:

Vilka öppettider har Transportstyrelsen?

Innehållsförteckning:

 1. Vilka öppettider har Transportstyrelsen?
 2. Vilken organisation är över Transportstyrelsen?
 3. Vem har hand om Körkortsfrågor?
 4. Hur skickar man läkarintyg till Transportstyrelsen?
 5. Har Transportstyrelsen semesterstängt?
 6. Var förnyar man körkortet?
 7. Är Transportstyrelsen en statlig myndighet?
 8. Kan man se vilka bilar man har ägt?
 9. Hur får man reda på om någon har körkort?
 10. Vem styr Trafikverket?
 11. Hur får man läkarintyg för körkort?
 12. Vilka Körkortsbehörigheter kräver läkarintyg?
 13. Hur vet man om man har körkortstillstånd?
 14. Vem ska betala skatten på bilen vid ägarbyte?
 15. Får man ha glasögon på körkortet?
 16. Får man köra bil om man har tappat körkortet?
 17. Vilken myndighet lyder Trafikverket under?
 18. Vilken myndighet har ansvaret för den yrkesmässiga trafiken inom ett län?
 19. Hur vet jag om skatten är betald på bilen?
 20. Vem äger bilen gratistjänst?

Vilka öppettider har Transportstyrelsen?

0771-81 81 81. Öppet vardagar mellan kl. 08:00 och 16:30.

Vilken organisation är över Transportstyrelsen?

Transportstyrelsen finns på 13 orter i landet och vi har idag cirka 1 820 medarbetare. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro. Huvudkontoret ligger i Norrköping och där arbetar generaldirektören.

Vem har hand om Körkortsfrågor?

Körkortsfrågor. Trafikverket och Transportstyrelsen delar på ansvaret för körkort och förarprov. Trafikverket Förarprov ansvarar för kunskaps- och körprov för körkort, taxiförarlegitimation, kunskapsprov för yrkeskunnande för trafiktillstånd och yrkesförarkompetens.

Hur skickar man läkarintyg till Transportstyrelsen?

Så använder du tjänsten Privatläkare kan komma åt tjänsten genom inloggning via e-legitimation. För att du som läkare ska kunna skicka in läkarintyget digitalt till oss på Transportstyrelsen krävs att den sökande lämnar sitt godkännande för detta. Gå till Webcert.

Har Transportstyrelsen semesterstängt?

Här hittar du information om öppettider för Transportstyrelsens kundtjänst och växel under kläm- och helgdagar 2021. Våra receptioner och kontor är tillsvidare stängda för besökare.

Var förnyar man körkortet?

Vi skickar automatiskt ut en ansökningsblankett för nytt körkort (grundhandling) cirka 2-3 månader innan giltighetstiden går ut. Om du inte har fått någon blankett ska du ta kontakt med Transportstyrelsens kundtjänst för körkortsfrågor på 0771-81 81 81.

Är Transportstyrelsen en statlig myndighet?

Transportstyrelsen är en statlig myndighet som lyder under regeringen och hör till Infrastrukturdepartementet.

Kan man se vilka bilar man har ägt?

Sms-tjänsten - Vem äger fordonet? Via sms-tjänsten Vem äger fordonet? kan du på ett enkelt sätt få fordons- och ägaruppgifter direkt till din mobiltelefon genom att du skickar registreringsnumret till 7250372503. Tjänsten är avgiftsbelagd och kostar 3 kronor per skickat sms (teleoperatörens avgifter tillkommer).

Hur får man reda på om någon har körkort?

För att veta om någon har körkort kan du vända dig till Transportstyrelsen (länk här) och begära ut uppgiften med stöd av offentlighetsprincipen.

Vem styr Trafikverket?

Lagstiftning och trafikpolitiska mål beslutade av riksdagen styr Trafikverkets verksamhet.

Hur får man läkarintyg för körkort?

Om du ska ansöka med läkarintyg
 1. Beställ blanketten Läkarintyg avseende högre körkortsbehörigheter eller taxiförarlegitimation. Vissa läkare skickar in intyget digitalt eller fyller i och skriver ut det på plats, då behöver du inte beställa någon blankett.
 2. Boka tid hos läkare för undersökning.

Vilka Körkortsbehörigheter kräver läkarintyg?

Transportstyrelsen kräver vid körkort för buss och lastbil (körkortsbehörigheterna C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE) ett läkarintyg körkort högre behörighet. Hos oss genomgår du en läkarundersökning där du gör ett syntest samt går igenom din medicinska historik.

Hur vet man om man har körkortstillstånd?

Om du däremot skulle tappa bort eller på annat sätt bli av med ditt tillstånd kan du be Transportstyrelsen skicka en kopia. Du kan bara beställa en kopia under den tid som körkortstillståndet är giltigt. Här kan du beställa en kopia av ditt körkortstillstånd.

Vem ska betala skatten på bilen vid ägarbyte?

Om ägarbyte och avställning eller avregistrering anmäls samtidigt på registreringsbeviset (eller via vår app Mina fordon), betalar vi tillbaka skatten till den nya ägaren. ... Fordonsskatt betalas då tillbaka till bilhandlaren (som är den nya ägaren).

Får man ha glasögon på körkortet?

Fotografiet ska ha god skärpa. Skärpan ska ligga i pupillen. Reflexer får inte synas i glasögon. Du får inte ha mörka eller färgade glasögon.

Får man köra bil om man har tappat körkortet?

Efter att du gjort din förlustanmälan får du även hem en ansökan för ett nytt körkort. Detta skickas vanligtvis med din förlustanmälan. ... Du får faktiskt lov att köra din bil under tiden du inväntar ditt nya körkort. Tänk bara på att bära med dig en giltig identitetshandling.

Vilken myndighet lyder Trafikverket under?

Trafikverket är en svensk statlig förvaltningsmyndighet, som inledde sin verksamhet den . Myndigheten har huvudkontor i Borlänge, och regionkontor i Luleå, Gävle, Stockholm, Eskilstuna, Göteborg och Kristianstad. Lena Erixon är generaldirektör sedan 1 september 2015.

Vilken myndighet har ansvaret för den yrkesmässiga trafiken inom ett län?

Sedan den 1 januari 2010 har länsstyrelsernas uppgifter avseende körkort och behörigheter för yrkesmässig trafik överförts till Transportstyrelsen. Även ansvaret för tillsyn av företag som bedriver yrkesmässig trafik har överförts från Länsstyrelserna till Transportstyrelsen.

Hur vet jag om skatten är betald på bilen?

Skatten ska vara bokförd som betald på Transportstyrelsens konto för fordonsskatt den sista dagen i den månaden. Om den sista infaller på en helgdag, ska betalningen vara bokförd som betald senast den nästföljande vardagen.

Vem äger bilen gratistjänst?

Vem äger bilen gratis Vill man söka ägare till ett specifikt fordon rekommenderar vi Transportstyrelsens tjänst där du kan ta reda på vem som äger bilen genom att skicka ett SMS med registreringsnummer genom det få tillbaka ett SMS där du får reda på just vilken person som äger bilen eller vilket företag.