:

Vart kan man åka skridskor Linköping?

Innehållsförteckning:

 1. Vart kan man åka skridskor Linköping?
 2. Är Isovalen öppen?
 3. Kan man åka skridskor på Roxen?
 4. Kan man åka skridskor på Göta kanal?
 5. Är det plogat på Svängbågen?
 6. Hur tjock är isen på Göta kanal?
 7. Var kan man åka långfärdsskridskor?
 8. Är rönningesjön plogad?
 9. Var kan man åka långfärdsskridskor Värmland?
 10. Var kan man åka skridskor i Malmö?
 11. Var kan man åka skridskor på sjö?
 12. Hur tjock blir isen på ett dygn?
 13. Hur tjock är isen på Roxen?
 14. Var kan man åka långfärdsskridskor Stockholm?

Vart kan man åka skridskor Linköping?

I Linköping finns fyra ishallar en bandyplan och en isoval. Stångebroområdet har tre ishallar där Saab Arena är kommunens ”flaggskepp” med 8 500 sittplatser. Norr om staden finns också en ishall vid Ljungsbro fritidscenter.

Är Isovalen öppen?

Isovalen är stängd säsongen 2020/21. Det finns fyra ishallar, en bandyplan och en isoval i Linköpings kommuns regi. Ishallarna används flitigt av föreningslivet. Kommunen har även ett antal isbanor som drivs av ideella föreningar.

Kan man åka skridskor på Roxen?

Roxen är ett vanligt tillhåll för skridskoseglare och är isen fin kan man ofta få beskåda dem ila fram i imponerande hastighet. Man skridskoseglade på Roxen redan på slutet av 1800-talet. Linköpings olika skridskoseglarklubbar har genom åren plockat hemma många framskjutna placeringar i SM och nationella tävlingar.

Kan man åka skridskor på Göta kanal?

Att åka skridskor på Göta kanal är populärt och en upplevelse utöver det vanliga. Nu renoveras kanalen och på sträckan Tegelbruket – slussen i Söderköping är kanalen tömd på vatten. På Götakanalbolags hemsida finns mer information om vilka sträckor som renoveras.

Är det plogat på Svängbågen?

Under gynnsamma förhållanden plogas en bana på cirka 15 till 22 klilometer. Banan går från parkeringen vid Katrineholmsvägen i sydost och sträcker sig utefter hela sjön, nästan ända fram till torpet Sjökullen i sydost. På udden väster om Björkvik finns en eldstad.

Hur tjock är isen på Göta kanal?

Rekordmånga östgötar åkte skridskor på Göta Kanal igår när Göta Kanalrännet gick av stapeln mellan Borensberg och Ljungsbro. 2 800 skridskoåkare kunde man räkna till på den 1,5 decimeter tjocka isen.

Var kan man åka långfärdsskridskor?

Runt Stockholm, i Mälardalen och i Sörmland finns mängder av platser att åka skridskor på. Populära platser i Stockholmsområdet är Hellasgården, Edsviken, Norrviken, Sicklasjön, Kottlasjön (Lidingö), runt Ekerö och Stäket/Kungsängen. I närheten av Stockholm kan du prova på Båven och sjöarna runt Åkers styckebruk.

Är rönningesjön plogad?

Lagom till helgen är Rönningesjöns 5 kilometer långa skridskobana äntligen plogad! Vill du inte åka skridskor finns ett härligt skidspår vid Skavlöten. Trevlig skridsko och skidhelg! Tänk på att isen kan vara svag nära land och att åkning sker på egen risk.

Var kan man åka långfärdsskridskor Värmland?

Mariebergsskogen. I Mariebergsskogen finns den populära isbanan med konstis. När isen frusit till kan du dessutom åka långfärdsskridskor i Mariebergsviken.

Var kan man åka skridskor i Malmö?

I Malmö finns fem ishallar som kan bokas för träning, matcher eller arrangemang. På Kirsebergs och Limhamns ishall finns det allmän åkning gratis. På Rosengårds, Limhamns och Kirsebergs ishall finns skolåkning under avsatta tider, till reducerade priser.

Var kan man åka skridskor på sjö?

Runt Stockholm, i Mälardalen och i Sörmland finns mängder av platser att åka skridskor på. Populära platser i Stockholmsområdet är Hellasgården, Edsviken, Norrviken, Sicklasjön, Kottlasjön (Lidingö), runt Ekerö och Stäket/Kungsängen. I närheten av Stockholm kan du prova på Båven och sjöarna runt Åkers styckebruk.

Hur tjock blir isen på ett dygn?

Eftersom många parametrar ingår är det svårt att exakt förutse hur snabbt is växer till. En tumregel som brukar användas är en tiondels millimeter tillväxt per minusgrad och timma. Tio minusgrader i tio timmar ger då en centimeter is.

Hur tjock är isen på Roxen?

Rädda Roxen har ordnat en plogad väg på 20-25 cm tjock is över Roxen, från Härnaviken till Bergs Slussar och Ekängen till Sandvik och österut till Farsbovikens naturreservat.

Var kan man åka långfärdsskridskor Stockholm?

När isen lägger sig på närmsta sjö finns det just utanför dörren. Stockholm är ett eldorado för långfärd på skridsko....Att ta sig till respektive vatten och sjö
 • Sicklasjön. Tvärbanan eller buss från Slussen. ...
 • Järlasjön. ...
 • Källtorpssjön. ...
 • Dammtorpssjön. ...
 • Söderbysjön. ...
 • Ältasjön. ...
 • Flaten. ...
 • Drevviken.