:

När söker man till Niu?

Innehållsförteckning:

 1. När söker man till Niu?
 2. Vart finns det Innebandygymnasium?
 3. Vad är Rig?
 4. Hur söker man Niu innebandy?
 5. Hur söker man till Niu?
 6. Vad krävs för Niu?
 7. Vad är RIG innebandy?
 8. Vad betyder Liu?
 9. Vad är Niu och Rig?
 10. Vart ligger rig?
 11. Hur söker man Inackorderingsbidrag?
 12. Var finns fotbollsgymnasium?
 13. Hur fungerar Liu?
 14. Hur många kommer in på RIG?
 15. Vilka program kan man kombinera med Niu?
 16. Hur många poäng är Liu?
 17. Vilka månader betalas Inackorderingsbidrag?
 18. Hur mycket pengar får man i Inackorderingsbidrag?
 19. Finns det fotbollsgymnasium?
 20. Vad står LiU för?

När söker man till Niu?

På Svenskidrott.se hittar du mer information om RIG och NIU. Ansökan till ett riksrekryterande idrottsgymnasium (RIG) görs genom ditt specialidrottsförbund som avgör om den beviljas eller inte. Tänk på att sista ansökningsdag kan vara redan den 15 oktober. Du ska dessutom söka som vanligt till gymnasieskolans program.

Vart finns det Innebandygymnasium?

Här hittar du alla NIU-gymnasium
 • Norrbotten. Luleå Gymnasieskola 20 elever/3-årsperiod.
 • Västerbotten, Västernorrlan, Jäm/Härj. Dragonskolan, Umeå 60 elever/3 år. ...
 • Dalarna, Gästrikland, Hälsingland. ...
 • Uppland, Västmanland, Örebro. ...
 • Stockholm. ...
 • Gotland. ...
 • Värmland, Västergötland, Boh/Dal. ...
 • Östergötland, Södermanland.

Vad är Rig?

Elever som vill kombinera studier med elitidrott på gymnasiet kan välja mellan riksidrottsgymnasium (RIG) och nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU). Elever på både RIG och NIU går ett vanligt gymnasieprogram, med ämnet specialidrott som kan läsas upp till 700 poäng.

Hur söker man Niu innebandy?

NIU-ansökan gäller enbart NIU-platsen på respektive skola. Du måste därför även söka ett gymnasieprogram på den NIU-skola du vill gå. Det gör du genom respektive skolas ordinarie programval. Om du erbjuds NIU-plats måste du komma in på ett program på den NIU-skola du sökt för att kunna utnyttja din NIU-plats.

Hur söker man till Niu?

Ansökan till NIU Till NIU söker du via respektive specialidrottsförbund för den idrottsliga antagningen. Ansökningsblankett hittar du på respektive specialidrottsförbunds webbplats. Därefter ansöker du till skolan för att bli antagen till ett gymnasieprogram.

Vad krävs för Niu?

Skolverket har till uppgift att bestämma vilka kommuner/huvudmän och idrotter som får anordna NIU. För att en utbildning ska bli godkänd krävs det att den har en tydlig elitidrottskaraktär och ett etablerat samarbete med ett specialidrottsförbund som är relevant för utbildningen.

Vad är RIG innebandy?

Målet på RIG är att utveckla dig som spelare såväl taktiskt, tekniskt, fysiskt, psykiskt som socialt. I kombination med studier på gymnasienivå, som förbereder dig som vill gå vidare med högskolestudier. Som RIG-elev fostras du i ett elitmässigt tänkande där det egna ansvaret för karriären är viktigt.

Vad betyder Liu?

Lokal idrottsutbildning (LIU)

Vad är Niu och Rig?

Svenska Skidförbundet erbjuder Riksskidgymnasier (RIG) i våra olika grenar. Dessa gymnasier är riksrekryterande och satsar mot internationell elit. Vi erbjuder också ett antal nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU).

Vart ligger rig?

RIG-verksamheten är koncentrerad till Maja Beskowgymnasiet i Umeå, där det idag finns cirka 600 gymnasiestuderande. Umeå Elitidrottsgymnasium som är en egen enhet på Maja Beskowgymnasiet erbjuder fem gymnasieprogram och det är också här du studerar.

Hur söker man Inackorderingsbidrag?

Skola som drivs av en kommun eller ett landsting Om du söker till en gymnasieskola som drivs av en kommun eller ett landsting (offentlig huvudman) så ansöker du om inackorderingsbidrag hos din hemkommun.

Var finns fotbollsgymnasium?

Certifierade NIU-fotbollsgymnasier läsåret 2021/22
 • Blekinge - Furulundsskolan, Sölvesborg, Stefan Ekstrand.
 • Bohuslän - UEIG/Uddevalla Gymnasieskola, PA Hallberg.
 • Dalarna - Kristine- och Lugnetgymnasium, Falun, Andreas Bauducco. ...
 • Dalsland - Karlbergsgymnasiet, Åmål, Jonas Rehnberg.

Hur fungerar Liu?

Inom LIU får du chansen att fördjupa dig inom vald idrott; praktiskt genom mycket individanpassad träning, teoretiskt genom att du bland annat läser och lär om träningslära, kost och doping. Är du redan aktivt idrottande kommer träningen att vara riktad mot din idrott.

Hur många kommer in på RIG?

Åtta killar och åtta tjejer blir erbjudna plats på RIG, dessutom tas ett antal reserver ut. Om du blivit uttagen bestämmer du dig slutgiltigt för att tacka ja eller nej till platsen som erbjuds och vid nej går platsen över till någon av reserverna.

Vilka program kan man kombinera med Niu?

På riksidrottsgymnasier (RIG) och nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) finns det möjlighet att kombinera sin gymnasieutbildning med att idrotta på hög nivå. På både RIG och NIU läser du ett vanligt nationellt gymnasieprogram och kombinerar dina studier med idrott.

Hur många poäng är Liu?

Du måste läsa minst 90 hp inom ditt valda huvudämne och ytterligare 90 hp i andra ämnen för att kunna ta ut en kandidatexamen om sammanlagt 180 hp. Om du därefter vill fortsätta till avancerad nivå läser du kurser motsvarande 60 hp för en magisterexamen eller 120 hp för en masterexamen.

Vilka månader betalas Inackorderingsbidrag?

Bidraget betalas ut för 4 månader under höstterminen och för 5 månader under vårterminen, det vill säga högst 9 månader per år.

Hur mycket pengar får man i Inackorderingsbidrag?

Om föräldrarna tjänar mindre än 85 000 kronor om året får du 855 kronor i månaden. Om föräldrarna tjänar mellan kronor får du 570 kronor i månaden. Om föräldrarna tjänar mellan 1 kronor får du 285 kronor i månaden.

Finns det fotbollsgymnasium?

SvFF och distrikten har utsett de gymnasieskolor som får anordna Nationell idrottsutbildning – fotbollsgymnasium. Skolorna har även godkänts av Skolverket. ... Först när eleven är antagen både idrottsligt och till gymnasieprogrammet är eleven slutligt antagen för att börja på NIU-fotbollsgymnasium.

Vad står LiU för?

Du kan kombinera din idrottsutbildning med vilket gymnasieprogram du än väljer på Kristinegymnasiet eller Lugnetgymnasiet. Hos oss tränar du på skoltid samtidigt som du studerar.