:

Kan man läsa universitet på distans?

Innehållsförteckning:

 1. Kan man läsa universitet på distans?
 2. Kan man läsa till socionom på distans?
 3. Kan man läsa till psykolog på distans?
 4. Vilka kurser finns på komvux?
 5. När börjar Hermods kurser?
 6. Kan man jobba när man pluggar på distans?
 7. Var kan man läsa till socionom?
 8. Kan man läsa till psykolog utomlands?
 9. Hur fungerar distans på komvux?

Kan man läsa universitet på distans?

Det finns både längre program och kortare kurser som ges på distans i en mängd olika ämnen - allt ifrån språkkurser till biologi, teknik eller psykologi. I stort sett alla högskolor och universitet i Sverige ger kurser på distans. Undervisningsspråket kan vara svenska eller engelska.

Kan man läsa till socionom på distans?

Socionomprogrammet kan du läsa antingen på campus i Umeå eller som distansutbildning med ett antal obligatoriska träffar i Umeå varje termin. Intag till utbildningen till campus och på distans sker både vår och höst.

Kan man läsa till psykolog på distans?

Drömmer du om att bli psykolog eller är du intresserad av att förstå hur människor fungerar? På Folkuniversitetets distanskurs Psykologi 1... Kursen ger dig en bred introduktion till ämnet psykologi, dess olika områden och inriktningar.

Vilka kurser finns på komvux?

Exempel på kurser att läsa på komvux
 • Biologi.
 • Engelska.
 • Fysik.
 • Hälsopedagogik.
 • Kemi.
 • Marknadsföring.
 • Matematik.
 • Naturkunskap.

När börjar Hermods kurser?

När börjar kursen? Det beror på vilken kommun du bor i, men kurserna brukar starta flera gånger om året. Kontakta Hermods där du bor om vill studera eller kontakta din hemkommun för att få reda på datum när sfi-kursen startar.

Kan man jobba när man pluggar på distans?

Om du väljer att studera på distans kanske du kan jobba samtidigt som du studerar. Då är det viktigt att du har koll på CSN:s fribelopp. Fribeloppet är den summa pengar du får tjäna utan att det påverkar din rätt till bidrag.

Var kan man läsa till socionom?

Socionomprogrammet ges vid universitet eller högskola och är en yrkesförberedande utbildning på 3,5 år (210 högskolepoäng). Utbildningen leder fram till en socionomexamen. Därefter finns det påbyggnadsutbildningar till socionomprogrammet som är ämnesfördjupande och kan vara forskningsförberedande.

Kan man läsa till psykolog utomlands?

Du kan studera till psykolog i andra länder men det är svårt att få legitimation som psykolog i Sverige med en utländsk examen. Är utbildningen från ett EU-land, omfattar minst fem år och innehållet liknar den svenska är det lättare att få svensk legitimation.

Hur fungerar distans på komvux?

Hur funkar komvuxdistans? – I ansökningsfasen funkar det på samma sätt som med vanliga utbildningar, du söker via kommunen som är ansvarig för komvuxutbildningarna. Vi på Lernia har ett individuellt upplägg för våra elever på distans – man läser i sin egen takt.