:

Hur spolar man avlopp?

Innehållsförteckning:

 1. Hur spolar man avlopp?
 2. Vem ansvarar för stopp i avlopp hyresrätt?
 3. Får inte bort stopp i avlopp?
 4. Vad gör man när det är stopp i vasken?
 5. Vad kostar det att spola avlopp?
 6. Vem betalar stopp i avlopp?
 7. Vem fixar stopp i avloppet?
 8. Vilket vattenlås?
 9. Hur får man stopp bort stopp i handfatet?
 10. Hur får man bort stopp i duschen?
 11. Hur får jag bort stopp i handfatet?
 12. Varför stopp i avlopp?
 13. Hur ofta ska man spola avlopp?

Hur spolar man avlopp?

Här gäller det bara att dra slangen fram och tillbaka tills stoppet släpper. Ett bra tips är att använda vatten i ett par minuter för att sedan pausa och fortsätta igen. Om det är ett rejält stopp kan det ta ett par timmar innan det ger med sig. Tänk också på regelbundet kontrollera de andra golvbrunnarna.

Vem ansvarar för stopp i avlopp hyresrätt?

Som lägenhetsinnehavare är det enligt stadgarna ditt ansvar och din skyldighet att hålla rent, rensa och underhålla de synliga delarna av avloppen i din lägenhet. Det gäller både i köket, badrummet och badkaret/duschen. Du måste också tänka på att inte spola ner olämpliga saker i avloppet.

Får inte bort stopp i avlopp?

Stopp i vasken Funkar inte det kan du ta till något av dessa knep. Med bakpulver och vinäger - blanda 3 matskedar bakpulver med 1 dl vitvinsvinäger och häll i avloppet låt verka några minuter. Koka vatten och häll i avloppet - nu ska proppen vara löst. Blanda bikarbonat och en tesked salt i en kopp.

Vad gör man när det är stopp i vasken?

Blanda 2 dl bakpulver och 6 dl vinäger och häll ner vätskan i vasken. Du kan sedan vänta cirka 10 minuter innan du häller ner kokande vatten. Detta bör lösa upp envisa matrester och dylikt i röret. Om du fortfarande inte har lyckats lösa problemet kan du använda dig av rent bikarbonat.

Vad kostar det att spola avlopp?

Avloppsspolning Stockholm | Spolbil 1500kr — Spolia.

Vem betalar stopp i avlopp?

Sitter stoppet mellan WC/Vask och stam (vertikal) är det bostadsrättsinnehavarens ansvar. Sitter stoppet i stammen t. ex mellan våningar då är det föreningens ansvar och bråttom att åtgärda problemet då det kan orsaka stora översvämningar.

Vem fixar stopp i avloppet?

När det kommer till bostadsrätter så är det ditt eget ansvar som bostadsrättsinnehavare att själv fixa stopp i avloppet innanför dina väggar. Sitter stoppet istället någon annanstans, som exempelvis mellan våningarna till en annan lägenhet, så är det bostadsrättsföreningens ansvar och även de som betalar.

Vilket vattenlås?

Vilket vattenlås du ska välja beror på om du har ditt avlopp i väggen (rakt bakåt) eller i golvet nedanför, samt om du har ett tvättställsskåp eller ett väggmonterat tvättställ. Anslutningen upp till själva handfatet är standard så detta behöver du inte tänka på.

Hur får man stopp bort stopp i handfatet?

När man får stopp i handfatet så måste man se till och lösa det omgående så att det inte blir värre och att andra skador kan uppkomma såsom vattenskador eller läckor....Dessa hjälpmedel kan underlätta och lösa stoppet:
 1. Salt.
 2. Ättika.
 3. Bakpulver.
 4. Bikarbonat.
 5. Vinäger.
 6. Rensband.
 7. Vaskrensare.
 8. Rengöringsmedel.

Hur får man bort stopp i duschen?

Häll lite bikarbonat eller bakpulver i avloppet. Häll sedan på vinäger eller ättika. Låt verka en stund. Spola sedan med kokhett vatten.

Hur får jag bort stopp i handfatet?

Börja med att hälla ner cirka en till en och halv deciliter diskmedel samt koka hett vatten och häll i avloppet och handfatet i flera omgångar. Se till att diskmedlet sitter kvar efter att du har hällt i kokt vatten i handfatet, helst ska diskmedlet sitta kvar i ett dygn.

Varför stopp i avlopp?

Om man har gamla rör är det vanligare med stopp i avloppet. Gamla rör har ofta ojämna rörskarvar vilket gör att det lättare blir stopp och något kilas fast i en av rör skarvarna. Därefter kan hår och matrester samlas och sätta total stopp i röret efter en tid.

Hur ofta ska man spola avlopp?

Stamspolningsföretagen rekommenderar spolning vart tredje till femte år, men Per Lilliehorn tror att det är ganska sällsynt att föreningarna gör det så ofta. Skicket på avloppsledningarna är också avgörande. – Vart tionde år tror jag kan vara en bra tumregel för hur ofta en förening bör stamspola.