:

Var kan man utbilda sig till veterinär?

Innehållsförteckning:

 1. Var kan man utbilda sig till veterinär?
 2. Vad ska man göra för att bli veterinär?
 3. Kan man läsa till veterinär på distans?
 4. Hur många veterinärer utbildas i Sverige?
 5. Vilken linje ska man gå om man ska bli veterinär?
 6. Hur är det att plugga till veterinär?
 7. Vilken gymnasielinje ska jag gå för att bli veterinär?
 8. Hur mycket poäng behöver jag för att bli veterinär?
 9. Hur blir man veterinär som vuxen?
 10. Är det lätt att få jobb som veterinär?
 11. Hur mycket tjänar en veterinär i USA?
 12. Kan man bli veterinär om man går vård och omsorg?
 13. Vad ska man ha för betyg för att bli veterinär?
 14. Är det svårt att komma in på veterinärutbildning?
 15. Kan man bli veterinär om man går naturbruk?
 16. Vad kostar veterinärutbildning?
 17. Vad tjänar en länsveterinär?
 18. Kan man bli veterinär om man går ekonomi?
 19. Vad krävs för att komma in på veterinärprogrammet?

Var kan man utbilda sig till veterinär?

Det finns bara ett universitet som utbildar veterinärer i Sverige, Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, i Uppsala (www.slu.se).

Vad ska man göra för att bli veterinär?

För att bli veterinär är det bästa valet att läsa Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap i gymnasiet. Där får du den grundläggande behörighet samt särskild behörighet i matematik, fysik, kemi och biologi som krävs för att kunna söka till veterinärprogrammet.

Kan man läsa till veterinär på distans?

Tyvärr så finns det bara en utbildning till veterinär och en utbildning till djur(sjuk)vårdare och det är inte på distans.

Hur många veterinärer utbildas i Sverige?

I Sverige finns en utbildning för veterinärer, på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), där man antar 100 personer per år. Omkring 80–90 procent av dessa examineras. På samma universitet finns landets 80 platser för legitimerade djursjukskötare.

Vilken linje ska man gå om man ska bli veterinär?

För att bli veterinär är behörigheten är grundläggande behörighet + Biologi 2, Kemi 2, Fysik 2 och Matte 4. Det är kurser som man bara får på Naturvetenskapsprogrammet med inrikting natur. Det är också viktigt att man har tillräckligt hög meritpoäng för att komma in på veterinärprogrammet.

Hur är det att plugga till veterinär?

De flesta kurser har högt tempo och mycket föreläsningar så det gäller att hänga med. Jag pluggar aldrig mer än 2-4 timmar per dag (under lediga dagar) för min hjärna klarar inte av att fokusera så länge. Jag brukar plugga någon timme varje dag efter skolan och börja i tid så jag slipper stressplugga i slutet.

Vilken gymnasielinje ska jag gå för att bli veterinär?

Vill du kanske studera till att bli läkare, veterinär, astronom, företagsutvecklare eller bli forskare så ska du naturvetenskapsprogrammet.

Hur mycket poäng behöver jag för att bli veterinär?

Antagningspoängen till högskolan varierar från år till år, men för att komma in på veterinärprogrammet vid Sveriges Lantbruksuniversitet krävs över 21 poäng, vilket betyder A i alla ämnen + meritpoäng.

Hur blir man veterinär som vuxen?

För att bli veterinär efter gymnasiet krävs det att du studerar vidare på högskola/universitet. För att kunna söka in till Veterinärprogrammet på Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) måste du ha grundläggande behörighet till högskola/universitet och särskild behörighet.

Är det lätt att få jobb som veterinär?

För veterinärer med vissa specialkunskaper och några års erfarenhet är prognosen en mycket god arbetsmarknad med liten konkurrens om jobben.

Hur mycket tjänar en veterinär i USA?

USA framstår som något av ett drömland för veterinärer. Snittlönen ligger på 99 000 dollar per år, vilket med dagens höga dollarkurs (9:04) motsvarar 894 960 kronor.

Kan man bli veterinär om man går vård och omsorg?

Behörighetskraven för att bli veterinär är grundläggande behörighet, fysik 2, kemi 2, biologi 2 och matte 4. För att du läser Vård- och omsorgsprogrammet behöver man, som du har gjort, lägga till kurser för att få grundläggande behörighet. ... komvux och sedan söka dig vidare till veterinär.

Vad ska man ha för betyg för att bli veterinär?

Antagningspoängen till högskolan varierar från år till år, men för att komma in på veterinärprogrammet vid Sveriges Lantbruksuniversitet krävs över 21 poäng, vilket betyder A i alla ämnen + meritpoäng.

Är det svårt att komma in på veterinärutbildning?

Att komma in på veterinärutbildningen i Sverige är ju väldigt svårt pga de få platserna och höga söktrycket så jag bestämde mig för att söka mig utomlands. Jag hade hört väldigt positiva omdömen om veterinärutbildningen i Ungern från veterinärer i Sverige och före detta studenter från universitetet i Ungern.

Kan man bli veterinär om man går naturbruk?

Så svaret är: Ja, du kan gå Naturbruksprogrammet och läsa in de kurser som behövs för att bli veterinär, men du måste då kolla upp detta redan när du väljer till gymnasiet för att se till att det går att läsa till naturvetenskapliga kurser på den utbildning/skola du vill gå på. Lycka till med gymnasievalet!

Vad kostar veterinärutbildning?

Vaccination hund: ca 500 kr (beroende på hur många och vilka vaccin som används) Vaccination katt: ca 500 kr. Kastrera tik: ca 60 kr. Kastrera hanhund: ca 5000 kr.

Vad tjänar en länsveterinär?

Löneskillnader mellan män och kvinnor
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201641 200 kronor43 400 kronor
201743 300 kronor44 600 kronor
201842 300 kronor44 300 kronor
201943 400 kronor45 500 kronor

Kan man bli veterinär om man går ekonomi?

Hej, Om du vill bli veterinär så är det bara Naturvetenskapsprogrammet med naturinriktning som ger den behörigheten. För att bli behörig till veterinärprogrammet på universitet/högskola behöver man nämligen grundläggande behörighet + Biologi 2, Kemi 2, Fysik 2 och Matte 4.

Vad krävs för att komma in på veterinärprogrammet?

För att komma in på veterinärutbildningen på universitetet krävs det: grundläggande behörighet, fysik 2, biologi 2, kemi 2 samt matte 4. Läser du dessa kurser blir du behörig till att söka. När det kommer till betyg var det hösten 2015 mellan dessa antagningspoäng 21,32 - 21,60.