:

Hur länge kan man ha på Halloween linser?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge kan man ha på Halloween linser?
  2. Finns det färgade multifokala linser?
  3. Är det inte bra att ha färgade linser?
  4. Vad händer om man inte byter linser?

Hur länge kan man ha på Halloween linser?

Hur länge håller halloween linserna? Nästan alla våra färgade linser är månadslinser. Det betyder att de håller i en månad från att du öppnat förpackningen, förutsatt att du följer skötselanvisningarna.

Finns det färgade multifokala linser?

Om du vill ha färgade linser som förstärker din ögonfärg så ska du välja så kallade tinted-linser. Det är det perfekta valet för dig som vill ha en mer diskret förändring. Men är du däremot ute efter en mer dramatisk förändring är det opaque-linser som gäller.

Är det inte bra att ha färgade linser?

Faran med just färgade linser, så kallade partylinser, är hur de används. Det finns risk för allvarliga komplikationer, menar professor Anders Behndig. Och ögonskador på hornhinnan får man dras med hela livet. Efter läkning kvarstår ärr som inte försvinner.

Vad händer om man inte byter linser?

Bär inte dina kontaktlinser efter utgångsdatumet. Utgångna linser uppfyller inte längre de nödvändiga kvalitetsstandarderna och är nästan alltid förvrängda! Det är helt enkelt inte värt att riskera användning av ytterligare några timmar, dagar eller veckor. Linser kan bytas ut, men det kan inte dina ögon.