:

Vad kostar löjrom från Kalix?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kostar löjrom från Kalix?
 2. Vilken löjrom?
 3. Vad kostar 50 g löjrom?
 4. Var hittar man löjrom?
 5. Vad kostar löjrommen i år?
 6. Hur mycket Kalix löjrom?
 7. Vilken fiskrom är godast?
 8. Vad är mest likt löjrom?
 9. Hur mycket kostar sikrom?
 10. Var kan man köpa Kalix löjrom?
 11. Kan man Återfrysa löjrom?
 12. Vad kostar siklöja?
 13. Vad kostar årets löjrom?
 14. När fiskas Kalix löjrom?
 15. Vilken fisk kommer sikrom från?
 16. Kan man äta Sillrom?
 17. Vad kostar abborre kilot?
 18. Vad kostar gös kilot?
 19. Hur länge håller Kalix löjrom?
 20. Kan man frysa om Kalix löjrom?

Vad kostar löjrom från Kalix?

Fiskeriet. 80 g. Jfr-pris 3487.5/kr/kg.

Vilken löjrom?

Det finns löjrom från Kalix, Vänern, USA, Kanada och Finland. Påminner om sikrom i smak och färg men har något mindre korn. Rommen är naturligt orange men färg och kornstorlek varierar beroende på ursprung.

Vad kostar 50 g löjrom?

195,00 kr. Innehållsdeklaration: Kalixlöjrom (Rom från SIKLÖJA (Coregonus albula) (96%), salt). Pastöriserad för en säker hållbarhet som kylvara.

Var hittar man löjrom?

Kalix Löjrom är ett unikt livsmedel som enbart kan utvinnas ur fisken siklöja fångad i Bottenvikens bräckta vatten. I Norrbottens skärgård finns en speciell miljö med rent vatten och låg salthalt, vilket siklöjan behöver för att kunna fortplanta sig.

Vad kostar löjrommen i år?

På Melanders fisk i Östermalmshallen i Stockholm får löjromsentusiasterna betala 3 800 kronor per kilo, eller 380 kronor per hekto, för 2019 års Kalix löjrom.

Hur mycket Kalix löjrom?

Kalix Löjrom[redigera | redigera wikitext] Siklöjan som ger Kalix Löjrom tillhör familjen laxfiskar, och varje honfisk ger cirka 3–5 gram rom. Det enda som tillsätts löjrommen innan infrysning är 4 procent salt.

Vilken fiskrom är godast?

Stenbitsrom är rom från fisken sjurygg eller kvabbso som honan kallas (stenbit är namnet på hanen). Rommen är svagt orange, men färgas röd eller svart med färg-ämnen. Röd är populärast, cirka 70 % mot svart cirka 30 %. Smakar fisk och salt.

Vad är mest likt löjrom?

Tidigt på hösten är romkornen som minst och enligt många är det då som sikrommen är mest lik löjrommen. Romkornen blir sedan större och större och i slutet av sikleken är hinnan så tunn att kornen nästan går sönder. Vad man tycker är godast är en smaksak. Sikrom är en internationellt uppskattad delikatess.

Hur mycket kostar sikrom?

Sikrom Amerikansk Fiskeriet 80 gr. Jfr-pris 624.38 kr/kg.

Var kan man köpa Kalix löjrom?

Butik erbjuder "självplock" av Kalix Löjrom I kustbyn Storön finns butiken Storöns fisk som säljer delikatesser från havet. Även när butiken inte är öppen finns möjlighet att handla genom att välja produkter från frysen och betala digitalt. Kalix Löjrom ingår ofta i utbudet.

Kan man Återfrysa löjrom?

Förvaringsinformation: Fryst i ca -20°C eller i kylskåp i ca 8°C : 5-6 dagar, går även bra åter frysa.

Vad kostar siklöja?

De guldskimrande romkornen kan kosta över 400 kronor per hekto ute i butikerna, men priset kan nu komma att stiga än mer.

Vad kostar årets löjrom?

På Melanders fisk i Östermalmshallen i Stockholm får löjromsentusiasterna betala 3 800 kronor per kilo, eller 380 kronor per hekto, för 2019 års Kalix löjrom.

När fiskas Kalix löjrom?

Kalix Löjrom fiskas från söndagen kring 20 september och fisket pågår 4–5 veckor.

Vilken fisk kommer sikrom från?

Den så kallade Vänerlöjrommen kommer från siklöjan (Coregonus Albula). Den tillhör laxfamiljen och finns i både sötvatten och bräckt vatten, gärna i kalla sjöar. Den lever i stim och äter planktoniska kräftdjur samt periodvis larver och puppor. Fisken är ca 15 cm lång och har en livslängd på 10 år.

Kan man äta Sillrom?

Sillrom används som ett billigare alternativ till stenbitsrom och säljs färgad på varuhusen. Dessutom är den populär inom industrin p.g.a dess låga pris. Smaken på sillrom är salt och frisk.

Vad kostar abborre kilot?

Det blir bra pris på abborre hel för 189:- kg.

Vad kostar gös kilot?

Hel gös kostar 270kr/kg.

Hur länge håller Kalix löjrom?

Förvaring
Temperatur (°C):Max: -18 °C
Total hållbarhet (dagar):730
Hållbarhet efter öppning:5
Förvaringsinstruktioner:Upptining i kylskåp. Hållbar i kylskåp (max. 3 °C) öppnad i 5 dygn. Får inte återfrysas.

Kan man frysa om Kalix löjrom?

Nu är den redo att serveras. Ni vet att man kan tina upp och frysa ner Kalix Löjrom hur många gånger som helst under 2 år? Eftersom kvaliten på produkten är så hög går detta alldeles utmärkt utan att kompromissa på smaken.