:

Är Fogelsta släp bra?

Innehållsförteckning:

 1. Är Fogelsta släp bra?
 2. Vilket är det bästa släpet?
 3. Var tillverkas Fogelsta släp?
 4. Är Brenderup och Fogelsta samma?
 5. Är Tiki släp bra?
 6. Är det värt att köpa släp?
 7. Vad är skillnaden mellan bromsad och obromsad släpvagn?
 8. Vad gäller för obromsat släp?
 9. Vilken båttrailer ska man ha?
 10. Varför bromsat släp?
 11. Vad är ett bromsat släp?
 12. Hur mycket får man lasta på ett obromsat släp?
 13. Hur lång ska en båttrailer vara?
 14. Hur stor båt kan man Traila?
 15. Har släp broms?
 16. Vad är skillnaden mellan bromsat och obromsat släp?
 17. Hur fort får du köra med släp?
 18. Vad betyder EU släp?

Är Fogelsta släp bra?

BRA DRAGHJÄLP Inte konstigt att vårt sortiment är väldigt stort och väldigt brett. Genom lång erfarenhet, vet vi att en bra släpvagn ska ha: slitstark konstruktion, robust chassi, goda köregenskaper och bästa möjliga säkerhet. De sakerna kan du alltid förvänta dig av en släpvagn som det står Fogelsta på.

Vilket är det bästa släpet?

Bästa släpvagnstillverkaren och släpkärran
PrioritetSläpvagnsföretag
1Fogelsta
2Boro släpvagnar
3Sävsjöslapet
44P-Släpet

Var tillverkas Fogelsta släp?

Brenderup Group har tillverkning i Sverige (Jönköping), Danmark och Polen. LogTrade 2.0 används i arbetet med att skicka ut reservdelar och tillbehör till återförsäljarna.

Är Brenderup och Fogelsta samma?

Berättelsen om Fogelsta börjar 1934 i det lilla stationssamhället Fågelsta i Östergötland. Här startade bröderna Fransson en liten firma som tillverkade vagnar och kärror. ... Fogelsta är Sveriges största släpvagnsmärke och en del av Brenderup Group, som i sin tur är Sveriges största släpvagnstillverkare.

Är Tiki släp bra?

Tiki Treiler har något för alla Den estniska tillverkaren med det breda utbudet av marknadens mest prisvärda släpvagnar. ... Omsorgsfullt byggda och med en hög utrustningsnivå har gjort släpvagnarna från Tiki Treiler omåttligt populära.

Är det värt att köpa släp?

Det mesta gäller din egen användning. Ska du använda släpvagnen någon gång per år och då endast för att köra trädgårdsavfall till miljöstationen så är en obromsad släpvagn en bra lösning. ... Det är väldigt frustrerande att ha en släpvagn i sin ägo och inse att man inte får använda den till det man står inför att göra.

Vad är skillnaden mellan bromsad och obromsad släpvagn?

De bromsade släpvagnarna klarar av lite tyngre laster medan en obromsad släpvagn inte har samma lastkapacitet. En obromsad så kallade EU-trailer har dock fördelen med att den är befriade från fordonsskatt, dock gäller fortfarande samma besiktningsregler som för en bromsad släpvagn.

Vad gäller för obromsat släp?

Släpvagn. ... Du får köra högst 40 km/tim med obromsad släp- eller husvagn, eller högst 80 km/tim med bromsad släp- eller husvagn eller obromsad släp- eller husvagn under vissa omständigheter. Läs mer på sidan om hastighet för släp.

Vilken båttrailer ska man ha?

båttrailer
 • Tiki BT3500BP X: Bäst i test av båttrailers. Ett utmärkt alternativ för den som vill frakta en dyrbar båt och/eller ett tungt släp. ...
 • Tiki BT500: För ett bekymmersfritt ägande. ...
 • Respo Båttrailer Jake: För dig med en tyngre båt. ...
 • Variant Ocean 501-10: En budget variant av båttrailers.

Varför bromsat släp?

En bromsad släpvagn är skonsammare mot bilens bromsar och rekommenderas framför allt om den ska användas för att frakta tyngre laster. Ett bromsat släp är också ett måste för den som vill lasta över 750 kilogram och köra snabbare än 40 km i timmen.

Vad är ett bromsat släp?

Bromsade och obromsade släp De bromsade släpvagnarna klarar av lite tyngre laster medan en obromsad släpvagn inte har samma lastkapacitet. En obromsad så kallade EU-trailer har dock fördelen med att den är befriade från fordonsskatt, dock gäller fortfarande samma besiktningsregler som för en bromsad släpvagn.

Hur mycket får man lasta på ett obromsat släp?

80 km/tim är högsta tillåtna hastighet med en obromsad släpvagn, vars totalvikt (eller tjänstevikt när vagnen inte är lastad) inte överstiger halva dragfordonets tjänstevikt, dock högst 750 kg.

Hur lång ska en båttrailer vara?

Längden på trailern bör grovt sett vara ungefär som båtens längd. Vår trailerkalkylator nedan hjälper dig att hitta lämplig trailer till din båt med båtens längd och vikt som utgångspunkt.

Hur stor båt kan man Traila?

Väljer man en enkelaxlad, bromsad trailer så är det följt möjligt att ta med en motorbåt på upp till 6,5 m. Det vill säga en hyggligt stor familjebåt som man både kan sova och laga mat i. sommaren med en hardtopbåt på 6,3 m.

Har släp broms?

Alla bromsade släpvagnar måste vara utrustade med en katastrofbroms. ... Om släpvagnens totalvikt överstiger 750 kg måste den vara utrustad med färdbroms. En vanlig sådan är en så kallad påskjutsbroms. När bilen bromsar trycks släpvagnens dragstång mot dragkroken och släpvagnen bromsas automatiskt.

Vad är skillnaden mellan bromsat och obromsat släp?

Bromsade och obromsade släp De bromsade släpvagnarna klarar av lite tyngre laster medan en obromsad släpvagn inte har samma lastkapacitet. En obromsad så kallade EU-trailer har dock fördelen med att den är befriade från fordonsskatt, dock gäller fortfarande samma besiktningsregler som för en bromsad släpvagn.

Hur fort får du köra med släp?

Du får köra högst 40 km/tim med obromsad släp- eller husvagn, eller högst 80 km/tim med bromsad släp- eller husvagn eller obromsad släp- eller husvagn under vissa omständigheter.

Vad betyder EU släp?

En EU-trailer har en maximal totalvikt på 750 kg, vilket betyder att denna typ av släp lämpar sig alltså utmärkt för dig som endast planerar lättare lastuppdrag som att flytta möbler, forsla skräp och löv till soptippen eller liknande.