:

Kan man söka i folkbokföringen?

Innehållsförteckning:

 1. Kan man söka i folkbokföringen?
 2. Hur kan man få reda på om någon är gift?
 3. Hur kan man se var en person är folkbokförd?
 4. Hur kan man ta reda på vem som bor på en adress?
 5. Kan man ta reda på om någon är skild?
 6. Är ratsit lagligt?
 7. Vem har fått barn?
 8. Hur vet jag om jag är folkbokförd i Sverige?
 9. Hur tar man reda på var någon är folkbokförd?
 10. Kan man se sitt äktenskapsförord?
 11. Är sambo ett civilstånd?
 12. Kan man lita på Ratsit?
 13. Kan man ta bort sig själv från Ratsit?

Kan man söka i folkbokföringen?

Vyn Sök Folkbokföringen - I vyn kan du göra sökningar i Skatteverkets folkbokföringsregister Navet.

Hur kan man få reda på om någon är gift?

Vill du ta reda på om en person är gift och när giftermålet i sådana fall ägde rum kan du kontakta Skatteverket. Se vidare här för kontaktuppgifter till Skatteupplysningen.

Hur kan man se var en person är folkbokförd?

Skatteverket har en tjänst som du kan använda för att få reda på vilka som är folkbokförda på din adress. ... Tjänsten heter Visa folkbokförda på samma adress och du behöver logga in med e-legitimation för att använda tjänsten.

Hur kan man ta reda på vem som bor på en adress?

Med tjänsten Visa folkbokförda på samma adress kan du få reda på om det finns fler personer folkbokförda på samma adress som du själv är folkbokförd på.

Kan man ta reda på om någon är skild?

När du gifter dig eller skiljer dig ändrar du civilstånd till gift eller ogift. Vid skilsmässa vänder man sig till Tingsrätten som fattar beslut om skilsmässan. Tingsrätten rapporterar information om skilsmässan till Skatteverket där civilståndet ändras.

Är ratsit lagligt?

Webbplatserna ratsit.se och merinfo.se lämnar ut ekonomisk information om privatpersoner på ett sätt som strider mot kreditupplysningslagen, konstaterar Integritetsskyddsmyndigheten. Kreditupplysningar får bara lämnas ut om den som begär upplysningen har ett så kallat legitimt behov.

Vem har fått barn?

För att göra detta tar du kontakt med skatteverkets folkbokföringsavdelning. Du behöver inte ha hela hennes personnummer, men du behöver kunna ge information nog för att handläggarna ska kunna ta fram informationen. Du kan således inte bara säga att du söker ”en Anna i Stockholm”. Hoppas du fått svar på din fråga!

Hur vet jag om jag är folkbokförd i Sverige?

Logga in om du vill kontrollera ditt namn eller vilken adress du är folkbokförd på. Du kan se information om namn, adress, civilstånd och barn under 18 år. Klicka på knappen Folkbokföring för att logga in.

Hur tar man reda på var någon är folkbokförd?

Skatteverket har en tjänst som du kan använda för att få reda på vilka som är folkbokförda på din adress. På så sätt kan du få reda på om någon är felaktigt folkbokförd hos dig och därmed meddela Skatteverket om detta.

Kan man se sitt äktenskapsförord?

Du kan få information om vilka uppgifter som finns om dig eller någon annan i äktenskapsregistret. Du kan också beställa kopior av till exempel äktenskapsförord, gåvohandlingar och bodelningar.

Är sambo ett civilstånd?

Bortsett från den juridiska terminologin brukar begreppet civilstånd vardagligt också användas för att beskriva en persons verkliga familje- eller livssituation. Ibland är ord som "ensamstående", singel och "sambo" – som inte talar om huruvida personen varit gift förut – ersätta ogift eller skild.

Kan man lita på Ratsit?

Oseriöst företag. De vägrar radera mina personuppgifter. De säger sig kunna spärra så att icke inloggade användare ej ser mig. Men då kräver se att man skickar in kopia på körkort (alltså försöker lura till sig ytterligare uppgifter de kan sprida.)

Kan man ta bort sig själv från Ratsit?

Ratsit är det bara möjligt att ta bort sina uppgifter från den öppna sökmotorn. Det innebär att uppgifterna inte kommer att synas för personer som inte är inloggade. För att göra detta mailar du till [email protected]ratsit.se eller tar kontakt via formuläret på hemsidan.