på vardagar och på helger är avgiften 2145 kronor.

Vad krävs för att ta CE kort?

Du har ett körkortstillstånd. Du är permanent bosatt i Sverige eller sedan minst sex månader studerar här. Du har fyllt 21 år (eller 18 år om du utbildat dig för att köra godstransporter*). Du har gjort ett godkänt körkortsprov (kunskapsprov och körprov).

Får man be om man tar C1?

Med ett körkort med behörigheten C1 får du köra lastbilar och personbilar med en totalvikt på högst 7 500 kg. Du får koppla till en lätt släp med totalvikt på högst 750 kg. ... Du har ett svenskt körkort med B-behörighet. Du har ett körkortstillstånd.

Hur lång tid tar det att ta C körkort?

Den kommunala vuxenutbildningen tar 30-40 veckor beroende på om du läser 600 poäng för lastbilskort eller 800 poäng lastbilskort med tungt släp. 3. Arbetsmarknadsutbildningen tar mellan 22 och 25 veckor.

Vad får man köra med B kort?

B
 • Personbil eller lätt lastbil med en totalvikt på högst 3,5 ton, och. en släpvagn med en totalvikt på högst 750 kg. ...
 • Terrängvagn.
 • Motorredskap klass I (motorredskap som är gjorda för hastigheter över 30 km/tim)
 • Trehjulig motorcykel.
 • Fyrhjulig motorcykel.