:

Vad kan man göra i Jämtland på sommaren?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kan man göra i Jämtland på sommaren?
 2. I vilken kommun ligger Frösön?
 3. Vad kan man göra i Gällö?
 4. Vad är Jämtland känd för?
 5. Vad kan man göra i Härjedalen på sommaren?
 6. Vad heter Härjedalens största tätort?
 7. Har Östersund som huvudstad?

Vad kan man göra i Jämtland på sommaren?

Sevärdheter och smultronställen i Jämtland I Östersund finns museet Jamtli. Här hittar du utställningar och på sommaren fylls gårdarna med historiska rollspel. Det finns tillfälliga temautställningar, konst och fasta utställningar med Jämtlandsskåp och samisk fotokonst.

I vilken kommun ligger Frösön?

Frösön är en 41 km² stor ö och den största ön i Storsjön, Jämtland. Namnet är efter guden Frö. På jämtska kallas ön för Frösöya. Det är Sveriges tjugonionde största ö till ytan och den tionde största av Sveriges insjööar.

Vad kan man göra i Gällö?

Göra
 • Locknekratern - Meteoritcenter. Specialmuseer.
 • Teknikland. Specialmuseer.
 • Östersunds Gokart. Spelhallar och nöjesplatser.
 • Storsjöbadet. Idrottsanläggningar.
 • Woolpower AB. Special- och souverniraffärer.
 • Inlandsbanan. Natursköna tågresor, Tågturer.
 • Stora Kyrkan. Intressanta platser och landmärken.
 • Hamngatan 12.

Vad är Jämtland känd för?

Majoriteten av alla svenska hällmålningar från stenålder och bronsålder har återfunnits i Mellannorrland. Nära hällmålningarna förekommer ofta fångstgropar och i Jämtland finns runt 10 000 kända sådana, vilket är fler än vad som påträffats i andra regioner i hela Skandinavien.

Vad kan man göra i Härjedalen på sommaren?

I Vemdalen ligger Storhogna Högfjällshotell & Spa. Här kan du boka spabehandlingar och bada i både pool och bubbelpool samt bastu. Här finns även ett wellnessprogram med tre instruktörsledda träningspass per dag. Populära aktiviteter i området under sommaren är vandring, ridning och fiske.

Vad heter Härjedalens största tätort?

Sveg är en tätort i landskapet Härjedalen och centralort i Härjedalens kommun i Jämtlands län. Sveg är beläget vid Ljusnan och väster om samhället ligger den konstgjorda sjön Svegssjön. Med sina 2 547 invånare är Sveg den största tätorten i Härjedalen och den fjärde största i Jämtlands län.

Har Östersund som huvudstad?

Någon huvudstad blev Östersund aldrig då Sverige och Norge gick skilda vägar 1905. Unionsupplösningen bidrog till att befästa Östersund som en militärstad. Fältjägarregementet I 5 förlades till staden 1910 och en flygflottilj, F 4 kom till Frösön 1926.