:

Hur fungerar tvätta själv okq8?

Innehållsförteckning:

 1. Hur fungerar tvätta själv okq8?
 2. Hur tvättar jag bilen?
 3. Hur fungerar en självtvätt?
 4. Hur fungerar snabbtvätt?
 5. Vad är bäst att tvätta bilen med?
 6. Hur tvättar man bilen med avfettning?
 7. Vart är det miljövänligt att tvätta sitt fordon?
 8. Hur fungerar glimra?
 9. Hur funkar snabbtvätt?
 10. Hur funkar OKQ8 GDS?
 11. Vilket påstående om biltvätt är korrekt?

Hur fungerar tvätta själv okq8?

I våra Tvätta själv-hallar kan du tvätta och vårda din bil i lugn och ro. Smuts och spillvatten tas om hand av våra vattenreningsverk och oljeavskiljare. Enklare, smartare och mycket bättre än att tvätta hemma på gatan - på många sätt....Det här ingår:
 • Egen tvättplats.
 • Högtryckstvätt.
 • Tryckluft.
 • Matthållare.

Hur tvättar jag bilen?

Rengör bilen – proffsets bästa tips
 1. Avfettning. Avfettning är själva starten. ...
 2. Spola. Nästa steg är att spola av allt medel och smuts som lösts upp. ...
 3. Schamponera med svamp. För att få sin bil ren måste man hjälpa lacken att bli av med den så kallade ”trafikfilmen”. ...
 4. Torka. ...
 5. Vaxa. ...
 6. Dammsug. ...
 7. Rengör klädsel och inredning. ...
 8. Finlir.

Hur fungerar en självtvätt?

När du använder våra självtvättar kan du vara säker på att tungmetaller och andra miljöfarliga ämnen samlas upp och tas om hand i vårt komplexa reningssystem. Varje tvättbås är kopplat till brunnssystemet som renar det använda vattnet från olja, metaller och organiska ämnen.

Hur fungerar snabbtvätt?

Här tvättar du bilen för hand men snabbare och enklare än vanligt, med professionella hjälpmedel och effektiva tvättprodukter. Tvättplatsen är utrustad med allt du behöver, från avfettningsmedel till schampo och vax. Det är bara att börja tvätta!

Vad är bäst att tvätta bilen med?

Många använder vanligt diskmedel till att tvätta bilen. Det löser fett och är naturligtvis bättre än att inte använda någon produkt alls. Ett särskilt bilschampo är dock extra snällt mot lacken och mycket bättre än diskmedel om du vaxar bilen för optimalt skydd och fin glans.

Hur tvättar man bilen med avfettning?

Så här gör du:
 1. Kör bilen till en tvätthall. ...
 2. Lägg på avfettningsmedel – gå nerifrån och upp. ...
 3. Låt avfettningen verka i cirka fem minuter. ...
 4. Spola med vatten. ...
 5. Schamponera. ...
 6. Spola av noggrant – uppifrån och ner med en vanlig vattenslang (du kommer åt bättre än med högtryckstvätten). ...
 7. Torka – uppifrån och ner.

Vart är det miljövänligt att tvätta sitt fordon?

Det är miljövänligt att tvätta bilen i en automattvätt. En automattvätt har nämligen en oljeavskiljare och reningsverk som tar bort föroreningar och tvättmedel innan vattnet når det allmänna avloppsnätet. Om du tvättar bilen hemma rinner tvättvattnet ner i dagvattenbrunnar och hamnar orenat i närmaste vattendrag.

Hur fungerar glimra?

Via mobilappen kan du starta, stoppa och betala för din tvätt. Du sköter tvättens alla steg som vanligt med äggklockan/kontrollpanelen på stationen. Betalningen görs via det betalkort du kopplat i appen. Du kan välja att fylla ett saldo med Swish eller betala per tvätt med ett betalkort.

Hur funkar snabbtvätt?

Här tvättar du bilen för hand men snabbare och enklare än vanligt, med professionella hjälpmedel och effektiva tvättprodukter. Tvättplatsen är utrustad med allt du behöver, från avfettningsmedel till schampo och vax. Det är bara att börja tvätta!

Hur funkar OKQ8 GDS?

Billyft per minut Om du saknar tillgång till garage och vill meka med bilen är OKQ8 perfekt för dig. Här kan du enkelt hyra en hall med billyft per minut. Du betalar en startavgift och därefter samma minuttaxa som i våra Tvätta själv-hallar. Du kan använda vår stationssök för att hitta din närmaste OKQ8-station.

Vilket påstående om biltvätt är korrekt?

Tvätta inte bilen på gatan, gården eller parkeringsplatsen. Tvättvattnet rinner då ned i gatubrunnarna. Många gatubrunnar mynnar orenat i en sjö eller ett vattendrag. Tvättvattnet kan också nå grundvattnet om det saknas brunnar i närheten.