:

Vad är Visma Financial Solutions AB?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Visma Financial Solutions AB?
  2. Är Visma inkasso?
  3. Hur vet man om man har inkasso?
  4. Får man betalningsanmärkning om det går till inkasso?
  5. Hur vet man vilka inkassobolag man har skulder hos?
  6. Vad händer om en skuld går till inkasso?
  7. När skickar Klarna till inkasso?
  8. Hur många påminnelser får man innan inkasso?

Vad är Visma Financial Solutions AB?

Visma Financial Solutions är ett inkassobolag med tillstånd från Integritetsskyddsmyndigheten. Vi behandlar personuppgifter om gäldenärer i syfte att driva in fordringar på uppdrag av fordringsägare som är våra kunder.

Är Visma inkasso?

Inkasso med Visma. Inkasso som stärker relationen med era kunder, minskar kreditrisker och hjälper företag i alla branscher att få betalt. Här finns hela processen från faktura till betalning. Bra rutiner ökar kundernas betalningsvilja.

Hur vet man om man har inkasso?

Du har rätt att beställa ett registerutdrag ur vårt kreditupplysningsregister. Detta måste du göra skriftligt och du måste själv underteckna brevet till oss. Ett registerutdrag innehåller information om eventuella betalningsanmärkningar som finns registrerade hos oss och skuldsaldo hos Kronofogden.

Får man betalningsanmärkning om det går till inkasso?

Att du får ett inkassokrav betyder inte att du har fått eller kommer att få en betalningsanmärkning. Det är först om ärendet går vidare till Kronofogden, och om du varken betalar eller protesterar mot kravet som du kan få en betalningsanmärkning.

Hur vet man vilka inkassobolag man har skulder hos?

Det finns tyvärr inget nationellt register för vilka skulder du har hos inkassoföretag. De skulder du har hos Kronofogden går att begära ut från myndigheten.

Vad händer om en skuld går till inkasso?

Om du varken betalar eller bestrider ett inkassokrav går ärendet vidare till Kronofogden. ... Det innebär att inkassoföretaget kan låta Kronofogden att driva in skulden genom utmätning. Ett utslag hos Kronofogden innebär även att du får en betalningsanmärkning registrerad på dig.

När skickar Klarna till inkasso?

Skulle du ha ett delbetalningskonto och missar att betala flera månader i rad får du ett brev med information om hur mycket du behöver betala in för att kunna fortsätta delbetala. Som ett sista steg kan fakturan gå vidare för inkassoåtgärder.

Hur många påminnelser får man innan inkasso?

Det finns inga regler som säger att man måste skicka en eller flera påminnelser innan ärendet går vidare till inkasso eller indrivning. Du kan lämna en obetald fordran direkt till indrivning utan att skicka en enda påminnelse om du vill.