:

Hur långa gåstavar ska man ha?

Innehållsförteckning:

  1. Hur långa gåstavar ska man ha?
  2. Hur mäter man gåstavar?
  3. Hur ska man gå med BungyPump stavar?
  4. Hur håller man skidstavar?
  5. Hur långa ska längdskidor vara till barn?

Hur långa gåstavar ska man ha?

Vilken längd på stavar behöver du? Stavar för klassisk åkning är kortare än skatestavar. För skate bör de vanligen nå ungefär upp till din näsa eller dina öron. Om du tar din kroppslängd i centimeter och multiplicerar den med 0,89 får du en mer exakt stavlängd som passar för skate.

Hur mäter man gåstavar?

Har du tänkt köpa gångstavar finns det lite olika modeller att välja mellan. Vilka som är bäst beror dels på hur lång du är, vad du främst vill använda dem till och vilket pris du är beredd att betala. Något vi starkt kan rekommendera är fjädrande gåstavar som till exempel de välkända Bungypump stavarna från Sverige.

Hur ska man gå med BungyPump stavar?

När du går med BungyPump-stavar ska du tänka på att vara rak i ryggen, sänka ner axlarna, dra in magen och ha blicken rakt fram. Armen ska vara lätt vinklad och hela armen ska vara med i pendelrörelsen, det är axelleden (inte armbågsleden) som ska arbeta. Staven ska luta snett bakåt (cirka 45 graders vinkel).

Hur håller man skidstavar?

Den kan enkelt dras åt i en nedförsbacke samtidigt som man håller inne plast-kilen som håller remmen.

Hur långa ska längdskidor vara till barn?

För barn som är upp till fyra år brukar man rekommendera skidor som är lika långa som barnet själv. För barn som är mellan fem till åtta år brukar man lägga på 10 till 20 centimeter på barnets egen längd.