:

Vilken zon är Stockholm?

Innehållsförteckning:

 1. Vilken zon är Stockholm?
 2. Vilken zon är Skåne?
 3. Vilken Växtzon är Sundsvall?
 4. Vilken Växtzon är Enköping?
 5. Vilken Växtzon tillhör Dalarna?
 6. Vilken zon tillhör Dalarna?
 7. Vilka växter trivs i zon 1?
 8. Vilken Växtzon är Örnsköldsvik?
 9. Vilken zon tillhör Kungälv?
 10. Vilken zon tillhör Trollhättan?
 11. Vilken zon tillhör Småland?
 12. Vilken zon Bor man i?
 13. Vilka växter trivs i zon 3?
 14. Vilken Växtzon är Luleå?
 15. Vilken Växtzon tillhör Småland?

Vilken zon är Stockholm?

Riksförbundet Svensk Trädgårds zonkarta gäller endast för vedartade växter och inte för perenner. Stockholms län har främst växtzon 3 men även 2 och 4.

Vilken zon är Skåne?

Stor zon - hela Skåne.

Vilken Växtzon är Sundsvall?

Odla svarar: Hej! Sundsvall hör till zon 4.

Vilken Växtzon är Enköping?

Enköping ligger i odlingszon 2, men de flesta av växterna som används är långt härdigare än så.

Vilken Växtzon tillhör Dalarna?

De trädgårdar vi besöker och skriver om i Trädgård Norr befinner sig i växtzonerna 5–8 (V–VIII). Som du ser på kartan är zon 5 en bit av Småland, samt från Dalarna och norrut längs kusten. Zon 6, zon 7 och zon 8 ligger inåt landet och upp till fjällen.

Vilken zon tillhör Dalarna?

Som du ser på kartan är zon 5 en bit av Småland, samt från Dalarna och norrut längs kusten. Zon 6, zon 7 och zon 8 ligger inåt landet och upp till fjällen.

Vilka växter trivs i zon 1?

Växterna som trivs i din växtzon
 • Träd skapar balans på tomten. Träd ger balans på tomten, särskilt om huset är ett par våningar högt. ...
 • Buskar och gräs fyller ut. Buskar är en bra bas i trädgården. ...
 • Perenner ger färg från vår till höst. Lite blommor vill du förstås också ha. ...
 • Krypflox stoppar ogräset.

Vilken Växtzon är Örnsköldsvik?

Hjärtligt välkomna till min trädgård här i Örnsköldsvik. YLVAS BLOMMOR & BLAD är en villaträdgård i växtzon 5 som är välfylld med växter och framför allt väldigt många olika sorters perenner.

Vilken zon tillhör Kungälv?

Zon B: Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Stenungsund och Tjörn.

Vilken zon tillhör Trollhättan?

Zon C: Bengtsfors, Bollebygd, Borås, Dals Ed, Essunga, Falköping, Färgelanda, Grästorp, Gullspång, Götene, Herrljunga, Hjo, Karlsborg, Lidköping, Lysekil, Mariestad, Mark, Mellerud, Munkedal, Orust, Skara, Skövde, Sotenäs, Strömstad, Svenljunga, Tanum, Tibro, Tidaholm, Tranemo, Trollhättan, Töreboda, Uddevalla, ...

Vilken zon tillhör Småland?

Växtzon 2 – Kusten kring Göteborg i väster samt Stockholm och Linköping i öster. Städer som finns i växtzon 2 är bland annat: Göteborg, Västervik, Linköping och Stockholm. Växtzon 3 – I norra Skåne, utkanterna av Småland och städerna i zon 2 finner vi zon 3. I växtzon 3 ligger Karlstad, Skövde och Örebro.

Vilken zon Bor man i?

Enligt Svensk Trädgårds zonkarta är Sverige indelat i åtta odlingszoner och med hjälp av zonkartan kan du se i vilken odlingszon din trädgård ligger. Zon I finns i landets mildaste delar och zon VIII i de kärvaste regionerna. Ju högre zontal som anges på en växt, desto härdigare anses den alltså vara.

Vilka växter trivs i zon 3?

Det milda klimatet gör att du kan frossa i mängder av rosor. Skönheten till vänster heter "Leander" och är en engelsk ros som klarar zon 3. Exotiska perenner (som till höger: akantus) trivs bara det är tillräckligt väldränerat.

Vilken Växtzon är Luleå?

Växtzonerna i Piteå, Älvsbyn, Harads och Luleå Det är därför Barbros Perenner & Träd alltid tar in växter som håller för växtzon 5 till 8. Perennerna är härdiga och anpassade för klimatet vi bor i här uppe i norr.

Vilken Växtzon tillhör Småland?

Som du ser på kartan är zon 5 en bit av Småland, samt från Dalarna och norrut längs kusten. Zon 6, zon 7 och zon 8 ligger inåt landet och upp till fjällen. Som du ser så är klimatet gynnsammare i älvdalarna. Se på kartan i vilken zon du odlar, för att välja växter som är härdiga efter rådande förutsättningar.