:

Vad är Vikariebanken?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är Vikariebanken?
 2. Hur är det att jobba som vikarie?
 3. Hur ansöker man till Vikariebanken?
 4. När öppnas Vikariebanken?
 5. Hur mycket tjänar man som vikarie?
 6. När man är vikarie?
 7. Hur blir man vikarie skola?
 8. Vad tjänar man som timvikarie på skola?
 9. Hur mycket tjänar man som lärare?
 10. Får man betalt som vikarie?
 11. Vilka regler gäller för vikariat?
 12. Hur fungerar Vikariepool?
 13. Är visstidsanställda med i lönerevisionen?
 14. Kan man Löneförhandla som timvikarie?

Vad är Vikariebanken?

Vikariebanken är ett webbaserat bokningssystem som användas av Malmö stads verksamheter för att boka vikarier. Du kan endast använda sidan om du genomgått en rekryteringsprocess, fått en överenskommelse om timlön och mottagit inloggningsuppgifter.

Hur är det att jobba som vikarie?

Att vikariera på förskola/fritidshem innebär att du ersätter ordinarie personal och gör de flesta av den personens arbetsuppgifter. Att arbeta i barngrupp innebär exempelvis utevistelse, samling med barnen, påklädning med mera. ... Det är viktigt att du som vikarie presenterar dig för föräldrar, personal och barnen.

Hur ansöker man till Vikariebanken?

Information från Vikariebanken Våra verksamheter kan genom systemet snabbt boka vikarier när ordinarie personal är frånvarande. Som vikarie anger du själv vilka dagar och tider du har möjlighet att arbeta. När ett kortare vikariebehov uppstår bokas du direkt genom systemet och meddelas via både SMS och e-post.

När öppnas Vikariebanken?

Kontaktuppgifter till Vikariebanken hittar du nedan. Vikariebanken är nu stängd för nya ansökningar. Vikariebanken öppnar för nya ansökningar den 16 augusti 2021.

Hur mycket tjänar man som vikarie?

Löneskillnader mellan män och kvinnor
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201622 700 kronor21 600 kronor
201723 200 kronor22 100 kronor
201823 700 kronor22 600 kronor
201924 400 kronor24 000 kronor

När man är vikarie?

Vikariat är en tidsbegränsad anställning. Du som är vikarie längre än ett år har rätt till årlig löneförhöjning. Har du dessutom varit vikarie under en ännu längre tid kan ha rätt till en tillsvidareanställning! Här kan du läsa om vad som gäller för dig som är vikarie.

Hur blir man vikarie skola?

Så här fungerar det - bli vikarie hos oss
 1. Fyll i ansökan.
 2. Personlig intervju.
 3. Referens & belastningsregister.
 4. Introduktion & kontrakt. Fyll i via formuläret. Tala om varför du vill jobba som vikarie och beskriv dina erfarenheter av arbete med barn och ungdomar.

Vad tjänar man som timvikarie på skola?

Det är skolans problem. Outi Luiro säger att de har möjlighet att erbjuda lite högre löner och avtal som är bättre än kollektivavtalet. Lönen de legitimerade lärarna erbjuds är omkring 50 000 kronor i månaden. Avgiften en skola betalar för att hyra in en lärare är alltså betydligt högre än så.

Hur mycket tjänar man som lärare?

Medellönen för grundskollärare är 37 764 kronor, gymnasielärare 39 618 kronor, förskollärare 33 283 kr och lärare i fritidshem 33 151 kronor. Siffrorna bygger på den partsgemensamma lönestatistik som Lärarförbundet tagit fram tillsammans med arbetsgivarsidan, i detta fall den kommunala.

Får man betalt som vikarie?

Vikariat är en tidsbegränsad anställning. Du som är vikarie längre än ett år har rätt till årlig löneförhöjning. Har du dessutom varit vikarie under en ännu längre tid kan ha rätt till en tillsvidareanställning!

Vilka regler gäller för vikariat?

Från vikariat till tillsvidareanställning Om du har varit anställd som vikarie hos en arbetsgivare i mer än två år under en femårsperiod övergår dock anställningen till en tillsvidareanställning. Det gäller tills du fyller 67 år. Därefter övergår vikariatet inte automatiskt till en tillsvidareanställning.

Hur fungerar Vikariepool?

Vikariepoolen är en vikarieförmedling som arbetar med uthyrning och rekrytering av pedagogisk personal, kökspersonal och handledare till förskola och skola. Klicka nedan för att boka personal. Du är även välkommen att ringa oss på 08-505 808 00.

Är visstidsanställda med i lönerevisionen?

Det är vanligt att när du accepterar en kortare visstidsanställning (mindre än 6 månader), så kommer den lön som du får att gälla för hela den period som visstidsanställningen omfattar. Det innebär att du normalt inte omfattas av några lönerevisioner.

Kan man Löneförhandla som timvikarie?

Arbetsgivare får enligt lag inte hantera sina anställda olika beroende på vilken anställningsform de har, men om du har en kort anställning på exempelvis bara några månader är det inte säkert att du har rätt till lönehöjning.