:

När börjar GTG?

Innehållsförteckning:

 1. När börjar GTG?
 2. Hur många poäng läser man på GTG?
 3. Vad är GTG förkortning för?
 4. Hur många poäng är teknikprogrammet?
 5. Vilka är de naturvetenskapliga ämnena?
 6. Hur många poäng behöver man för handel?
 7. Hur många poäng för slutbetyg gymnasiet?
 8. Vilken matte läser man på naturvetenskap?
 9. Hur mycket merit behöver man för att komma in på ekonomi?
 10. Hur många merit behöver man för att komma in på natur?
 11. Hur många poäng för slutbetyg från komvux?
 12. Hur många poäng måste man läsa på gymnasiet?
 13. Hur många meritpoäng för naturvetenskap?
 14. Vilken matte läser man på samhäll?
 15. Är det svårt att komma in på ekonomiprogrammet?
 16. Hur mycket merit behöver man för att komma in på Natur 2021?
 17. Hur mycket merit behöver man för Natur 2020?

När börjar GTG?

Välkommen till tre roliga år på GTG. Måndag 16 augusti hälsas du välkommen till din första skoldag på GTG. Vi samlas vid TK-porten, Volvo Torslanda, klockan 8.30. Vi uppskattar om du kommer i tid eftersom vi måste passera in på Volvo-området i samlad trupp.

Hur många poäng läser man på GTG?

Teknikprogrammet på GTG Enligt Skolverkets riktlinjer bygger utbildningen på ett fullständigt gymnasieprogram på 2500 poäng men GTG erbjuder en utökning med kurser upp till 3400 poäng. Utökningen med fler poäng är kurser inom matematik, teknik, fysik och kemi.

Vad är GTG förkortning för?

- Betyder ”Got To Go”.

Hur många poäng är teknikprogrammet?

Teknikprogrammet – NTI Teknik För NTI Teknik som har inriktningen informations- och medieteknik, är den preliminära medelpoängen på 235.4 i år. Den preliminära antagningsgränsen ligger på 202.5 poäng. För att komma in behöver du ha 16 eller 15 stycken D i betyg och minst ett C.

Vilka är de naturvetenskapliga ämnena?

Naturvetenskapsprogrammet har två inriktningar. Inriktningen naturvetenskap ska ge fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik. Inriktningen naturvetenskap och samhälle ska ge kunskaper inom naturvetenskap, samhällskunskap och geografi.

Hur många poäng behöver man för handel?

MÖJLIGA YRKEN: Inom handel finns yrken inom ett brett spektrum, från butiksarbete till specialistkompetens inom detaljhandel och ekonomi....Det här läser du:
ÄmnePoäng
Praktisk marknadsföring 2100
Praktisk marknadsföring 3100
Affärsutveckling och ledarskap100
Handel och specialisering100

Hur många poäng för slutbetyg gymnasiet?

Du som har slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan har grundläggande behörighet till högskolestudier om du har lägst betyget Godkänt i: minst 2 250 gymnasiepoäng. Engelska A/Engelska 5 (eller högre nivå) Matematik A/Matematik 1 (eller högre nivå)

Vilken matte läser man på naturvetenskap?

Du sitter med din klass på deras lektioner i matte 1c men räknar självständigt matte 2c. En gång var eller varannan vecka (beroende på schemamöjligheter) träffar du en mattelärare som handleder och examinerar dig i matte 2c.

Hur mycket merit behöver man för att komma in på ekonomi?

Snittbetygen för hela Sverige när det kommer till Ekonomiprogrammet ligger ungefär mellan 241-245 poäng. Du kan se hela listan för alla nationella program under läsåren 15/16 och 16/17 här: https://www.gymnasium.se/nyheter/inspiration/snittbetyg-gymnasiet-2017-12455.

Hur många merit behöver man för att komma in på natur?

När det gäller hur många poäng du behöver för att komma in på Naturvetenskapsprogrammet beror det på vilken skola du vill gå på och det varierar också från år till år. Riknssnittet för Naturvetenskapsprogrammet år 2016/20,3 poäng.

Hur många poäng för slutbetyg från komvux?

Ett slutbetyg ska omfatta 2350 poäng, varav 2250 poäng måste vara godkända. Om minst en av kurserna är från en äldre kursplan och har en kurskod med tre siffror där första siffran är 2, till exempel SV203, ska ett slutbetyg på 2301 poäng utfärdas och vissa av de gamla kurserna omvandlas till en annan poäng.

Hur många poäng måste man läsa på gymnasiet?

De flesta kurser omfattar 100 poäng, men det finns även kurser på poäng. Alla nationella gymnasieprogram omfattar totalt 2500 gymnasiepoäng. Tänk på att vissa gymnasiekurser kan ge extra meritpoäng när du söker till högskolan.

Hur många meritpoäng för naturvetenskap?

Du behöver inte känna dig nervös, du kan ju inte göra mer än din bästa. Det genomsnittliga poängen för Naturvetenskapsprogrammet var förra antagningen 272,3 poäng om man räknar i hela Sverige. Men detta kan ändra mycket beroende på vilken skola man väljer.

Vilken matte läser man på samhäll?

Det är ingen skillnad mellan matten på Samhällsprogrammets alla inriktningar och på Ekonomiprogrammet med inriktning juridik. Man läser matte 1b och 2b i båda. På Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi tillkommer en kurs i matte, matte 3b.

Är det svårt att komma in på ekonomiprogrammet?

Så länge du har godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, historia, geografi, samhällskunskap och religionskunskap och fem ämnen till är du behörig för att komma in på ekonomiprogrammet.

Hur mycket merit behöver man för att komma in på Natur 2021?

Du behöver inte känna dig nervös, du kan ju inte göra mer än din bästa. Det genomsnittliga poängen för Naturvetenskapsprogrammet var förra antagningen 272,3 poäng om man räknar i hela Sverige. Men detta kan ändra mycket beroende på vilken skola man väljer.

Hur mycket merit behöver man för Natur 2020?

Du behöver inte känna dig nervös, du kan ju inte göra mer än din bästa. Det genomsnittliga poängen för Naturvetenskapsprogrammet var förra antagningen 272,3 poäng om man räknar i hela Sverige. Men detta kan ändra mycket beroende på vilken skola man väljer.