:

Vad är ekonomi utbildning?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är ekonomi utbildning?
 2. Vad kan man göra med en ekonomiutbildning?
 3. Är ekonomiprogrammet bra?
 4. Hur är det att jobba som ekonom?
 5. Vad är ekonomi gymnasiet?
 6. Är det mycket matte i ekonomi?
 7. Vad får man för jobb som ekonom?
 8. Vad kan man jobba med inom företag?
 9. Är det mycket plugg på ekonomiprogrammet?
 10. Är det svårt att läsa ekonomi?
 11. Är det roligt att jobba som ekonom?
 12. Vilka skolor har ekonomiprogrammet?
 13. Måste man vara bra på matte för att läsa ekonomi?
 14. Är det kul att jobba som ekonom?
 15. Vad kan man jobba med inom ekonomi?
 16. Vad kan en civilekonom jobba som?
 17. Är det mycket plugg i samhälle?
 18. Är det mycket plugg på natur?
 19. Är det mycket plugg på Ekonomiprogrammet?
 20. Vilka gymnasium har ekonomi juridik?

Vad är ekonomi utbildning?

Civilekonomprogrammet är ett fyraårigt program på 240 högskolepoäng som leder fram till en civilekonomexamen. Civilekonomexamen ger en yrkesexamen på avancerad nivå. Utbildningen går att bygga på ytterligare för den som vill. Ekonomprogrammet är ett treårigt program på 180 högskolepoäng som ger en kandidatexamen.

Vad kan man göra med en ekonomiutbildning?

Här är några av de ingångsjobb som våra ekonomer får: Affärsutvecklare, account manager, analytiker, banksäljare, controller, ekonom, ekonomiassistent, finansiell analytiker, fondadministratör, kapitalrådgivare, konsult, managementkonsult, marknadsassistent, inköpare, projektledare, säljare, trainee.

Är ekonomiprogrammet bra?

Ekonomiprogrammet med inriktning juridik ger dig kunskap om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. ... Utbildningen är en bra grund för vidare studier inom juridik eller ekonomi.

Hur är det att jobba som ekonom?

Som ekonom arbetar du alltid med ekonomi i någon form, det vill säga att hushålla med begränsade resurser. Via ekonomisk planering, investering eller budgetering.

Vad är ekonomi gymnasiet?

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som vill studera samhällsvetenskap och då framför allt ekonomi och juridik. Programmet vänder sig även till dig som vill lära dig hur man startar, driver och utvecklar företag.

Är det mycket matte i ekonomi?

Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi har upp till matte 3. Med tre kurser i matte kan man nog inte påstå att det " bara är matteekonomi". Det är en kurs mer än juridikinriktningen och Samhällsprogrammet som har upp till matte 2 (om man inte väljer till mer).

Vad får man för jobb som ekonom?

Kort om civilekonom Eftersom ekonomen har en bred utbildning som behövs i de flesta branscher har de stora möjligheter att välja mellan många olika jobb. Du kan arbeta i näringslivet, staten, kommuner och regioner men också i intresseorganisationer. Ekonomprogrammet är på 3 år och leder till en kandidatexamen.

Vad kan man jobba med inom företag?

Vanliga yrkesområden
 • Affärsutvecklare. Som affärsutvecklare jobbar du med utveckling av ett företags eller en organisations affärsdrivande verksamhetsprocesser. ...
 • Banktjänsteman. En banktjänsteman kan arbeta med en mängd olika arbetsuppgifter. ...
 • Controller. ...
 • Ekonomichef. ...
 • Finansekonom. ...
 • Hälsoekonom. ...
 • Inköpare. ...
 • IT-ekonom.

Är det mycket plugg på ekonomiprogrammet?

Jag tror inte det är så mycket mer plugg än någon annan linje. Men man har ofta något i varje ämne. Positivt är dock att blockschemat vi har gör det mycket lättare att hinna med saker på lektionen och underlättar planerandet av sina studier!

Är det svårt att läsa ekonomi?

Därför är det svårt att säga hur svårt något är, för att det uppfattas olika av alla. För att bli behörig till Ekonomiprogrammet räcker det med minst godkänt i matte, sedan finns det inte ett krav att man måste ligga på en specifik nivå för att klara av programmet.

Är det roligt att jobba som ekonom?

Jo, det är faktiskt himla roligt att vara ekonom i ett hav av ingenjörer, även om man inte alltid förstår varandra fullt ut. Att skapa förståelse för människor med olika bakgrund som av naturen ser olika på samma saker, att få ingenjörer att första de ekonomiska aspekterna och drivkrafterna.

Vilka skolor har ekonomiprogrammet?

Klara Teoretiska Gymnasium på Vallgatan i Göteborg erbjuder Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi. Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program där du efter... Brinner du för rättvisa och vill vara med och påverka hur samhället utvecklas så är inriktningen Juridik inom ekonomiprogrammet rätt...

Måste man vara bra på matte för att läsa ekonomi?

– Du måste absolut kunna en del matte. Till exempel måste du kunna derivering och integraler. Så det är en lite svårare nivå men inte helt galet – du behöver inte vara ett mattesnille.

Är det kul att jobba som ekonom?

Jobbet är fortfarande, 15 år senare, otroligt roligt. Som ekonom får du en unik möjlighet att lära känna olika branscher. Du kommer kunna jobba i stora internationella koncerner eller i mindre bolag, kommunala eller privata. Du kommer kunna jobba i start-ups eller i familjeföretag.

Vad kan man jobba med inom ekonomi?

Vanliga yrkesområden
 • Affärsutvecklare. Som affärsutvecklare jobbar du med utveckling av ett företags eller en organisations affärsdrivande verksamhetsprocesser. ...
 • Banktjänsteman. En banktjänsteman kan arbeta med en mängd olika arbetsuppgifter. ...
 • Controller. ...
 • Ekonomichef. ...
 • Finansekonom. ...
 • Hälsoekonom. ...
 • Inköpare. ...
 • IT-ekonom.

Vad kan en civilekonom jobba som?

Vanliga yrken är affärsutvecklare, banktjänsteman, controller, ekonomichef/Chief financial officer (CFO), marknadsförare, projektledare, redovisningsekonom, revisor, företagsrådgivare, analytiker, försäljare/inköpare av varor och tjänster, privatrådgivare samt produktchef. Många företagsledare är civilekonomer.

Är det mycket plugg i samhälle?

Även om man tycker om att vara med människor och lära sig om hur samhället fungerar så rekommenderar hon det. -Det är faktisk inte bara plugg. Bara man gör allt i tid och planerar så att man inte lämnar in uppgiften och sen får man en annan uppgift, då blir det mycket. Men man hinner göra allt och har fritid också.

Är det mycket plugg på natur?

Om du gillar matematik och naturvetenskap är natur rätt linje. Du behöver inte oroa dig för studiebelastningen och det kommer inte bara vara en massa genier med högsta betyg i allt. Däremot kräver natur att du är motiverad och lägger ner den tid som krävs. Vissa personer behöver lägga ner mycket mer tid än andra.

Är det mycket plugg på Ekonomiprogrammet?

Jag tror inte det är så mycket mer plugg än någon annan linje. Men man har ofta något i varje ämne. Positivt är dock att blockschemat vi har gör det mycket lättare att hinna med saker på lektionen och underlättar planerandet av sina studier!

Vilka gymnasium har ekonomi juridik?

Ekonomiprogrammet, inriktning Juridik på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Västra ger dig kunskaper inom företagsekonomi, privatjuridik, moderna språk och psykologi.