:

Kan man olja Laserat trä?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man olja Laserat trä?
  2. Vilken olja till altanen?
  3. Hur länge ska trädäck torka innan oljning?
  4. Varför såpa altan?
  5. Vad är skillnaden på lasyr och olja?
  6. Kan man Lasera tryckimpregnerat trä?

Kan man olja Laserat trä?

Om man trivs med sin laserade altan och vill bibehålla färg och yta så kan man med fördel stryka ofärgad vattenburen träolja utanpå. DemiDekk Terrasslasyrär väldigt populär och omtyckt. Tjäralin Terrasslasyr är likvärdig med lite fler kulörer att välja emellan.

Vilken olja till altanen?

Hos alla butiker rekommenderas Cuprinols träolja för underhåll av altan och trämöbler av lättare träslag. För tyngre träslag som exempelvis ek så funkar dock inte Cuprinols träolja lika bra och då rekommenderas en kinesisk träolja istället.

Hur länge ska trädäck torka innan oljning?

Vänta cirka 30 minuter och torka sedan bort överskottsolja med en trasa. Glöm inte brandrisken när du arbetar med olja.

Varför såpa altan?

Behandla altanen med såpa istället för att olja Om du väljer såpa kommer inte träet dra till sig lika mycket pollen och smuts som om du skulle välja olja. Det största skillnaden är att en inoljad träyta blir blank och ser, logiskt nog, oljig ut. En såpad trall får istället en mjukare och varmare yta.

Vad är skillnaden på lasyr och olja?

Både olja och lasyr ger en transparent yta som framhäver träets natur- liga ådring och karaktär. En oljad yta behöver oljas på nytt varje år medan en laserad yta håller lite längre. Vill du sätta färg på uteplatsen väljer du lasyr eftersom den är brytbar i olika kulörer.

Kan man Lasera tryckimpregnerat trä?

Terrasslasyr. Funkar på: I första hand tryckimpregnerat trä, men också för tätare träslag som teak och lärk. Så fungerar det: Lasyren ger en slitstark, vattenavvisande yta. ... Resultat: Du framhäver träets naturliga, vackra struktur samtidigt som du får kulör och du kan välja nästan vilken kulör du vill.