:

Kan man laga fälgar?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man laga fälgar?
  2. Hur lagar man aluminiumfälgar?
  3. Hur ska man lacka fälgar?
  4. Hur man fixar repade fälgar?
  5. Kan aluminiumfälgar rosta?
  6. Hur många sprayburkar till fälgar?

Kan man laga fälgar?

En verkstad kan hjälpa dig med att fixa dina kantstötta fälgar. En rengöring av fälgarna är det första steget som utförs. Mindre repor och ytliga missfärgningar kan sedan fixas genom slipning, lackering och polering av fälgarna. Vill du inte lagakan du alltid köpa nya fälgar.

Hur lagar man aluminiumfälgar?

Det är inte tillåtet att svetsa aluminiumfälgar. En hjulring med en spricka eller djup bristning är oftast föremål för återvinning. Repor och frätskador kan generellt åtgärdas genom slipning, polering och applicering av ett nytt lager.

Hur ska man lacka fälgar?

Se till att rengöra fälgarna noga med avfettning samt att gnugga riktigt ordentlig. Alla hörn av fälgen ska bli rena. Efter att du noga rengjort fälgarna ska du använda dig av sandpappret för att slipa bort den gamla lacken. Ju mer lack du får bort desto bättre kommer den nya lacken att fästa.

Hur man fixar repade fälgar?

Steg 1: Slipa repans yta med torrslippaper och rengör sedan med rengöringslapparna. Sätt på dig latexhandskarna och applicera lagningsmassan för att fylla upp skadan. Steg 2: Aktivera lagningsmassan med hjälp av spraypumpen. När du gjort detta så rengör du fälgen med dom tredje lapparna.

Kan aluminiumfälgar rosta?

Rostet kan lätt avlägsnas. Lättmetallfälgar är emellertid mycket mer sårbara mot grus-, lera- och vägsalt. Så fort materialet stöts till lite lätt uppstår ytliga repor väldigt fort på klarlacken.

Hur många sprayburkar till fälgar?

Dessa burkar rymmer även mer färg en en vanlig 1-k sprayburk, så det räcker med en burk till två fälgar. Bra att lägga grund först, de säljer passlig 1K-grund från Hagmans på samma ställe. Grundfärg är mycket billigare.