:

Hur kontaktar jag Försäkringskassan?

Innehållsförteckning:

 1. Hur kontaktar jag Försäkringskassan?
 2. Hur loggar man in på Försäkringskassan?
 3. Kan inte se utbetalning från Försäkringskassan?
 4. Kan man chatta med Försäkringskassan?
 5. Kan jag maila Försäkringskassan?
 6. Är jag inskriven i Försäkringskassan?
 7. Varför går det inte att logga in på Försäkringskassan?
 8. Hur får jag reda på hur många föräldradagar jag har kvar?
 9. Hur lång tid tar det innan man får sjukpenning från Försäkringskassan?
 10. Är jag registrerad i Försäkringskassan?
 11. Varför kontaktar Försäkringskassan mig?
 12. Vilken adress skickar jag mitt läkarintyg till Försäkringskassan?
 13. Var ska jag skicka Moderskapsintyget?
 14. Vilken hjälp kan man få av Försäkringskassan?
 15. Hur lång tid tar det att bli inskriven i Sverige?
 16. Kan inte logga in på Mina sidor Försäkringskassan?
 17. När ska man anmäla föräldrapenning?

Hur kontaktar jag Försäkringskassan?

Du kan också ringa oss på 0771-524 524. Exempel på personliga uppgifter är ditt personnummer eller din adress. Det kan också vara information om ditt personliga ärende, till exempel en ansökan eller en överklagan. Alla uppgifter du mejlar till oss blir allmän handling.

Hur loggar man in på Försäkringskassan?

Hur loggar jag in på Mina sidor? Du klickar på knappen logga in överst på din skärm och loggar in med e-legitimation eller Mobilt BankId.

Kan inte se utbetalning från Försäkringskassan?

Om du har ansökt senast den 7:e i månaden och din ansökan är komplett så får du normalt pengar den 26:e samma månad. Om någon information saknas på din ansökan eller om något är oklart så kontaktar vi dig. Du kan se alla dina utbetalningar om du loggar in på Mina sidor.

Kan man chatta med Försäkringskassan?

Personligt webbmöte gör det möjligt för dig att få personlig hjälp när du är inne på Mina sidor eller om du har problem att logga in på Mina sidor. Du kopplas ihop med en handläggare från ett av våra kundcenter som hjälper dig direkt.

Kan jag maila Försäkringskassan?

De intyg som din läkare eller du själv har skickat in till Försäkringskassan digitalt behöver du inte skicka med post. ... Du kan också själv skicka in läkarintyget digitalt till Försäkringskassan via Mina intyg på hälso- och sjukvårdens webbplats 1177 (Vårdguiden).

Är jag inskriven i Försäkringskassan?

Om du alltid har bott i Sverige och aldrig har arbetat i annat land så är du försäkrad i Sverige och kan ha rätt till olika ersättningar från Försäkringskassan.

Varför går det inte att logga in på Försäkringskassan?

Vad ska jag göra? Kontrollera om du har flera flikar öppna för Försäkringskassan samtidigt i din webbläsare vid tillfället som du försöker signera. I så fall ber vi dig att prova signera när du endast har en flik för Försäkringskassan öppen i webbläsaren.

Hur får jag reda på hur många föräldradagar jag har kvar?

Du kan ta ut föräldrapenning till och med den dag barnet fyller 12 år eller när barnet slutar i årskurs 5 i grundskolan. Men efter att barnet har fyllt 4 år kan ni bara spara 96 dagar sammanlagt. Om det finns fler än 96 dagar kvar för barnet försvinner de dagarna.

Hur lång tid tar det innan man får sjukpenning från Försäkringskassan?

Den första utbetalningen av sjukpenningen har inte ett fast datum, utan kommer så fort vi är färdiga med handläggningen. Om din ansökan är komplett tar det högst 30 dagar. Efter den första utbetalningen betalas sjukpenningen ut ett bestämt datum varje månad.

Är jag registrerad i Försäkringskassan?

Vad innebär det att vara registrerad hos Försäkringskassan? När någon ansöker om en ersättning eller ett intyg från Försäkringskassan bedömer vi om hen ska vara försäkrad. Den bedömningen registrerar vi för att effektivt kunna administrera socialförsäkringen. De uppgifter vi har om dig kan i vissa fall vara inaktuella.

Varför kontaktar Försäkringskassan mig?

Du som är egenföretagare och har frågor kring ditt egna försäkringsskydd, till exempel föräldrapenning, VAB eller sjukpenning, kan få hjälp av en handläggare med inriktning på just dessa frågor. Ring kundcenter för partner på 0771-17 90 00 och säg i talsvaret att du är företagare så hamnar du rätt.

Vilken adress skickar jag mitt läkarintyg till Försäkringskassan?

Läkarintyg, läkarutlåtanden, arbetsgivarintyg och liknande skickas till: Försäkringskassans Inläsningscentral, 839 88 Östersund.

Var ska jag skicka Moderskapsintyget?

Skicka in ditt intyg om graviditet (moderskapsintyg). Intyget fungerar som din anmälan om föräldrapenning. Skicka intyget till Försäkringskassans inläsningscentral, 839 88 Östersund.

Vilken hjälp kan man få av Försäkringskassan?

Funktionsnedsättning. E-tjänster och information om assistansersättning, omvårdnadsbidrag, merkostnadsersättning, sjukersättning, aktivitetsersättning och bilstöd.

Hur lång tid tar det att bli inskriven i Sverige?

Då söker Skatteverket upp personen och ber den att folkbokföra sig på rätt adress. Denna process kan ta några veckor eftersom de måste göra en utredning.

Kan inte logga in på Mina sidor Försäkringskassan?

Börja med att kontrollera om din e-legitimation fungerar. Kontrollera att du har senaste versionen av BankID/Mobilt BankID installerad på din dator/mobil. Om ditt BankID inte fungerar på testsidan behöver du kontakta utfärdaren för att få hjälp med felsökning.

När ska man anmäla föräldrapenning?

Anmäl föräldrapenning om du ska vara föräldraledig Om du ska vara föräldraledig när barnet har fötts ska du anmäla att du vill ha föräldrapenning. Du kan anmäla när du vill men senast samma dag som du vill ha ersättning för.