:

Vad är Erikshjälpen?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är Erikshjälpen?
 2. Vad säljer Erikshjälpen?
 3. Vart går pengarna till Erikshjälpen?
 4. När startade Eriks hjälpen?
 5. Vad tar Erikshjälpen emot?
 6. Vart kan man skänka saker?
 7. När började second hand?
 8. Hur finansieras Erikshjälpen?
 9. Vem tar emot begagnade leksaker?
 10. Vad kan man skänka till Emmaus?
 11. Vem tar emot leksaker?
 12. Vad är begagnad second hand?
 13. Hur stavas second hand?
 14. Vem tar emot gosedjur?
 15. Vem tar emot begagnade kläder?
 16. Vad kan man skänka?

Vad är Erikshjälpen?

Erikshjälpen är något så unikt som en barnrättsorganisation och en second hand-verksamhet med en gemensam vision; en förändrad värld där barns drömmar får liv. ... Alla insatser utgår ifrån ett holistiskt perspektiv men med särskilt fokus på barns rätt till utbildning och fritid, hälsa samt trygghet och skydd.

Vad säljer Erikshjälpen?

På secondhand.se kommer allt från vintageplagg och samlarporslin till t-shirts, böcker och vinylskivor att säljas. Oavsett om man handlar guldkorn från förr eller enkla basplagg till vårgarderoben bidrar man, förutom till en bättre miljö, också till sociala och humanitära insatser för barn i Sverige och utomlands.

Vart går pengarna till Erikshjälpen?

Från de butiker som vi äger och driver helt själva går allt överskott till Erikshjälpens arbete för barns rätt till utbildning och fritid, hälsa och trygghet och skydd. I de butiker där vi samverkar med andra delas överskottet lika mellan Erikshjälpens projekt och projekt som samarbetsparten stöttar.

När startade Eriks hjälpen?

Erik Nilsson Erikshjälpen/Founders

Vad tar Erikshjälpen emot?

Second hand-butiken nära dig tar emot möbler, husgeråd, kläder, böcker och elektronik, leksaker, sportutrustning, hemtextil, skor och mycket annat som är i gott skick. Du kan skänka varor till din butik på följande sätt: Lämna själv i vår gåvomottagning.

Vart kan man skänka saker?

Röda Korset Second Hand tar tacksamt emot hela och rena kläder, möbler och prylar som vi kan sälja vidare. När en gåva lämnas in till oss säljs den i vår butik, och överskottet från försäljningen går till Röda Korsets verksamhet.

När började second hand?

År 1990 startades de första second hand-butikerna, i Mölndal och Vetlanda. De var tänkta som en finansieringskälla till stiftelsen Erikshjälpens allt växande biståndsverksamhet.

Hur finansieras Erikshjälpen?

Finansieringen av verksamheten utgörs till största delen av gåvor från privatpersoner samt överskottet från Erikshjälpen Second Hands butiker.

Vem tar emot begagnade leksaker?

Second hand-butiken nära dig tar emot möbler, husgeråd, kläder, böcker och elektronik, leksaker, sportutrustning, hemtextil, skor och mycket annat som är i gott skick.

Vad kan man skänka till Emmaus?

Vi tar gärna emot:
 • Kläder och skor.
 • Accessoarer och smycken.
 • Textilier.
 • Husgeråd.
 • Prydnadssaker.
 • Leksaker.
 • Fungerande elektronik av mindre storlek.
 • Tavlor.

Vem tar emot leksaker?

Myrorna erbjuder hämtning av glas/porslin, husgeråd, böcker, el-artiklar, leksaker, tavlor och större mängd kläder och även möbler i viss utsträckning hos både privatpersoner och företag på flera orter i landet.

Vad är begagnad second hand?

Second hand (även secondhand; engelska för "andra hand") eller andrahandsmarknad är en beteckning för (försäljning av) begagnade eller använda varor, särskilt kläder. En affär som säljer sådana varor kallas second hand-butik, förr Bättre begagnat. ... Butiker som ägs av affärsdrivande företag köper vanligen in sina varor.

Hur stavas second hand?

Man skriver alltså vanligen secondhandbutik, men man kan också skriva second hand-butik. För vissa användningar av second hand kan man också använda de svenska uttrycken i andra hand och andrahands-.

Vem tar emot gosedjur?

Välgörenhetsorganisationer som Myrorna får ta emot en hel del. –Vi säljer mycket till jul, men de går hela tiden.

Vem tar emot begagnade kläder?

Röda Korset Second Hand tar tacksamt emot hela och rena kläder, möbler och prylar som vi kan sälja vidare. När en gåva lämnas in till oss säljs den i vår butik, och överskottet från försäljningen går till Röda Korsets verksamhet.

Vad kan man skänka?

Second hand-butiken nära dig tar emot möbler, husgeråd, kläder, böcker och elektronik, leksaker, sportutrustning, hemtextil, skor och mycket annat som är i gott skick.