:

När är det bäst att beskära bok?

Innehållsförteckning:

  1. När är det bäst att beskära bok?
  2. När klippa Paradisäpple?
  3. När ska man klippa bort Vattenskott på äppelträd?
  4. När ska man Föryngringsbeskära?
  5. När ska man klippa Blåtry?

När är det bäst att beskära bok?

Boken kan blöda på senvintern, den bästa tiden är att beskära i JAS = juli-augusti-september.

När klippa Paradisäpple?

Äpple, även paradisäpple, kan i princip beskäras på vårvintern, men detta ökar antalet vattenskott. Om det inte är ett problem så kan du göra det under en torr, solig och inte för kall period på vårvintern. Plommonträd bör beskäras efter skörden under JAS-perioden.

När ska man klippa bort Vattenskott på äppelträd?

Om du beskurit trädet hårt på våren kan du få mycket vattenskott som går rakt upp i kronan. Under sensommaren är dessa mjuka och lätta att klippa bort. Ta bort en tredjedel av dessa för att gynna fortsatt utveckling av kronan och riklig fruktsättning.

När ska man Föryngringsbeskära?

Vissa buskar som ska föryngringsbeskäras får en rejäl skjuts i rätt rikting om man gör det vid den tiden. ... Vissa träd som äppelträd går också bra att klippa på vårvintern, då ser man även kronan och grenarna lättare än under sensommaren.

När ska man klippa Blåtry?

Höjd som friväxande, 2-2,5 m (bredden i stort sett lika med höjden). Höjd som klippt ca 1-1,8 m. Klippning rekommenderas under vintervilan (oktober-april). Klipper Du strax före lövsprickningen kan Du njuta av skottens röda färg även på vårvintern.