:

När kommer posten till min brevlåda?

Innehållsförteckning:

 1. När kommer posten till min brevlåda?
 2. Vart postar man brev?
 3. Var finns sista minuten brevlåda?
 4. Vilken tid kommer Posten 2021?
 5. När går posten på vardagar?
 6. Vilken postlåda?
 7. När kommer brevbäraren till mig?
 8. Vilken dag får vi posten?
 9. Vilken tid delas posten ut?
 10. Var ska jag placera min postlåda?
 11. Måste man ha en postlåda?

När kommer posten till min brevlåda?

Den första juli kommer PostNord att förändra tömningstiderna på de gula brevlådorna. I vårt område flyttar tömningstiden med en eller två timmar på många brevlådor. – På orter med mindre än 3 000 invånare som idag har haft brevlådetömning på eftermiddagen ändrar man nu så att brevlådorna töms tidigare på dagen.

Vart postar man brev?

Ska du posta ett brev kan du söka var våra brevlådor finns och när de töms.

Var finns sista minuten brevlåda?

Sista minuten brevlåda Stockholm I större städer så som Stockholm, Göteborg och Malmö finns det fortfarande kvar brevlådor med tömning klockan 20.00 samt ännu fler klockan 19.

Vilken tid kommer Posten 2021?

Vilka dagar kommer posten? Under 2021 har PostNord börjat med varannandagsutdelning i delar av Sverige. Om du fortfarande får post hem i brevlådan varje dag beror på var du bor och mer specifikt vilket postnummer du har. Nummer i södra Sverige som börjar på 20 till 29 fick det den 1 februari 2021.

När går posten på vardagar?

Vi delar ut posten kl. 08.00-17.00. Vi föreslår att du avvaktar resten av dagen. Vanliga brev är däremot inte spårbara och har ingen garanterad leveranstid, och det går alltså inte att säga huruvida brevet du väntar på kommer delas ut idag.

Vilken postlåda?

I de blå brevlådorna läggs "lokalpost" (försändelser inom det lokala postnummerområdet). I gula brevlådor läggs försändelser till övriga postnummerområden och till utlandet.

När kommer brevbäraren till mig?

Utdelningstiderna för PostNord varierar beroende på plats och mängd post. Vanligtvis delas posten ut mellan tidig morgon och sen eftermiddag. Det är ovanligt att posten kommer efter klockan 16.

Vilken dag får vi posten?

Varannandagsutdelning fungerar så att brevbärarna fortsätter att dela ut post varje vardag, men går olika rundor beroende på vilken dag det är. För dig som mottagare innebär det att du får vanlig post – som brev, tidningar och reklam – varannan dag.

Vilken tid delas posten ut?

Det varierar också mellan olika postdistributörer när de levererar post eller paket till din låda. För PostNord så kan leveranstiderna variera mellan tidig morgon och sen eftermiddag. Senare än klockan 16.00 är dock ovanligt. Vanligtvis levereras brev dock innan lunch.

Var ska jag placera min postlåda?

Sätta upp ny eller flytta en postlåda Om du flyttar eller sätter upp en låda utan att stämma av placeringen kan det leda till att din post inte delas ut. Det är alltid du som postmottagare eller fastighetsägare som ansvarar för att sätta upp, flytta och märka din postlåda.

Måste man ha en postlåda?

Nej det finns inga skyldigheter lagstadgade för en fastighetsägare gällande postlådor. En brevbärare är skyldig enligt postlagen att dela ut postförsändelser. Men för att det skall fungera i praktiken till rimliga kostnader krävs det att brevbärare, fastighetsägare och postmottagare samarbetar.