:

Vilken alkoholmätare ska man köpa?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken alkoholmätare ska man köpa?
  2. Hur funkar Alkoblås?
  3. Hur använder man en Jäsmätare?
  4. Hur monterar man alkolås?

Vilken alkoholmätare ska man köpa?

För att alkoholmätare ska mäta korrekt ska den kalibreras en till två gånger per år eller efter antal användningar beroende på vilken modell du har. ... Vi har valt att utse Dräger 3820 till den alkoholmätare som är bäst i test. Det är en alkoholmätare för privat bruk som är godkänd enligt den professionella standarden.

Hur funkar Alkoblås?

Med ett alkolås inmonterat i fordonet förhindras en onykter förare att köra. Föraren blåser i alkolåset som kontrollerar om det finns alkohol i utandningsluften. Om alkohol som motsvarar en promillenivå över 0,2 uppmäts, går fordonet inte att starta.

Hur använder man en Jäsmätare?

TÄSMÄTAREN KAN ANVÄNDAS TILL ATT:
  1. Rengör jäsmätare och mätglas noga innan de används.
  2. Häll vätskan i ett 100 ml mätglas eller liknande och sänk ner jäsmätaren försiktigt så att den flyter fritt, Obs! Använd inte plastfodralet att mäta i. ...
  3. Skalan sträcker sig från -15 (svarta delen) via 0 till +120 (vita delen).

Hur monterar man alkolås?

Det räcker inte att installera ett alkolås av rätt fabrikat. Låset måste även vara personligt utfärdat för dig och programmerat på rätt sätt för att uppfylla de krav Transportstyrelsen ställer. Kontakta din alkolåsleverantör för information om vilket fabrikat samt vilken beteckning som är godkänd.