:

Finns det bussar på Gotland?

Innehållsförteckning:

 1. Finns det bussar på Gotland?
 2. Hur tar man sig från Visby till Kneippbyn?
 3. Vad kostar det att åka buss på Gotland?
 4. Hur betalar man på bussen på Gotland?
 5. Var är bussen Stockholm?
 6. När ort?
 7. Vad ingår i Kneippbyn?
 8. Hur tar man sig från Visby flygplats till Visby?
 9. Vad kostar det att åka båt till Gotland?
 10. Hur länge gäller bussbiljett Gotland?
 11. Hur kan man betala på bussen?
 12. Kan man köpa biljett på bussen?
 13. Var befinner sig bussen?
 14. Var är SL bussen?
 15. När blir en ort stad?
 16. Vad räknas som en ort?
 17. Vem äger Kneippbyn?
 18. Hur många får gå in på Kneippbyn?
 19. Vad kostar taxi från Visby flygplats till centrum?
 20. Kan man flyga till Gotland?

Finns det bussar på Gotland?

Gotland finns väl utvecklad kollektivtrafik och som kör över hela ön. Tidtabellen skiljer sig under sommaren och övrig tid på året. Här hittar du den aktuella tidtabellen och ytterligare information om hur du kan ta dig runt ön med kollektivtrafiken.

Hur tar man sig från Visby till Kneippbyn?

Upplev Visby och några av Gotland populäraste attraktioner och sevärdheter i din egen takt genom att kliva ombord på en av våra Hop On – Hop Off bussar. Med bussen tar du dig smidigt och enkelt till populära platser som barnens Kneippbyn och de spännande Lummelundagrottorna.

Vad kostar det att åka buss på Gotland?

Priser från och med 1 november 2017
VuxenPensionär Ungdom Student
Busskort2020
Länskort750650
Förortskort495435
Visbykort370300

Hur betalar man på bussen på Gotland?

Förköp gärna din bussbiljett på www.gotlandbiljett.se eller i appen Gotlands kollektivtrafik (finns för iOS och Android ). Du betalar med ditt betalkort, med Swish eller via din banks hemsida.

Var är bussen Stockholm?

Skriv ”cctv” i sökfältet och det dyker upp kamerasymboler på kartan. Klicka på en sådan och du får en ögonblicksbild över trafikläget på ett stort antal vägar. Intill vissa fordon finns ett litet ”+” eller ”-”. Det visar om fordonet ligger före tidtabell (+) eller efter (-).

När ort?

När är en småort i Gotlands kommun i Gotlands län och kyrkby i Närs socken, belägen på sydöstra Gotland cirka 55 km sydöst om centralorten Visby. SCB avgränsade bebyggelsen i ett cirka 75 hektar stort område för småort och tätort före 2010, inklusive husen närmast kyrkan.

Vad ingår i Kneippbyn?

Kneippbyns Sommarland, med Villa Villekulla i centrum, har allt för en lyckad dag! Med över 25 aktiviteter, träffa Pippi på Sommarland, hopp och lek duggar skratten tätt till doften av sockervadd och nypoppade popcorn. Här finns bl. a hoppslott, trampbåtar och till och med en flygande båt!

Hur tar man sig från Visby flygplats till Visby?

Flygbussarna går mellan flygplatsen och Visby hamnplan och är anpassade efter flygens avgångar och ankomster. Resan tar cirka 15 minuter. För mer information gå till flygbussarnas webbplats. Slite-linjen 61, trafikerar flygplatsen vissa tider på dygnet.

Vad kostar det att åka båt till Gotland?

Alla+bilen-priser
 • 5 pers + personbil/husbil under 6 m. Från: 895 kr.
 • 5 pers + personbil/husbil 6-9 m. Från: 1 115 kr.
 • 5 pers + Husbil över 9 m. Från: 1 315 kr.
 • 5 pers + personbil under 6 m och husvagn. Från: 1 355 kr. Läs mer. Biljettpriser. Alla+bilen-priser. Rese- och betalningsvillkor.

Hur länge gäller bussbiljett Gotland?

Resan tar cirka 55 minuter och bussarna kommer fram till Cityterminalen cirka 1 timme och 15 minuter efter färjornas ankomst i Nynäshamn. En av bussarna stannar till vid Gullmarsplan/Globen för möjlig avstigning. Biljetter. Bussbiljetter kan köpas i samband med köp av färjebiljetter eller ombord på fartygen.

Hur kan man betala på bussen?

Genom att blippa betalkortet i spärren eller på bussen köper man en biljett som är giltig i 75 minuter. Resenären väljer själv om hen vill blippa plastkortet eller sin digitala plånbok som Apple Pay, Samsung Pay eller Google Pay.

Kan man köpa biljett på bussen?

Vi har kontantfritt på våra bussar. Alla köp ombord på bussen måste genomföras med bankkort eller med reskassa. Du kan köpa alla våra enkel- och periodbiljetter ombord på bussen. Vi ser gärna att du, om möjligt, förköper din biljett eller laddar på ditt Resekort innan du kliver på bussen.

Var befinner sig bussen?

I X-trafiks app har du möjlighet att ha koll på bussen. Funktionen innebär att du kan se var bussen befinner sig i realtid, på kartan eller i hållplatslistan. Appen "X-trafik" laddar du hem i din appbutik för smartphones.

Var är SL bussen?

Skriv ”cctv” i sökfältet och det dyker upp kamerasymboler på kartan. Klicka på en sådan och du får en ögonblicksbild över trafikläget på ett stort antal vägar. Intill vissa fordon finns ett litet ”+” eller ”-”. Det visar om fordonet ligger före tidtabell (+) eller efter (-).

När blir en ort stad?

I Sverige försvann "stad" som juridiskt begrepp med kommunreformen 1971. Ordet används i dag antingen om större tätort som har haft stadsrättigheter, eller om kommun vars huvudort har haft stadsrättigheter. SCB har definierat (1995) stad som en tätort med mer än 10 000 invånare.

Vad räknas som en ort?

Ort är i geografin en avgränsad plats som har ett ortnamn. Det kan vara en lokalitet, ett samhälle eller en befolkningskonglomeration.

Vem äger Kneippbyn?

Kneippbyn Resort Visby är ett familjeföretag i andra generationen som idag ägs och drivs av Bobbo Werkelin som VD sedan januari 2015.

Hur många får gå in på Kneippbyn?

Vi har stängt för säsongen. Tack alla som besökte oss! Välkommen tillbaka för uppdaterade öppettider inför sommaren 2022....Högsommar 28 juni – 18 augusti.
Entré 1 dag330 kr / person från 3 år KÖP HÄR
Pensionärer200 kr / person KÖP HÄR

Vad kostar taxi från Visby flygplats till centrum?

Pris: Taxi kostar ungefär 100-150kr från Visby Airport till Visby centrum om vissa bolag har ett maxpris på 200kr inom hela Visby.

Kan man flyga till Gotland?

Du kan inte resa till eller från Gotland med färja eller flyg med covid-19-relaterade symtom. Det är bra att kolla upp var man kan ta prov för covid-19 i den region du tänker besöka, om du eller någon i ditt sällskap skulle få symtom på covid-19.