:

Hur kontaktar man SL?

Innehållsförteckning:

 1. Hur kontaktar man SL?
 2. Hur stämmer man SL?
 3. Vilka är SL ombud?
 4. Vad är mitt SL?
 5. Har SL kontrollanter?
 6. Hur betalar man SL bot?
 7. Hur köper man Skolbiljett SL?
 8. Hur fungerar reskassa SL?
 9. Hur mycket pengar har jag kvar på mitt SL kort?
 10. Vad ingår i SL kortet?
 11. Vad händer om man plankar på SL?
 12. Får SL kontrollanter provision?
 13. Hur betala på SL buss?
 14. Hur betalar man Västtrafik böter?
 15. Hur köper man Fritidsbiljett SL?
 16. Var köper man Terminskort?
 17. Hur länge håller reskassa SL?
 18. Hur länge gäller en enkelbiljett SL?
 19. När går mitt SL kort ut?
 20. Hur mycket har jag kvar på mitt busskort?

Hur kontaktar man SL?

0 10 00 SL/Customer service

Hur stämmer man SL?

Hur man går tillväga med ett överklagande till SL vid tilläggsavgift finns på baksidan av det kvitto SL har givit dig då du fick avgiften. I den mån du inte skulle få bifall så har du möjlighet att stämma SL i tingsrätt då du anser deras avgift ogrundad.

Vilka är SL ombud?

Som försäljningsombud eller återförsäljare för SL kan du erbjuda dina kunder lättillgängliga biljetter, dessutom är du med och bidrar till ett grönare Sverige! Det finns olika avtal beroende på vilka biljetter du vill erbjuda dina kunder.

Vad är mitt SL?

Syftet med Mitt SL är att SL ska kunna erbjuda personligt anpassade tjänster och produkter samt att skapa en individuell kommunikation med varje kund som registrerar sig. En förutsättning för att SL ska kunna utföra dessa tjänster är att vi får behandla dina personuppgifter.

Har SL kontrollanter?

Kontrollanter är de i SL-trafiken som har som huvudsaklig arbetsuppgift att jaga trafikanter utan giltigt färdbevis. Det gör dom genom främst två metoder kontroller under färdens gång och razzior vid spärrlinjer. Kontrollanterna är anställda av ISS.

Hur betalar man SL bot?

Skicka in boten till oss Är du medlem i p-kassan och har åkt fast i SL-trafiken så skicka kvittot du fick av kontrollanten (med post) samt betala in självrisken på 100 kr. Vi behöver båda för att betala din tilläggsavgift!

Hur köper man Skolbiljett SL?

Biljetten köper du i en SL Access-automat, som finns på tunnelbane- och pendeltågsstationer, samt på en del andra ställen i SL-trafiken. Du kan välja att skriva ut den på papper eller ladda den på ett SL Access-kort. Biljett laddad på ett SL Access-kort gäller i 75 minuter från det att du börjar använda den.

Hur fungerar reskassa SL?

Reskassan är en funktion som finns på SL Access-korten som gör att du kan ladda på pengar på kortet. För dessa pengar kan du köpa enstaka zonbiljetter i SL-trafiken till rabatterat pris. Reskassan fungerar som ett kontantkort till mobiler.

Hur mycket pengar har jag kvar på mitt SL kort?

30-dagarsbiljett UL/SL 1770 kr Biljetten gäller 30 dagar i följd från det datum du själv bestämmer när du köper biljetten. Den här biljetten gäller för resor med SL i Stockholms län, över länsgränsen till Uppsala län och för resor med UL i hela Uppsala län.

Vad ingår i SL kortet?

Biljettmaskiner som används av ombud, SL Center och i spärrkiosker. Bussutrustning som sitter monterad i alla SL:s bussar. SL Access-automater där resenärer kan kontrollera innehållet på sitt kort och där man kan köpa biljetter. En modul som är monterad i alla automatspärrar i pendel- och tunnelbanetrafiken.

Vad händer om man plankar på SL?

Om man inte har en giltig biljett räknas det som plankning och ger 1 500 kronor i böter. ... Vid biljettkontroll ska SL:s biljettkontrollanter göra en rimlighetsbedömning i de fall resenären inte har en giltig biljett. Även unga kan slippa böter.

Får SL kontrollanter provision?

I SL:s avtal med företaget ISS, där Stockholms biljettkontrollanter är anställda, står det att man ska uppnå 2,5 miljoner kontroller per år. Lyckas man uppnå fler kontroller får man en bonus på 2 kronor per kontroll. ... Företaget får alltså del av de 1200 kronor i tilläggsavgift som utfärdas till fuskåkare.

Hur betala på SL buss?

Den 2 februari lanseras ett nytt sätt att betala resor i SL-trafiken. Genom att blippa betalkortet i spärren eller på bussen köper man en biljett som är giltig i 75 minuter. Resenären väljer själv om hen vill blippa plastkortet eller sin digitala plånbok som Apple Pay, Samsung Pay eller Google Pay.

Hur betalar man Västtrafik böter?

Kontakta biljettkontrollen
 1. E-post: [email protected]
 2. Telefon: 010-470 10 83.
 3. Post- och besöksadress: Norra Hamnga 06 Göteborg.
 4. Öppettider: måndag: klockan 10-18, tisdag - fredag klockan 10-16 (gäller även vardag innan röd dag)

Hur köper man Fritidsbiljett SL?

Köp den på pendeltågsstationen, i SL Access-automaten, på SL Center, hos alla ombud eller via UL:s försäljningsställen. Biljetten gäller i 90 minuter från köptillfället. Pensionärer och vuxna studenter betalar fullt pris (vuxen) för den här biljetten.

Var köper man Terminskort?

Biljetten gäller i 7 dagar för obegränsat antal resor på regionbussar, stadsbussar och Upptåget samt SL-pendeln mellan Uppsala, Knivsta och Arlanda*. Biljetten finns att köpa hos våra försäljningsombud, automater och i UL-appen.

Hur länge håller reskassa SL?

Biljetten gäller i 75 minuter från det att du startar biljetten genom att läsa av den på kortläsaren ombord på bussen, i spärren, på SL-stolpen, eller hos konduktören.

Hur länge gäller en enkelbiljett SL?

Den 2 februari lanseras ett nytt sätt att betala resor i SL-trafiken. Genom att blippa betalkortet i spärren eller på bussen köper man en biljett som är giltig i 75 minuter.

När går mitt SL kort ut?

Det blåa accesskortet kommer att upphöra i mars 2023 och man kan göra ett återköp på reskassan som finns kvar fram tills dess. Återköpet kan man göra via en bemannad pendeltågsstation eller SL-Kundtjänst via Sergels torg eller Centralstationen.

Hur mycket har jag kvar på mitt busskort?

Hur ser jag mitt saldo? Tryck på frågetecknet på kortläsaren och visa kortet. Skärmen visar hur mycket pengar som finns på kortet. Om du registrerat ditt kort kan du logga in för att se saldo.