:

Varför solfilm bil?

Innehållsförteckning:

 1. Varför solfilm bil?
 2. Hur är Biltemas solfilm?
 3. Vilken Biltema toning är bäst?
 4. Hur mycket får man tona rutorna fram?
 5. Hur gör man tonade rutor?
 6. Får man ha solskydd på passagerarsidan?
 7. Hur mycket får man tona rutorna?
 8. Vilken toning ska jag välja?
 9. Hur mycket solfilm får man ha?
 10. Vad behövs för att tona rutor?
 11. Kan man tona på utsidan?

Varför solfilm bil?

Solfilm ger dig en snyggare, tryggare och svalare bil! Med vår solfilm sänker du värmestrålning upp till 80% och reducerar UV-strålningen upp till 99%. Dessutom få du en snyggare bil när du monterar solfilm.

Hur är Biltemas solfilm?

Filmen tar bort 99% av UV-strålarna vilket skyddar bilens interiör mot blekning och missfärgning. Dessutom reflekterar den bort ca 10% av värmestrålningen. ... Filmen hjälper till att öka säkerheten då den håller ihop rutan vid inbrott eller vid en olycka. Rökfärgad film ger en diskret toning.

Vilken Biltema toning är bäst?

Rökfärgad film ger en diskret toning. Mörk reducerar insyn med behållen sikten utåt. Supermörk lämpar sig om man inte vill ha någon insyn alls som till t.

Hur mycket får man tona rutorna fram?

Hur tonad får den i så fall vara? Bilrutan i förarens siktfält ska ha en ljusgenomsläpplighet i båda riktningarna av minst 75 % för vindruta och minst 70 % för annan ruta, alltså sidorutorna fram. Solfilmen får inte heller ge störande reflexer eller risk att blända andra trafikanter.

Hur gör man tonade rutor?

När det kommer till att tona rutor börjar du med att spraya såplösning på utsidan av den rengjorda rutan. Efter det här formas solskyddsfilmen, eller så att säga installeras filmen på rutans utsida. Filmen limmas inte i det här skedet, skyddsfilmen tas inte heller bort ännu.

Får man ha solskydd på passagerarsidan?

Är det lagligt att fästa solskydd på sidoruta fram eller på framrutan ovanför barnets huvud? ... Det är upp till polis, åklagare och domstol att avgöra om kraven på ljusgenomsläpplighet uppfylls och om ett sådant solskydd likställs med färgskikt eller film.

Hur mycket får man tona rutorna?

du får tona bakrutan och bakre sidorutorna i princip hur du vill. För de främre rutorna gäller att ljusgenomsläppligheten skall vara 75% för vindrutan och 70% för främre sidorutorna. Dock kan en bord i över- eller nederkant av rutan tillåtas.

Vilken toning ska jag välja?

Skillnaden mellan toning och hårfärg är att en toning inte är permanent. Det är därför utmärkt för dig som bara vill testa en ny hårfärg, till exempel. Beroende av vad för hårtoning du väljer så sitter den kvar i håret under en mer eller mindre lång tid. Satsa på bra kvalitet så får du det bästa resultatet.

Hur mycket solfilm får man ha?

Den långa är att man ska ha minst 75% genomsläpp på ljuset (dvs 25% toning) men eftersom nästan alla bilrutor är fabrikstonade till den gränsen så kan man inte sätta på någon mer toning. Och sen *får* du inte sätta på någon form av färgskikt, eller vad det kallas i VVs regler, så där går all form av toning bort ändå.

Vad behövs för att tona rutor?

Att tona rutorna själv kräver inte några speciella verktyg. Du behöver solfilmen, en skrapa, en vattenspruta (oftast använder man någon droppe diskmedel också) och kanske något att torka med.

Kan man tona på utsidan?

Hur tonar bakre sidorutorna (ej öppningsbart fönster) Om rutorna inte är konvexa, behöver du kanske inte ens forma filmen utanpå innan montering. Det är ändå enklare att skära till solfilmen på utsidan av rutan, kom i det skedet alltid ihåg att placera filmen så att skyddsfilmen är på utsidan.