:

Vad väger en pall Rullgräs?

Innehållsförteckning:

  1. Vad väger en pall Rullgräs?
  2. Hur lång tid tar det att rulla ut gräs?
  3. Hur odlas Rullgräs?
  4. Hur sköter man en färdig gräsmatta?
  5. Hur sent på året kan man rulla ut gräsmatta?
  6. När ska man välta gräsmattan?

Vad väger en pall Rullgräs?

Val av leverans av din gräsmatta på rulle Varje gräsrulle håller måtten cm, är ca 2 cm tjock och väger 12- 20 kg beroende på väderleken. Ju blötare gräs desto tyngre rullar. Rullarna packas på EU-pall om 48 rullar per pall. På en pall ryms ungefär 50 kvadratmeter färdig gräsmatta.

Hur lång tid tar det att rulla ut gräs?

Oavsett om man är erfaren eller nybörjare i trädgårdsarbete kan man lägga en rullgräsmatta. Varje rulle väger ca 10-15 kg vilket nästan alla kan bära. I snitt brukar en person lägga ca 30 kvm/timme. En yta på 210 kvm brukar ta en person 7-9 timmar, beroende på hur mycket gräsmatta som behövs kantskäras.

Hur odlas Rullgräs?

Gräset skördas med automatiska gräsupptagare (Hytek/Trebro), som skär av rötterna på gräset ”som en osthyvel” från marken och sedan rullas det ihop till rullar som läggs på en pall. För att behålla stabiliteten i pallarna under transporten till lastplatsen nätas gräset på pallarna.

Hur sköter man en färdig gräsmatta?

Nyligen utrullad gräsmatta på vår/sommar Nylagda gräsmattor är törstiga och ska vattnas rikligt första gången. Första dagen ska du vattna upp till 5 timmar, uppdelat i omgångar. Gräsmattan får självklart inte hamna under vatten, därför ska du hålla uppe med vatten om vatten blir stående eller om marken blir mjuk.

Hur sent på året kan man rulla ut gräsmatta?

När är den bästa tiden för att rulla ut gräset? Normalt säger man att den bästa tiden är april - maj på våren, och slutet på augusti till oktober på hösten. Naturligtvis beror detta på var du bor i landet. Helst ska det inte komma frostnätter den första tiden och marken ska vara varm och mjuk.

När ska man välta gräsmattan?

Från tidig vår, förutsatt att jorden torkat upp, ända till hösten. Klipp gräset så kort som möjligt. Räfsa bort mossa och torrt gräs, vertikalskär gärna.