:

Hur kontaktar jag SVT?

Innehållsförteckning:

 1. Hur kontaktar jag SVT?
 2. Kan man skriva till SVT?
 3. Vilka jobbar på SVT Morgonstudion?
 4. Vem står bakom SVT Nyheter?
 5. Varför laggar SVT?
 6. Vilka jobbar på Barnkanalen?
 7. Vilka jobbar på UR?
 8. Vad är public service och varför har vi det?
 9. Vem äger TV4 nyheter?
 10. Vad betyder SVT?

Hur kontaktar jag SVT?

Jag vill ringa er! Hur gör jag? Växeln når du på 08-784 00 00 dygnet runt. För att lämna synpunkt eller få information om SVT:s program, kanaler och tjänster 08-784 20 00.

Kan man skriva till SVT?

Vi publicerar aktuell information om SVT, vårt utbud och våra tjänster på kontakt.svt.se. Vår förhoppning är att du ska hitta informationen du söker där så du slipper spendera tid på att kontakta oss. Om du inte hittar ditt svar där kan du skriva till oss.

Vilka jobbar på SVT Morgonstudion?

Programledare
 • André Pops (2017-2018)
 • Karin Magnusson (2017-)
 • Pelle Nilsson (2017-)
 • Carolina Neurath (2017-2020)
 • Ted Wigren (2018-)
 • Åsa Avdic (2020-)

Vem står bakom SVT Nyheter?

Sedan 1994 ägs SVT av Förvaltningsstiftelsen för Sveriges Radio AB, Sveriges Television AB och Sveriges Utbildningsradio AB. Läs mer om Förvaltningsstiftelsen. Stiftelsens uppgift är att vara en buffert mellan statsmakterna och public service-bolagen.

Varför laggar SVT?

Dubbelkolla om din app eller din programvara behöver uppdateras. Starta om apparaten och eventuellt det nätverk den är uppkopplad mot. Om du har problem med svtplay.se: Prova att rensa webbläsarens cacheminne och cookies. Om du använder SVT Play-appen till iOS/Android: Prova att installera om appen.

Vilka jobbar på Barnkanalen?

Det finns 128 olika roller hos oss och den vanligaste rollen är reporter (601 st). Näst vanligast är redaktör (234 st) och sedan kommer systemutvecklare (106 st). Vi har kontor på 42 orter runt om i Sverige, och vi har ett korrespondentnätverk i hela världen.

Vilka jobbar på UR?

Hanna och Felicia praktiserar på UR. Varje termin är det flera som gör sin praktik inom olika områden, till exempel inom produktion eller kommunikation. För att ha praktik behöver den ingå i din utbildning. Det är också möjligt att söka praktik om du har avslutat en utbildning och kan få stöd från Arbetsförmedlingen.

Vad är public service och varför har vi det?

Public service är radio och tv i allmänhetens tjänst och med det menas att de ska ha ett utbud för alla som betalas av oss alla. ... För att värna om oberoendet och bibehålla ett högt förtroende hos allmänheten finns det ett särskilt regelverk för deras verksamhet.

Vem äger TV4 nyheter?

Dagens Nyheter
Historia
ÄgareBonnier AB
ModerbolagTidnings AB Marieberg
Övrigt
FotnoterStatistik från 2018 års bokslut.

Vad betyder SVT?

SVT är förkortning för: Sveriges Television, ett företag som producerar och sänder svensk public service-TV. Svensk tidskrift (förkortningen skrivs SvT), borgerlig idépolitisk tidskrift. Svenska telegrambyrån.