:

Vad är en intensivkurs?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är en intensivkurs?
 2. Hur mycket kostar det att ta Automatkörkort?
 3. Vad ingår i intensivkurs?
 4. Kan man ta körkort på intensivkurs?
 5. Hur billigt kan man få ett körkort?
 6. Vad kostar uppkörning och teoriprov?
 7. Kan man ta körkort på två månader?
 8. Kan man ta körkort under sommaren?
 9. Vad kostar ett körkort Transportstyrelsen?

Vad är en intensivkurs?

Det finns en hel del sätt att ta körkort på. Genom intensivutbildning är ett av dem. ... En intensivkurs för körkort ska inte misstas för en genväg till körkortet utan just precis vad det låter som – en intensiv utbildning där du under några veckor enbart fokuserar på körkortets alla praktiska och teoretiska utmaningar.

Hur mycket kostar det att ta Automatkörkort?

För mej slutade det på 35.000kr allt som allt. Det tog 5 månader och 43 körlektioner.

Vad ingår i intensivkurs?

När du väljer en intensivkurs för körkort så ingår:
 • Boende i delat rum 2 veckor.
 • 15, 20, 25 el. ...
 • Körkortsteori med lärarledda teorilektioner, Körkortsboken, Dataskrivningar i vår datasal eller via internet.
 • Riskettan – Obligatorisk riskutbildning om riskbeteende, trötthet, droger, alkohol och rattfylleri.

Kan man ta körkort på intensivkurs?

Hur lång tid det tar att ta körkort genom en intensivutbildning varierar beroende på hur mycket kunskap du har sedan tidigare. Har du en del förkunskaper och har övningskört privat eller på någon annan trafikskola brukar det räcka med en 1 eller 2 veckors intensivkurs.

Hur billigt kan man få ett körkort?

En intensivkurs är det billigaste sättet att ta körkortet på för att du dedikerar en given period åt att fokusera på en sak: att ta körkort. Med en intensivkurs får du en färdig planering från trafikskolan med upplägg för körkortsteori och för den praktiska biten med körlektioner.

Vad kostar uppkörning och teoriprov?

Innan du gör ditt kunskapsprov och körprov för behörighet B måste du ha gjort båda delarna i den obligatoriska riskutbildningen. Utbildningen måste vara giltig vid provtillfället. Avgiften för ett kunskapsprov är 325 kronor. Efter klockan 18.00 på vardagar och på helger är avgiften 400 kronor.

Kan man ta körkort på två månader?

För att ta körkort behöver den blivande föraren klara både ett teoriprov (kunskapsprov) och ett körprov. I dag är ett godkänt prov för personbil giltigt i 2 månader om det gjordes före den 1 mars och giltigt i 4 månader om det gjordes efter den 1 mars.

Kan man ta körkort under sommaren?

Många vill ta körkort under sommaren, vilket gör att både förarproven hos Trafikverket och lektionstiderna hos trafikskolorna ofta är fullbokade. På vintern finns det i regel många fler lediga tider, men även kvaliteten på förarutbildningen kan bli bättre om körkortet tas under vintern.

Vad kostar ett körkort Transportstyrelsen?

Du behöver betala avgiften på 280 kronor för att tillverka körkortet. Inbetalningskortet följer med grundhandlingen. Om din förnyelse blir godkänd tar det cirka fem arbetsdagar innan du kan hämta ditt nya körkort hos ditt postombud. Läs mer om utlämning av ditt nya körkort.